am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 15
mariamunteanu spune:
Si eu la fel ca Martie, nu ma tem pt. cariera ca am patalamale destule. Cand am reinceput jobul stateam cu gandul la ei, acum m-am obisnuit dar au deja 2 ani si 8 luni. Nu i-as fi lasat mici pana la 1 an nici macar cu mama, am tinut foarte mult sa fiu cu ei.
Uneori tanjesc dupa zilele acelea cu bebeii mici, desi era f. greu.
Adina Iulia, amica mea medic a decis sa-si intrerupa cariera timp de 4,5 ani ca sa-si creasca copiii si o admir mult pt. acest lucru care presupune renuntare de sine si mult devotament. Va recupera, a inceput deja s-o faca si precis va reusi sa ajuga un medic bun dupa cum o cunosc.
Maria
mariamunteanu spune:
Babee, inca o data bravo tie ca ai stiut sa te descurci si sotului tau ca te ajuta.
Stai asa, mai ai in plan pe bb 3 ?
Eu nu prea mai am curaj, nu stiu daca as mai face fata desi mi-as dori.
Maria
A_Iulia spune:
Sunt convinsa ca va recupera pana la urma. Poate sa recupereze si daca sta cu ei pana la majorat. Important este ce poti sa le oferi, stand acasa.
Eu nu am nici o problema nici cu cele care stau acasa, nici cu cele care se intorc la servici. Este treaba fiecaruia care pune in balanta multe detalii. Probabil ca daca as fi fost nevasta de nabab, as fi stat si eu acasa, nu ma duc la servici ca sa socializez, ci ca sa castig bani.
Dar asa, am preferat sa ma intorc, sa continui sa acumulez, ca sa-i pot oferi ceva pe viitor. Altfel, as fi stat acasa bine mersi.
Adina + Olivia Q1.04
mariamunteanu spune:
Adina, ce poti sa le oferi copiilor stand cu ei cat sunt f mici ? Pai hai sa vedem: afectiune, ingrijire, siguranta, prezenta mamei. Iar pt. mine a fost siguranta ca sunt bine ingrijiti si protejati. Sunt sigura ca un copil de cateva luni nu are nevoie de mai mult si in mod sigur nimeni altcineva nu i le-ar putea oferi in aceeasi masura (caci presupun ca cine se intoarce la serviciu nu o face pt banii de pampers si de mancare pt copii care consuma infim).
In 1,5 ani de stat acasa nu am castigat bani, ba chiar am fost de multe ori la limita cu banii, dar nici nu m-as fi imbogatit daca lucram in acest timp. Iar cariera nu are de suferit doar pt atat.
Maria
A_Iulia spune:
Pai cred ca toata lumea intelege cazul tau. Doar ca se poate ca la altii sa nu fie la fel.
Nu neg avantajele pentru copil, atunci cand mama sta acasa primii 2 ani. Desi nu stiu sa existe vreun studiu prin care copiii mamelor casnice sa fie mai stabili emotionali (sau cei cu mame lucratoare cu program normal sa aiba goluri de afectiune). Dar pana la urma depinde de decizia fiecareia, care stie ce are sau nu de pierdut.
Serios vorbind, daca ai fi avut un serviciu cu salariu net 4000-5000 EUR/luna, ti-ar fi fost usor sa renunti la acel job pentru 2 ani, fara sa ai certitudinea ca dupa cei 2 ani vei gasi ceva similar? Este vorba de ce poti oferi copilului. Daca il vei intreba cand va mai creste, sunt convinsa ca ar alege sa poti sa-i oferi scoli private si calatorii in strainatate, decat multumirea pe care o are ca 2 ani ai stat cu el acasa cat a fost mic.
Adina + Olivia Q1.04
Babee spune:
Maria nu ca e in plan bebe 3, se va naste peste 6 saptamani maxim
.
De ce am ales eu sa stau cu ei?Pentru ca mi s-a parut normal, mi-am dorit prea mult copii si am fost de principiul mama ii creste nu bona sau bunica.Ma repet, am avut si am posibilitatea de a imbina utilul cu placutul, de-a vedea de ei si de a lucra cand am chef.
Si totusi am avut un regret cand Rebecca a spus "mama" nu am auzit eu, a fost sotul cu ea si am fost geloasa
.Nu am pierdut nici un moment important de la Phillip, iar la Rebecca a fost singurul.
Sunt ai mei si ii iubesc asa cum sunt, m-as bucura sa fac totul bine pana la capat si sa nu aibe carente in educatie-atat!
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
martie spune:
Adina,
tu ai bona? Daca ai gasit o bona buna eu zic sa tii cu dintii de ea, desi eu am facut-o si pe asta, am trimis-o 2 sapt. la mare, ca nu vazuse marea niciodata, i.am dat bani de concediu peste salariul ei normal, am dus-o la dr., ea era surda, deci nu stiu care tampita in afara de mine mai angaja o bona surda la copil. Dar eu am cautat omenia la o bona si nu am "discriminat-o" pe motiv de handicap fizic. Ce sa-ti mai spun? Daca vroia o zi libera, ca sa-si ia pensia sau ce mai vroia ea - ii dadeam, crede-ma ca si in fund o pupam pentru ca copilului ii placea de ea, iar eu daca ramaneam o zi fara bona nu stiu ce faceam.
Practic, am infiat-o... Dar pana ajunge "puricele in frunte.." Si culmea e ca exact aici am mai vazut o bona care zicea acelasi lucru ca si bona asta a mea: ca uite, copilul se intelege mai bine cu ea, nu cu parintii lui...
Ea castiga bine, mai bine ca toti din familia ei, era tratata bine, pana cand a considerat ca e normal sa ne ia locul cu totul. nu mai puteam sa pun mana pe copil, nu mai aveam voie sa-i aranjez hainele (cumparate de mine) in dulap cum vreau eu, salariul de fapt nu e asa de mare, ca daca tu ai 20 milioane, ea de ce sa aiba doar 10... apropos... Ca ea sta cu copilul, nu tu mama denaturata care pleci la 7 si vii la 9 seara. Vorba ta, ca eu ma duceam la serviciu sa socializez.
Drept urmare... a zburat de la noi, ca noi "n.am fost oameni", asa mi-a zis. Ne-a amenintat ca se duce la alta familie cu copil. Dupa 1,5 ani a sunat-o pe mama mea, nu pe mine, daca nu are sa.i ofere ceva de lucru!
Babee spune:
Adina mai e putin
.
Ai si tu drepate cu linistea sufleteasca.Dau exemplu din experienta proprie.
La Phillip am tinut sa stau cu el mai mult.Am inceput sa merg cate putin cand el avea 1 an.Sincera sa fiu acasa e un tipar:te trezesti, faci aia, aia si ailalta.Bun ce aveam dupa ce mergeam cateva ore de munca.In primul rand ieseam, comunicam si vorbeam si despre altceva nu doar pampersi , diversificare si altele ce le stim cu toate
.In al doilea rand banii care nu erau nici multi, nici putini dar puteam sa fac si altceva.
Dupa ce am nascut-o pe Rebecca s-a intamplat sa fie nevoie sa ma reintorc dar si sa vreau.Eram si sunt mult mai calma, aveam o atmosfera linistitoare la munca, copiilor le faceam mult mai multe mofturi-nu ca ca compensez lipsa mea, ci pentru ca puteam mai mult.Pentru ca stand acasa aveam suma x, mergand la munca pe langa suma x se mai adauga si suma y si nu pot spune ca nu ne era bine.
Acum probabil va dura ceva timp pana ma voi intoarce, maxim 1 an asta in cazul nu-mi indeplinesc visul si deschid eu gradinita mult visata
.Si impusc mai multi iepuri: profesez, copii mi-i supraveghez mult mai bine si tot asa![]()
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Babee spune:
Martie uite de-asta am ales eu sa nu ma complic cu bona.E greu, e usor, trebuie sa supravietuim intr-un fel sau altul.
Maria nu stiu daca stii www.nanny-service.at care ofera servicii de bone cu studii(modul psiho-pedagogic),cam 9 euro ora si putin mai mult parca seara.Mi se pare mai sigur sa aleg asa ceva, am o garantie si as fi mai in siguranta.Vei gasi multe informatii utile acolo
.
Gabriela
, Phillip si Rebecca