am o mare nelamurire
buna ziua....ieri 19-09-2007 am fost la un control ginecologic amanuntit pentru un bilant preconceptional.Au reiesit urmatoarele:
-status hormonal-perioada fertila
-uterul:pozitie retroversie,dimensiuni 7,3 - 2,68 - 3,82
-colul uterin 2,73 cm, glera cervicala
-miometrul-vascularizatie :varice intramiometriale
-cavitate uterina regulata
-endometrul faza proliferativa, grosimea 3,5mm
-ovarele -drept 2,11- 1,5 cm ,f dominant
-stang 3,25- 1,91cm,f dominant, situat in Douglas
-fundul de sac douglas virtual
-trompele-stanga,dreapta-nu se vizualizeaza
-ansele intestinale mobile
-alte aspecte-varice pelviene
-concluzii-endometru hipotrofic dupa pilula timp de 2,5 ani, varice intramiometriale si pelviene
Singurul lucru pe care l-am inteles e ca e ceva in neregula cu grosimea endometrului si daca as ramane acum insarcinata s-ar opri din evolutie datorita acestui lucru.Explicati-mi va rog ce e in neregula si ce e bine cu mine.Acum astept si rezultatele mai multor analize la sange,a testului Papanicolau.Va multumesc
Raspunsuri
Lika spune:
Din pacate, nu am cu ce te ajuta, caci nu ma prea pricep ce ar insemna varicele astea, dar vreau sa te sustin si sa-ti zic ca faci bine ceea ce faci si sa te lecuiesti, fa investigatiile care ti le cere medicul, ca mai apoi sa faci un bb sanatos si voinic.
rami 73 spune:
Intr-adevar, endometrul (membrana care captuseste uterul) este micut, ar trebui sa fie macar 9 mm la ovulatie (ideal 11-12 mm) si trilaminar, nu in faza proliferativa. Mai exact in ce zi erai cand ai facut eco ?
Eu cred ca e normala situatia asta dupa o perioada mai lunga de AC. Exista mai multe metode de a ingrosa endometrul, dar eu zic mai bine sa lasi organismul sa-si revina natural, daca abia ai oprit AC. Abia dupa aceea, daca e cazul, poti interveni.
Dimensiunile foliculilor dominanti nu ti le-a specificat ? Era bine sa le stii.
Oricum, daca abia ai oprit AC ai timp sa vezi cum evolueaza situatia. Eu zic ca stai f. bine.
Succes !
pozici 
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
Alé spune:
dedeea_n
--------------------------------------------------------------------------------
Va multumesc pt incurajari.Chiar incepusem sa imi fac fel si fel de ganduri.Ramy 73 ....nu am inteles care este idee cu faza proliferativa si trilaminar.Explica-mi te rog.Si inca ceva ,in ziua in care mi-am facut controlul mai aveam 2 zile pana la menstr.(a 26-a zi).Astept si rezultatul de la Papanicolau si la analizele de sange, dar parca nu mai am rabdare.Va pupic pe toate si multa bafta.
dedeea_n spune:
cu toate ca doctorita mi-a recomandat sa nu raman insarcinata...eu am comis-o.Si as vrea sa am un bebe sanatos.intre timp mi-au venit rezultatele la analize...nu sunt mari probleme...insa am Ureaplasma.nu stiu prea multe despre asta.ce mi se poate intampla acum mie sau la bebe?la rezultat mai era specificat:-celule epiteliale:numeroase
-leucocite:rare
-lactobacili:prezenti
-bacili gram (+):prezenti.
Lamuritzi-ma va rog.Va multumesc
Liana30 spune:
nu sunt mari probleme?????io zic ca's destul de mari...
"....ureaplasma provoaca avort doar in primele luni,sau duce la fisurarea membranelor in lunile mari...."
io zic intai trateaza si dupa aceea comite'o
..baftaa multaa!!
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Nasica
iote'i ca vin
Iyoana spune:
Pai eu inteleg ca tu esti deja insarcinata?! Ca spui..."am comis-o".
Felicitari, dar ai grija de tine si mergi la un medic sa te vada. Sanatate si un bebe sanatos!
"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana

dedeea_n spune:
uite ca au trecut aproape 12 saptamani, si bebeul creste. am stat vreo 2 zile in spital,deoarece am avut dureri de spate, mi-au facut 2 injectii Gravibinon, iar acum e ok. medicul la care am mers mi-a zis ca am 11 sapt si 3 zile,implinite chiar azi.pe mine ma intereseaza ceva...ultima menstruatie am avut-o pe 26 august si normal acum trebuia sa am vreo 15 saptamani,dar mi-au spus ca am ramas mai tarziu.cert lucru e ca pe 15 septembrie nu eram insarcinata.stiu ca ei calculeaza data asta in functie de ultima menstruatie si considera prima zi de menstruatie,prima zi de sarcina.sa va spun drept,am avut contacte neprotejate tot timpul, si acum nu stiu exact data cand am ramas insarcinata.daca apelez la calculul de pe site cu ultima menstruatie, imi iese ca am mai multe saptamani.imi spuneti voi va rog un alt calcul prin care pot afla exact data cand am ramas
elara spune:
Buna.
Nu stiu cum sa te indrum prea bine cu calculul saptamanilor.
Eu m-as ghida dupa eco si calculele medicilor. La urma urmelor nu vad de ce e asa de important sa stii exact cat ai. Oricum, un copil se considera nascul al termen si cu 2 saptamani inainte de DPN si cu 2 saptamani dupa acesta data. Asa ca..mare diferenta eu nu vad.
Ceea ce mi se pare mie foarte important, este acel rezultat la analize: ureaplasma. Asa cum ti-a scris si Liana, acest diagnostic poate pune probleme mari.
Ori tu se pare ca nu-i acorzi importanta cuvenita, fiindca ai ignorat acel mesaj si nu ai mai scris nimic despre cum ai evoluat in ceea ce priveste acest asepect. Ai rezolvat-o? Medicul tau ce ti-a zis????
Poate ca ma insel, dar ar trebui sa fii mai cerebrala si sa iti indrepti atentia spre chestiuni cu adevarat serioase in ceea ce priveste viata acestui mic copilas nevinovat.
Elara
24+
vine
Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
mihaser spune:
Eu am avut ultima menstruatie in 25 august si normal ar trebui sa nasc pe 31 mai, insa la ultimul eco mi-a spus ca daca tot asa sa creasca de bine bebe DPN e 25 mai...Eu cred ca am ramas gravida in jurul datei de 9 spetembrie...pe 20 septembrie deja aveam testul pozitiv.
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2