am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ana, nu stiu daca te consoleaza ce am sa-ti scriu acum insa uite, Irina, dupa fix doua luni de gradi e ok. Nu mai tuseste, nu mai stranuta. Febra a facut o singura data. Deci, nu te mai ingrozi, ca oricum se va intampla insa nu se moare din asta.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

quote:
Originally posted by ligeea

Subscriu la cele de mai sus .
Practic din cele ce am citit pana acum la subiectul ,,bone , nu prea li se cere sa faca nimic decat sa iasa cu copilul la plimbare , sa-i dea sa manace mancarea gatita de mama la pranz , sa-l culce ope cel mic si apoi sa stea cu ochii pe ceas ca vine ora de plecare .
N-am auzit nimic de vre-o limba straina , de facut manajul pentru cel mic sau altceva .
In schimb , vaicareli cat cuprinde - ca e greu , ca e obositor etc.
Ce e ciudat e ca toata geneartiia acestor bone -cel putin teoretic au prins perioada cu Ceuasescu , au fost mame , au crescut copii , au lucrat in schimburi si nu au avut pasatoare mixere si oale cu presiune sa faca mancare . Si se descurcau .
Acum e mai greu ca niciodata , desi treaba pe care o fac e minima iar salarizarea -in comparatie cu ce ofera e exagerata .
Unde e greseala ?
La noi , ca am acceptat o situatie de acest gen , ca am acceptat sistemul impus de agentiile de ,,bone , profesioniste ca si personalul pe care-l promoveaza .
Nu am mai cerut calitate pentru copii , am accpetat pretentiile acetsor femei de multe ori mai ,,cucoane decat cele care le angajeaza .
Nu vreau sa jignesc pe nimeni ,cred ca exista si femei de treba si cu drag de copii dar marea majoritate a femeilor din Bucuresti nu privesc decat aspectul financiar intr-o meserie care cere in dedicatie fata de cei mici .

DETALII-sunt de acord cu unele afirmatii de mai sus,
E o munca deosebita,sa pui suflet si experienta,si sa ai satisfactii:respect ptr.munca ta din partea parintilor,ceea ce nu prea exista,e minimalizata marea raspundere pe care o are bona,educatoarea fata de securitatea fizica si psihica a copilului.

Cum reuseau femeile acelea sa se descurce pe vremea lui Ceausescu ,care nu aveau pampersi,mixere,magazine pline cu alimente,masini de spalat automate,sambete libere,si LUCRAU 12 ORE cu salarii mici-limitate-deci nu-si permiteau bone si menajere?MAMELE DE AZI DE CE NU SE DESCURCA,DESI AU CONDITII DE VIATA MAI BUNE?In provincie nici nu se discuta despre bone si menajere-doctor,functionar,muncitori,etc.sunt f.rare cazurile care isi permit asa ceva-bone,menajere.Doar afaceristii apeleaza la menajere.
Daca ai fi bona ce salariu ti-ai dori si ce munca ai face fara sa neglijezi supravegherea si educatia copilului?Raspunderea e mare-in caz ca pateste ceva copilul in timp ce esti cu el ce se intampla cu persoana ta?poti sa te scuzi ca tocmai calcai rufe si nu ai observat cand a bagat degetelul la priza?DAR UN RASPUNS SINCER ASTEPT,din curiozitate.Calitatea serviciilor e in functie de pretul oferit,parca asa stiam eu ca e regula pietii.
LA MULTI ANI TUTUROR SI SA VA CRESTETI PUII BINE SI IN SIGURANTA PANA LA MAJORAT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bonamea te rog din suflet daca raspunzi la un mesaj nu mai scrie in interiorul lui. Este greu de citit si sincer din mesajul de mai sus nu pricep ce zice ligeea si ce zici tu.

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nu inteleg de ce copiii sunt lasati cu bona 11, 12 ore/zi, cand unii dintre copii au doar cateva luni. Este enorm pt. un copil mic, bebelus chiar, sa stea atata timp fara mama, fara parinti. Cand petrec copiii timp cu parintii lor ?
Parca statul/casa de asigurari plateste o indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani, atunci de ce mamele nu stau mai mult timp acasa ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Nu inteleg de ce copiii sunt lasati cu bona 11, 12 ore/zi, cand unii dintre copii au doar cateva luni. Este enorm pt. un copil mic, bebelus chiar, sa stea atata timp fara mama, fara parinti. Cand petrec copiii timp cu parintii lor ?
Parca statul/casa de asigurari plateste o indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani, atunci de ce mamele nu stau mai mult timp acasa ?

Maria

Eu sincer nu inteleg ce nu intelegi tu...
Pai daca serviciul este de asa natura sa stau 10 ore la birou...nu cred ca avem de ales.
Sau avem de ales daca vrem un alt serviciu, dar nu la fel de bine platit.
Iar de stat pe banii statului....6 mil. no way!
Eu una n-as putea sta pe acesti bani

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Era vorba de o mama care dadea bonei jumatate din salariu, ea ramanand cu 10 milioane in timp ce traieste mereu cu teama ca bona nu e buna (teama justificata). Atunci de ce nu se poate ca mama sa mai stea un an cu copilul daca tot primeste alocatie care este aproape jumatate din salariu ?

Cat despre bani, o fi un castig sa lucrezi, dar este si o mare pierdere pt. un copil atat de mic sa stea mai mult fara mama de la varsta de cateva luni - unele mame isi lasa copilul cu bona de la 3 luni. Consider ca mama ar trebui sa stea cu copilul macar in primul an de viata.

Asta e parerea mea si am aplicat acest lucru sacrificandu-mi salariul si postul. Cand copilul are ambii parinti iara barbatul lucreaza, nu vad de ce n-ar fi posibil.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Ce pot sa spun...
Fiecare cu parerea lui si fiecare face cum crede de cuvinta.
Eu personal, am stat acasa 5 luni cu Matei.
Din pacate, in Bucuresti, locurile de munca cat de cat bine platite se gasesc foarte greu asa ca......asta a fost alegerea mea...

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mariamunteanu, offtopic
Uneori mamele au o cariera la care nu vor sa renunte. Daca stai acasa 2 ani in cele mai multe cazuri ai cam renuntat la cariera. Daca ai 2-3 copii e deja o sansa minima sa-ti reiei cariera, ca dupa 4-6 ani de stat acasa nu te mai angajeaza nimeni! Si unele femei, chiar daca au devenit mame, au aspiratii in cariera. Mie asa mi se pare normal, sa fac ceva in viata profesionala, ceva care-mi place, intr-un loc in care pot avansa, pe un salariu decent. Si pentru ca am fata vreau ca ea sa aiba in mine un exemplu. Mi-as dori sa isi construiasca o cariera. Si sa aiba si copil/copii! Si trebuie sa-i arat ca se poate!

Referitor la topic
Eu dau acum 500 RON bonei, programul ei fiind 14.00 - 19.00. Dar mai platesc si gradinita (particulara). Mai multi ma intreaba de ce nu las copilul la gradi pana la 18.00, renunta la bona si micsorez cu cheltuielile cu vreo 300 RON. Raspunsul ar fi - pentru ca ne intelegem bine cu bona, pentru ca vrem s-o pastram si cand vom fi la scoala.

In alta ordine de idei mie 1000 RON pentru 10 ore/zi nu mi se pare mult.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Paula tu ai dreptate in principiu cu gradi si totusi .... nu se potriveste oricui. Monica a mers la gradi de la 2 ani si 11 luni. La inceput doar program scurt. S-a adaptat foarte greu acolo. Nu plangea sau ceva de genul dar .... nu se juca cu ceilalti deloc, devenise mai salbatica (ea este un copil foarte sociabil de fel). S-a obisnuit in circa 9 luni!!!! Deci in primul an a fost clar - gradi + bona. Ei - in anul 2 de gradi a inceput sa nu mai doarma la pranz! Deloc! Asta e ritmul ei, nu o poti culca fortat (a tot incercat bona saraca pe idea ca e prea mica sa nu doarma dar .... seara se culca la 1.30 noaptea - si in concluzie i-am zis eu bonei s-o lase in pace, sa n-o mai culce).
Si mai e o problema - va incepe scoala! Si atunci nu o pot lasa singura in casa de la 12 cand termina orele la 18 cand vin eu! Iar un after-school costa cat o bona! Si intrucat am avut noroc de bona pe care o iubim, pentru noi asta e solutia ideala. Nu suntem bogati. Salariul meu este fix egal cu gradi + bona + rata la banca. Din fericire putem trai din salariul sotului! Mi se pare foarte important ca Monicai sa ii fie bine. Sa aiba o educatie corespunzatoare si sa fie inconjurata de persoane responsabile, care o iubesc. Si fac efeortul financiar maxim pentru asta.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Sorana, si eu am cariera si aspiratii in cariera si rate de platit etc deci am avut mereu nevoie mare de bani. Si totusi, macar pt. 1,5 ani am ales sa aman continuarea carierei si salariul in favoarea copiilor. Consider ca aceasta pauza nu mi-a afectat cu nimic cariera si nici evolutia. Dimpotriva, a fost timp pretios petrecut cu copiii mei, timp cu care nu ma voi mai intalni niciodata.

Pt. cariera am timp toata viata (am inceput-o devreme), dar perioada dulce pe care am petrecut-o cu bebelusii mei nu se va mai intoarce si am vrut sa fiu cu ei.

Maria

Mergi la inceput