Mamici de Martie-Aprilie 2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Chiar asa..Remaliss,Teo2rina,restul fetelor care n-au mai dat niciun semn de cand s-au inscris la odisee??!! Ce faceti dragelor-ce se intampla cu voi?!

Ela.. in 14sapt.!!

Varsta mogaldetzei

Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Olgutza, nu-ti cere scuze, ca ai numai intentzii bune.
Chiar iti multumesc frumos.

Si daca tot ai zis ca poti da lamuriri, poate stii sa-mi raspunzi si mie:

cand ma programez la eco, trebuie sa specific ca sa fie morfologica? sau cum? nu face dr. oricum? Eu, cand m-am programat pt 15 oct, doar am zis ca e o eco ed sarcina de varsta de 16 sapt (cat o sa am la acea data). O fi bine?

Si nu am intrebat ce fel de eco va fi (adica 2D, 3D sau 4D?)


Elara
13+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

ciripitoarele mele ragi aveti o viteza... sa va traiasca...
de fapt m-am mai apucat o data sa scriu, dar a trebuit sa plec si nu am mai apucat sa trimit.

felicitari mami-papatot pt intalnirea cu bebe.
elara bafta la Iosup, desi nu cunosc ca nu-s din Buc

acum sa va spun de ce am plecat mai devreme. Am fost la dok de familie (tot la ea am facut si prima eco- si in sfarsit a venit din concediu) si m-a programat pe marti dimineata la 8 la eco morfofetala (parca). Abia astept!! S-a uitat si peste analize si mi-a dat calciu sandoz 500 si vigantolette 500 ca am nitica lipsa! asta pt 20 zile deocamdata. Si dupa ce termin cu asta mi-a dat MagneB6.
Si tot azi dupa aceea am fost si la gineco si mi-a zis ca sunt bine. Si dok de gine mi-a dat si mie Elevit in loc de acid folic.
Acum eu sunt un pic contrariata ca doctorita de la gineco mi-a zis ca e prea devreme pt morfo, ca acum se face pt masurarea translucentei si alte chestiute (nu mai tin minte). Si in plus cand i-am zis ca dok de fam mi-a dat calciu a strambat din nas. In concluzie nu prea stiu cine are mai mare dreptate. Eu ce fac? pe cine sa mai cred??



Mihaela
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Olgutza ciorba mea abia acum e pe final..
Am luat oase de vita cu ceva carnita pe ele si au fiert fooaaarte greu!Pun ouale batute cu smantanica si putin otet-si gata!!


Ela.. in 14sapt.!!

Varsta mogaldetzei

Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Mihutza morfologia se face intre 12 si 14 saptamani si iti masoara translucida nucala ,asta depisteaza Sindrom Down.Cat despre calciu si eu stiu ca nu se da ,provoaca contractii

anca 33+

Maria
poze

AMR MAXIM 7 SAPTAMANI!!!!!!!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

multumesc Anca de raspuns... deci pe de o parte e ok cum mi-a zis dok de fam cu eco, dar cu calciul nu prea... ufff...

Mihaela
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

scuze la mes anterior. am mancat un "d".. daca mi-e foame...
dar ma duc acasa indata si rezolv problema...

Mihaela
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Eu zic ca dr. ginecolog stie mai multe legat de sarcina si sa ai mai multa incredere in ea.

Am citit aici pe net, sfatul unuia din medicii din echipa site-lui DC, care spunea DESPRE CALCIU ca excesul pot sa genereze contractii uterine. De aceea poate ar fi mai indicat sa incerci sa il iei din alimentatie. Daca totusi dr. ginecolog e de acord si iti calculeaza bine doza suplimentara ce iti e necesara, fiindca ai zis ca ai probleme, eu zic sa il iei.
Dar daca zici ca a strambat din nas... inseamna ca nu i-a placut decizia medicului de familie. Asa ca insista sa iti dea o solutie clara, ca o astfel de atitudine nu e suficienta, ba e chiar neprofesionista si generatoare confuzii....

Cat despre eco morfologica, si mie mi-a zis dr. ginecolog ca la 15 sapt e cel mai bine de facut, ca se vede bebe foarte bine si e deja dezvoltat complet, cu toate ce-i trebuie, doar ca mai trebuie sa creasca (intelegi ce vreau sa spun).
Asa ca acum e bine sa faci pt masurarea plilui nucal si mai tarziu, mai faci inca una pt morfologia fetala (masurat oasele craniului, oasele bratelor, picioarelor, etc.)


Elara
13+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Multumesc tuturor pt. primirea atenta si calduroasa. Tare sunteti harnice la scris. Din pacate eu la serviciu intru doar in pauza de masa pe net (care pauza e acum tot la 3 ore, ca la bebelusi), iar acasa nu prea am rand de sot si de printesa cea mica(sau cea mare de acum) care imbraca si decoreaza de zor la Barbie. In plus Antonia, fetita mea, a intrat anul acesta in cls. I, asa ca noi la 8.30 oprim TV si calculator si trecem la nani. Mai zabovim cu o poveste, o mangaiere, o alintare, dar nu ne plac intrusii electrocasnici, asa ca le dam pauza. Nu prea le duc nici eu dorul, ca oricum nu mai am rabdare sa urmaresc ceva.
Fetelor,voi cum stati cu cheful de cumparaturi? Eu am pornit in sarcina de la 49/50 kg, am coborat pe la 7 saptamani la 47, iar acum cu putin efort si indicatiile dnei doctor am ajuns din nou la 50. Dar pt. ca inainte eram subtirica si acum cresc in burtica, in curand nu voi mai intra in nimic. Si nu suport sa merg prin magazine, seara ma doare capul si nu suport aglomeratia, ma iau si greturile, scuip continuu ca o maimutica, iar ziua sunt la serviciu. In plus hainele din magazine au culori si croieli de pe vremea bunicii, preturi uriase si ma iau si mai tare nervii. Stau la doi pasi de Mall Vitan, dar de cand cu sarcina, abia daca m-am sacrificat de trei ori sa ajung cu Antonia la Diverta ca noi avem pasiune pt. carti...Sper sa-mi fac curaj si sa ajung la croitoreasa undeva in week-end, ca altfel voi ajunge la serviciu dezbracata, probabil spre deliciul colegilor, in majoritate barbati. Noroc cu vremea, ca altfel...
Din pacate in zilele libere vreau si eu sa stau mai mult cu puiul meu, sa mai fac ceva prin casa, sa ma odihnesc, si uite asa tot aman cumparaturile.
Daca aflati de ceva magazine cu rochite, fustite sau pantaloni de gravide dati de stire. Cand ma uit pe siteurile de afara imi vine sa plang ce lucruri dragute si moderne si la preturi acceptabile. Vreaaauu si euuuu!
Fetele cu Rh -, nu va faceti prea mari griji, eu am vorbit cu dna dr f. serios si la Antonia, pt ca mai pierdusem doua sarcini inainte si ea ar fi fost a treia sarcina, deci posibil cu probleme, totusi nu am avut anticorpi, desi ea a mostenit grupa si Rh de la tati(AII+). Cazurile in care titrul de anticorpi creste spre limita de pericol sunt f. rare a spus dna dr. asa ca eu am incredere in Dumnezeu si sper ca daca mi-a dat acest copil, dupa atat timp de asteptare va avea grija sa fie bine.
Asa sa fie pt. toate mamicile si toti bebelusii.


catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Elara-sa inteleg ca mergi la echo diseara?!!Uraaa!!
Miha cred ca Dr. a strambat din nasuc la calciu-pt.ca nu prea se da in sarcina.Unii spun ca ar da contractii-desi eu nu prea cred.Eu stiu ca femeia insarcinata are nevoie de un surplus zilnic de calciu..Acum..ca sa stai linistita..a-i putea sa nu-l iei si sa incerci sa-ti asiguri necesarul zilnic de calciu din 3-4 cani de lapte cu 1.5-1.8 grasime.


Ela.. in 14sapt.!!

Varsta mogaldetzei

Photos

Mergi la inceput