Oboseala la copil de 10 ani

Oboseala la copil de 10 ani | Autor: sorinsonia

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu are 10 ani si 2 luni.
A inceput scoala si deobicei dupa 5-6 saptamani de scoala oboseste si parca nu-i mai " lucreaza creierul".
Doarme suficient, incerc sa-l hranesc cat mai sanatos, in fiecare zi iese afara. In vacanta i-am facut un set de analize care i-au iesit bine. I-am spus medicului de faptul ca oboseste si mi-a zis ca e normal.
Ce ma sfatuiti sa fac, pentru ca ma doare sufletul sa-l vad asa obosit si cu rezultate sub nivelul lui (bineinteles din cauza oboselii).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Parerea mea este ca ar putea fi o lipsa de magneziu sau probleme cu tiroida.Sau poate doar nu-i place scoala.Ar trebui vazut de un endocrinolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu zic ca e normal sa fie putin mai obosit dupa 5-6 saptamini, e vorba de o schimbare de ritm de la vacanta de vara la o rutina cu mai multe cerinte. Eu ma gindesc ca poate ii trebuie mai mult somn si ceva activitati fizice sa se poata deconecta.

Cit doarme? Cum se trezeste dimineata? Usor, greu? E mai morocanos?
Lectiile le face imediat cum vine acasa sau are putin timp de joaca?
Nu are chef de scoala sau si de alte activitati? Cum se comporta in weekend?

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Programul lui este:
- trezirea la 6,30
- scoala pana la 12 sau 13
- dupa ce vine acasa mananca, se uita putin la tv, citeste si se apuca de lectii
- daca sunt prea multe lectii, sau e ceva care nu stie, ia pauza si continuam dupa ora 18.
- daca avem timp iesim seara la o plimbare scurta
- ii place la scoala
- in week-end sambata mergem la parinti ( nu face lectii, nu citeste ), iar duminica program de voie: tv, calculator, citit, ( daca ii raman lectii, le face), plimbari. Pe cat posibil incerc sa nu aiba lectii in week-end.
- se culca in fiecare seara la ora 21.
- se trezeste brusc, nu leneveste in pat, nu intarzie la scoala.
- e un copil vesel, tot timpul in miscare, vorbeste mult.
- mananca carne de pui, legume, branzeturi, lactate, fructe si ....putine dulciuri.
- fara ciocolata si coca-cola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fa-i totusi analizele de tiroida si vezi si daca are magneziu destul.
Eu am probleme cu tiroida si ma pot descrie ca "obosita" in general. Cand ma trezesc nu ma gandesc decat la momentul cand o sa ma culc la loc .

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ma gindesc ca poate faceti lectii acasa prea mult??? Ca de la ora 14:00 pina la 18:00 sint 4 ore totusi.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Nu face lectii 4 ore.
Intre 14-15.30 isi face singur ce stie (e singur acasa) si apoi dupa ora 18 cand vin eu mai facem ce i-a mai ramas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Al meu nu se plange inca de oboseala, chit ca se trezeste greu. Insa dam vina pe vacanta lunga si pe cei doi ani cand era de dupa masa la scoala...
Insa dimineata mananca cereale cu lapte(poate energizeaza mai bine decat un mic dejun clasic, nu stiu...), fiecare sambata mergem la inot, si are voie cioco (cantitati mici, deci nu cat vrea muschii lui)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Deja s-a instalat oboseala.
Of, cum pot sa-l ajut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Nu stiu in ce clasa este baietelul tau si de la ce varsta l-ai dat la scoala. Poate e doar o etapa. Verisoara mea, cand a aflat ca o dau pe Ioana la scoala de la 6 ani si putin mi-a povestit ca si ea l-a dat pe fiul ei asa mic la scoala si ca a fost o perioada in clasele III - IV si apoi prin clasa a X-a cand era foarte obosit si parea ca nu are suficiente resurse fizice sa faca fata, spre deosebire de colegii lui care erau putin mai mari. Cu toate astea nu au fost probleme majore, erau doar perioade, dupa care isi revenea.

Si de ce nu ii dai dulciuri? Eu stiu ca in perioada de crestere copiii au nevoie si de dulciuri (nu in exces, evident), iar ciocolata este energizanta.

Succes

Mergi la inceput

L-am dat la scoala la 7 ani si 2 luni.
Acum e clasa a IV -a. Are 1,45m si 34 kg. Cred ca se incadreaza in limitele normale.
Doctorul ne-as pus sa evite ciocolata deoarece are pulsul accelerat.
Iar dulciuri mananca, dar nu asa de multe.
Stiu ca e doar o perioada, dar din pacate oboseala il impiedica sa se mentina in acelasi ritm (vb de scoala).

Mergi la inceput