am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dc la tine a mers nu inseamna ca merge obligatoriu si la altcineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

dc la tine a mers nu inseamna ca merge obligatoriu si la altcineva...

La mine te-ai referit ? Daca te-ai referit la mine, intr-adevar nu merge la toata lumea pt. ca nu toate mamele au aceleasi aspiratii ca si mine. Fac o paranteza care nu are nici o legatura cu alegerea mea: este mai greu sa porti aproape 24 de ore de grija unor bebelusi decat sa pleci la serviciu si sa lasi copilul 10 ore in grija altcuiva. Le-am experimentat pe amandoua si am tras aceasta concluzie din practica.
Cat am stat acasa cu copiii mei, nu aveam timp nici sa mananc la pranz, nici sa ma odihnesc, a fost foarte greu. De cand m-am intors la serviciu, imi este mai bine si mai usor mie personal.
Stiu ca multe dintre voi se vor supara, dar acesta e adevarul.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

De acord cu mariamunteanu, eu am stat acasa cu fetita pana ce a implinit 1 an si la fel am simtit si eu. Imi este mult mai usor sa fiu la birou. E adevarat, pe de alta parte imi este greu ca am si altele de facut prin casa, dar timpul petrecut la munca este mai relaxant decat daca as fi stat acasa cu fetita. Si de cand fetita mea nu mai vrea sa doarma la pranz o inteleg perfect pe bona noastra care mai zice uneori ca e obosita...

Mergi la inceput

Eu am stat acasa cu copiii mei 2 sapt. de curand ca au fost raciti, a fost si mama la noi - deci am avut ajutor. Nu pot sa va spun cat am obosit in aceste 2 saptamani, nici daca as fi lucrat 12 ore/zi la serviciu nu as fi fost atat de obosita. Asta fara sa fac altceva decat sa am grija de copii care se purtau normal ca de obicei, doar ca faceau febra de 2 ori/zi.

A avea grija de un copil (nu mai spun de doi) este mai greu decat a merge la serviciu, e clar.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Eu am stat acasa cu copiii mei 2 sapt. de curand ca au fost raciti, a fost si mama la noi - deci am avut ajutor. Nu pot sa va spun cat am obosit in aceste 2 saptamani, nici daca as fi lucrat 12 ore/zi la serviciu nu as fi fost atat de obosita. Asta fara sa fac altceva decat sa am grija de copii care se purtau normal ca de obicei, doar ca faceau febra de 2 ori/zi.

A avea grija de un copil (nu mai spun de doi) este mai greu decat a merge la serviciu, e clar.

Maria

Maria, aici iti dau perfecta dreptate

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Acum ca m-ati incurajat, continui . Nu-mi place cand aud de asa-zise bone care cer bani multi fara a-i merita, dar cand o bona are suflet pt. copilul pe care-l ingrijeste, merita sa fie bine platita. De ea depinde viata copilului si linistea parintilor.
Am avut pana acum 4 ajutoare, am platit mai mult decat face dar n-am avut incotro, bine ca am avut ajutor, fara asta eram terminata cu 2 copii mici. Cat timp copiii mei au fost bine ingrijiti si eu am avut un ajutor, a meritat sa platesc.

Stiti ce mi-a povestit un tata a 3 copii ? Ca sotia lui sa poata merge la serviciu dupa ani de crescut copii, isi dadea tot salariul ei pe bone, altfel n-ar fi reusit sa mai lucreze.

Mi-am dat seama ca a avea grija de un copil strain e mai stresant decat cand te ocupi de propriul copil. Am acum pe cineva care ma ajuta - ia copiii de la gradinita la 2 si sta cu ei acasa pana venim noi. Ma costa mult, dar fara ea n-as putea sa merg la serviciu si sa am o viata normala. Cine crede ca plateste prea mult pt. o bona buna, sa renunte la serviciu si sa-si creasca singura copilul.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ascultati-ma si pe mine!!!
Dupa ce m-au disperat "bonele", in proportie de 99% niste tanti neispravite, care daca n-au facut nimic in viata lor, fara carti de munca etc. etc. si care daca tot nu sunt bune de nimic, normal ca pot si ele sa creasca un copil, daca nu vorbeste e perfect, am ajuns la CRESA.
Daca as putea, as ridica o statuie cresei!
Eu o am la grupa saptamanala, desi nu am lasat-o niciodata peste noapte. Si o am acolo de 1 an si jumatate. Sunt mame care lucreaza in schimbul de noapte si nu au incotro saracele, ii lasa si peste noapte, dar acei copii au si asistenta psihologica.
De fapt copilul meu este in grija unor peroane calificate si extracalificate: directoarea este medic pediatru, asistentele de la grupe sunt asistente de pediatrie, cu cursuri de psihologie la activ, de pedagogie, cu analizele la zi etc. Mananca in fiecare alt fel de mancare, eu aveam servici si gateam o ciorba sa ajunga mai multe zile, daca nu cumparam de la supermarket ca aveam functie de conducere si acasa eram mai mult musafir.
Au teatru de papusi, clovni etc. care vin periodic si ii distreaza. Biletul, ca e ceva extra, costa 2 lei.
Invata cantece si poezii de ne streseaza acasa, ma intreaba "mami, cum e cantecul ala sau celalalt" ca eu nici nu le mai tin minte.
II primeste si daca sunt bolnavi si au grija de ei separat de ceilalti, doar sa fie ceva prea grav nu ii primeste. Le da si tratamentul acolo, dupa ce ii vede dr.
Am luat-o de acolo, din motive de cariera si la 8 - 9 seara. V-am zis ca nu am lasat-o niciodata peste noapte, desi am aceasta posibilitate fiind la saptamanala.
Se organizeaza sedinte cu parintii, se discuta ORICE, nu ti-e frica ca de bona ca face vreo mutra, o ia personal si te lasa cu curu-n balta cand ti-e lumea mai draga. Toata lumea urmareste interesul copilului si nu se ofuscheaza nimeni. Daca un parinte are vreo doleanta, atitudine e inversa decat cu bona. Tot personalul cresei e disperat sa nu faci vreo plangere sau ceva, pentru ca au reguli foarte stricte si efectiv fac tot posibilul sa nu existe vreo nemultumire, iar daca exista sa o aplaneze in 5 secunde.
Pe mine m-au sunat ca intr-o zi au uitat, cand am luat fata de la cresa, sa-mi puna antibioticul in saculetul ei. Eu trebuia sa-i dau doza seara. Nu am remarcat ca nu am antibioticul, insa am fost sunata si intrebata de o asistenta, dupa 70000 de scuze si iertaciuni, la ce adresa sa-mi trimita medicamentul, ca e vina lor si pe ele nu le intereseaza, vin si pe jos si mi-l aduc. (E vorba despre atitudine!)
Daca nu-ti convine vreo asistenta, te muti la alta grupa.
Copii se primesc de la 6 LUNI!!
In final, ma costa pe luna cca. 80 lei!!!!!
Mai vreti?
Acum am putina treaba, ridic o statuie!
Au tone de jucarii, tobogane, desi e de stat, exista multe sponsorizari, au material didactic etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

martie, nu neg ceea ce ai spus nefiind in cunostinta de cauza, fetita mea avand bona pana la varsta gradinitei. O colega de serviciu insa imi povestea de copilul ei care a "reusit" performanta sa se imbolnaveasca atat de des, din cauza colectivitatii (pentru ca oricat de izolat se presupune ca ar sta un copil bolnav tot nu se pune problema sa aiba un adult si un spatiu inchis dedicate lui) incat a ajuns la situatia de cronicizare a unei boli. Cei care sunt mai sensibili sau au un sistem imunitar scazut sunt victime sigure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Oliv75, asa se imunizeaza copilul, nu-l dai la cresa, dar la 3 ani tot in colectivitate ajunge si incepe aceeasi poveste, doar ca putin mai tarziu.
Sa stii ca nici fata mea nu a scapat de raceli etc., era ultima la capitolul imunitate, cel putin eu asa aveam impresia, dar in orice lucru pe lumea asta sunt avantaje si dezavantaje, iar eu consider ca avantajele sunt de partea cresei fata de bone.
Am mai scris eu ceva si la "Alegerea bonei", am recomandat si o carte... sa vezi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Mai exista si bone de treaba, nu mai speriati mamicile....se gasesc mai greu dar exista !!
Iar treaba cu cresa...unii rezista, altii nu. Cand iti face copilul 40 de grade il mai duci la cresa ?? Si asta la noi se intampla destul de des... pana la o anumita varsta. In afara de asta la cresa sta saracul numai in "interior"..si eu sant maniaca cu iesitul la aer...Cristi statea vara mult in parc...cam 5-6 ore pe zi... adica vreo 3 ore dimineata si inca 3 dupa amiaza. Mi se rupea sufletul sa-l stiu acolo, pus intr-un tarc, ca dehh cele cateva ingrijitoare/educatoare nu pot face fata la atatia copiii. Noi am optat pentru bona, de la un an si 2 luni. La 3 ani si jumatate a mers la gradi, iar bona am pastrat-o pentru program 13-19, pentru vacante si pentru cazul in care este bolnav.
Iar de spatamanale ce sa zic...am o verisoara care lucreaza ingrijitoare la o cresa/gradi saptamanala in Drumul Taberei si ce povesteste de acolo...

Ingrid si Cristi 4 ani si 10 luni

Mergi la inceput