Mamici de septembrie - octombrie 2007 (83)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Sabina, crede-ma ca cunosc toate tehnicile de alaptat si le-am aplicat pe toate. Mai nou il alaptez din picioare si-l tin lipit stran de burta mea, aproape la verticala. Nimic nu parea sa aiba efect ieri. Azi e muuuult mai bine. Cat despre dormitul pe burta, problema e ca nu prea ii place, decat daca e si burta mea pe dedesupt, pe acolo.

Rox, poate avem si noi noroc si-si regleaza domnu' Vlad programul de noapte. De mancat sa stii ca mananc "reglementar". N-am trisat cu nimic de cand am iesit din maternitate. Aceeasi problema am avut-o si cu Miruna: colici violente, fara a fi provocate de ce mancam. Ideea e ca la Miruna au trecut foarte repede. Au tinut vreo doua saptamani alea puternice, apoi in alte doua saptamani au scazut in intensitate si pe la o luna jumate erau deja istorie. Poate am noroc si cu Vlad si trec repede.

Apropos de cat si ce vede: am niste jucarele mici si foarte colorate din plus. Daca i le pui in raza vizuala la o distanta de 15-20 cm casca niste ochi maaari, si scoate niste sunete funny. Eu stiam ca bebelusii asa mici disting pete de culoare, dar nu disting contururile obiectelor.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

ehei Carmenita draga, asta cu ganditul pozitiv de azi dimineata o incerc si tot nu-mi iese...poate sa ma droghez cu un diazepam sa dorm vreo 3 ore si sa ma relaxez.

Andries

Mergi la inceput

Si daca tot suntem la capitolul tara arde si baba se piaptana, burta nu mai prea am nici eu. Dar sunt asa, ca un bustean, n-m nici o forma. La mine standardul e sa se vada un pic de talie, si atunci o sa zic ca sunt pe drumul cel bun. Am colectionat si niste vergeturi noi, vreo patru, asa, dar incep sa se estompeze, sa se albeasca. Parca nu mai sunt asa de ingrozitoare. Ce ma ingrozesc pe mine sunt insa coapsele si fundul de matroana. Trebuie sa ma apuc serios de sport. Dar dupa ce or trece colicii lui fi-miu. De dat jos n-am dat decat 6 kile. Mai am noua ca sa ajung de unde am plecat, adicatalea la 54 kile. De astea nu-mi fac problema, ca le dau eu jos.

Si tot din seria tara arde si baba se piaptana, am mai pus niste pozici noi cu Vladut la semnatura. Astea sunt bonus pentru ca a adormit puiutzul si vad ca doarme dus de vreo trei sferturi de ora.

Miruna
Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cateva info ptr Slippers si vederea bebelusului:

Cum vede bebelusul dumneavoastra
Autor: Mircea Anghelescu
Cum vede bebelusul dumneavoastra Bebelusii se trezesc la nastere intr-o lume pe care n-o cunosc. Mijloacele de explorare se dezvolta treptat, odata cu inaintarea in varsta. Ca sa intelegeti o parte din lumea in care bebelusul traieste, va vom arata cum va vede copilasul de la nastere pana la varsta de un an.

La nastere

La nastere bebelusul nu vede decat la o distanta de aproximativ 20 de centimetri. Daca-l tineti in brate totul e perfect. Vederea este neclara si lumina puternica il deranjeaza, de aceea clipeste des. Practic vede numai in alb si negru. Distinge mai bine contrastele. Privirea dumneavoastra este elementul care-i atrage atentia cel mai mult.

La varsta de o luna
In jurul varstei de 5 saptamani bebelusul incepe sa distinga culorile, mai intai culorile vii: rosu, verde. Pentru inceput va vedea mai bine din fata, dar inca nu distinge detaliile.

La varsta de doua luni
Campul vizual ii permite bebelusului sa vada pana la aproximativ 60 de cm si cu o deschidere de 30 de grade. Este momentul in care apare zambetul declansat de vederea chipului mamei! Nu poate vedea decat obiectele din imediata lui apropiere si inca nu le urmareste cu privirea.

La varsta de trei luni
Bebelusul incepe sa vada diferenta intre albastru si verde. De asemenea, incepe sa urmareasca obiecte in miscare prin intoarcerea capului.

La varsta de patru luni
Incepe sa vada mai bine obiectele mai indepartate si distinge galbenul. Este varsta la care incepe sa ridice capul, largindu-si astfel campul vizual. Isi vede mainile pe care le priveste. Incepe sa inteleaga ca ce vede poate fi apucat.

La varsta de cinci luni

Este varsta la care vederea devine binoculara adica vederea in relief. Ii place sa apuce obiectele pe care i le intindeti.Incepe sa distinga culorile intermediare: roz, bej.

La varsta de sase luni

Campul vizual al bebelusului se largeste acum la 60 de grade si incepe sa aprecieze mai bine distantele. Se poate intoarce sa va vada si intinde bratele in directia dumneavoastra. Mersul in patru labe il va ajuta sa isi imbunatateasca perceptia realitatii.

La varsta de un an

La aceasta varsta vederea bebelusului are caracteristicile adultului, i s-a dezvoltat vederea tridimensionala si distinge toate culorile. De acum il intereseaza TOTUL

Multi pupici.

Nana, 40+ Andrei

Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

quote:
Originally posted by slippers76
Si tot din seria tara arde si baba se piaptana, am mai pus niste pozici noi cu Vladut la semnatura. Astea sunt bonus pentru ca a adormit puiutzul si vad ca doarme dus de vreo trei sferturi de ora.

Ce frumusete de baiat! Si Miruna e o dulceata! Felicitari!

Mogaldeata
YANNISA MILENA
24.08.07

Foto Burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Yaya sanatate sotului si sa aveti cat mai multe impliniri impreuna!

Marunzika ce pompa folosesti??Totusi ai lapte daca reusesti sa extragi atata.

Valentina sanatate fetei...nu te enerva ca nu merge netul...daca se face frumos afara aprofitati.

Cristhina v-am ametit...babele...imi notasem numele gresit pe mobil.

Ali35si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Tot din ciclul tara arde si baba se piaptana, am si eu ptr Annisia o mare curiozitate, sper sa nu te superi. Ma gandeam ca prea e de tot pe bebe sa il cheme Yannis si pe mami Annisia, ca acum 30 de ani nu stiau parintii nostri de nume din astea sofisticate, ca sa zic asa. So, Annisia este doar un nick, nu este numele tau adevarat, nu?
Ma gandeam ca Annisia este numele lui Yannis dupa cum urmeaza:
annis - ia adica ia-annis
Este un joc de litere asa cum cred eu sau pur si simplu asa s-a nimerit?
Asta ca sa vezi cu ce imi ocup eu timpul acum inainte de nascare.
Sunt dusa nene, e clara treaba.Recunosc.

Nana, 40+ Andrei

Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Maruntzika, mie mi se pare ca Yanissa a luat bine in greutate. Si 110 ml la 3-4 ore iarasi mi se pare ok. Eu nu stiu cat suge al meu, dar stiu de la miruna cand am trecut-o pe completare la biberon la 3 lini jumatate ca nu sugea mai mut de 120 ml veci pururea din biberonul ala. Cat despre lipsa de odihna si fojgaiala de noapte... te inteleg perfect. Facem un club?

Danielle, si eu cred ca printesa ta e pe cale sa vina.

Diwana, felicitari! Sa va traiasca flacaul voinic!

Valentina, imi pare tare rau pentru Alexandra! Din cate stiu eu nu prea e de iesit afara cu otita. Mai ales daca spui ca inca o doare rau. Eu zic sa o scoti afara numai dupa ce ii mai faci un control. Pupam fetele sa treaca repede

Miruna
Vlad

Mergi la inceput

HaveFB, chiar asa nici un semn?
Sigur ai nascut. Te asteptam sa impartasesti cu noi momentele minunate prin care treci.
Da un semn sa stim ca sunteti bine!

Nana, 40+ Andrei

Nunta noastra de vis!

Mergi la inceput

Diwana, felicitari si toate cele bune!

Dani, si eu cred ca sunt durerile dinainte de nastere si ca Ebonee iti face o surpriza in weekend. Spune-i sa vb ea si cu Andreiul meu si sa vina amandoi.
Pupici.

Nana, 40+ Andrei

Nunta noastra de vis!

Mergi la inceput