Mamici de septembrie - octombrie 2007 (83)
Raspunsuri - Pagina 14
ion_easca spune:
quote:
Originally posted by cecilia L
Eu de azi trebuie sa-i dau calciu gluconic jumatate de fiola, voi le dati asa ceva la bebe, daca da, il amestecati cu ceai????????
Iarta-ma ca intreb, ii dai calciu gluconic si apoi ii faci d-ul injectabil, nu? De ce nu mergi pe Vigantol? Varianta cu injectabilul, este ca o doza de soc, pe cand la cea cu Vigantol bebe primeste portionat pe zile. Stiu ca unii medici merg inca pe varianta injectabila, dar e mai putin traumatizanta cea cu Vigantol.
alinus_25 spune:
Buna dimineata de la puturosii de barladeni!
Dantje si Alysia bine ati venit si nastere usoara!
Dantje , Tzuc, stati cumintele fetelor. Cunosc starea fff bine, de aceea va spun ca odihna si starea de spirit e totul!
Rodica, felicitari pentru bebe Darius Filip!
Florina felicitari pentru bebe Gruia!
Tomitza, bine ai revenit glumeato, Naty e frumoasa foc! Mi-a placut reclama voastra la pepsi! Dar chiar nu e corect, nu conteaza cantitatea ci conteaza CalitateA!!!
Isabeluta, nu ma mai sparg, mi-ai speriat dopul Sau poate s-a dus tot si nu am vazut eu..in schimb am contractii multeeeeee De azi zic eu ca suntem safe, am implinit 37s Yupiii!!!!!!!!!!!! Nu-mi vine sa cred. Deja am uitat de contractii, spital, gynipral, nici no-spa(bleh! ce amaraciuni) nu mai iau decat la nevoie. Acusi imi tin baietu' in barate.
Noi stam cuminti acasa toti 3, tati se pregateste de zor pt un examen, iar noi il sustinem. Bebe trage cu ochiul pe vizor, forteaza iesirea si ii face galerie lui tati.
Pe mine m-a apucat harnicia, scot deja hainele de toamna-iarna si le pun la pastrare pe cele de vara, mai si sortez cu ocazia asta, ca deh...trebuie sa-i facem loc si lui bb Iulius.
Lucram de zor la lista de prenume, si nu ma pot hotari deloc, am zis ca trebuie sa-i vad fata lui bb ca sa vad ce i se potriveste.
In plus avem o dilema... nu-i voi putea spune Iulius mereu (nume ales de tati, evident), ca mi se pare lung, si orice nume lung cere prescurtare... insa si pe tati il cheama Iulian/Iuli, asa ca obligatoriu trebuie sa gasim un prenume scurt sau unul cu prescurtare frumoasa, sau care se poate diminutiva frumos, poate chiar un nume de sfant.
Hai va rog da-ti o mana de ajutor aicea... Annisia, o idee ceva?!?
Aaaa, si sa dea si bine langa numele de familie...
IFTEME IULIUS ADRIAN
IFTEME IULIUS ALEXANDRU
IFTEME IULIUS CONSTANTIN (ne place noua Niki)
IFTEME IULIUS ANDREI
IFTEME IULIUS TEODOR? (mmh, merge TEO la baietei?)
IFTEME IULIUS - X
Parca erau niste majorete rezervate azi pt Emma. Nastere usoara si recuperare si mai si!
Si pt cine se mai inscrie astazi la nastere, poate Nana... mmm?
37s, tra-la-la-la-lala-la! Ne-am facut mari!
isabeluta spune:
Neata si de la noi!
Urmy, Bernix aveti niste bebelusi tare dragalasi.
Nana hai ca mai ai putintel.
Tot 2 in 1, dar am terminat saptamana 39. Ieri nu am avut puterea sa intru... nu m-am simtit grozav. Azi sunt mai bine!
Am si eu o intrebare pentru mamicile care folosesc mameloane de cauciuc/ silicon: cum le-ati sterilizat in spital?
isabeluta39 fix
bebita
AMR 7 zile
cecilia L spune:
isa_beluta, ii dau Vigantol din ziua a 9, iar din ziua 15 ne-a prescris pediatra calciu gluconic( nu injectabil) il bem, jumate de fiola, 10 zile pe luna.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/user/cecilialata
teodoran spune:
Dragele mele, ieri am implinit 6 saptamani de la nastere, nu-mi vine sa cred...ideea este ca tot ieri mi-a venit ciclul.E normal asa repede?Oare o sa-mi afecteze laptele?Oricum ma simt foarte slabita, curge f. mult, e ca o hemoragie, e groaznic...si uitasem cum este.
Andrei (09.08.2007)
amar spune:
Buna fetele, ne-am gandit sa mai scriem si noi un rand desi e mai greu acum...dar nu inainte de a spune ca suntem alaturi de fetele care se pregatesc de marea intalnire.. Nana, sunt alaturi de tine cu gandul si o sa fie bine..
Noi ne acomodam incet incet...a venit in sfarsit lapticul cel mult asteptat...nu-mi creaza probleme deocamdata, dar nu e reglat pe foamea Onutei...mai bag pompa, mai masez la dus si e ok...
Eu ma recuperez surprinzator de bine, am dat jos 11kg, ma supara putin epiziotomia dar fara mare importanta, la aproape o saptamana de la nastere stau pe fund destul de bine dar nu mult,burtica se retrage vazand cu ochii a mai ramas ceva ca de 3-4 luni,dar nu ma deranjeaza..
Acum am si eu o nedumerire, dece sughit bebeii, ca eu nu mai inteleg, desi o pozitionez destul de bine la supt asa cum am fost invatata in spital , e ok dupa ce mananca o tin pe umar sa-i scot gazele, apoi o mai pun si pe burta pe burta mea ca ii place si cand o pun in patut o loveste sughitul si apoi iar ia-o pune-o pe umar , batem usor si tot asa pana se linisteste.... e normal?
ca atat o sa revenim cu povestea nasterii si poze
carmen siOana Isabella 16.09.2007
Happiness_4_us spune:
Amar, mercic mult.
E normal sa sughite bebelina, las-oi in pace si in nici un caz sa nu-i dai zeama de lamaie sa-i opreasca sughitul, ca zeama de lamaie este acida si distruge flora stomacala.
Am vazut ca mamicile de iulie august scriau ca atunci cand sughite bebe, le mai dau putin san si se linistesc imediat.
E normal sa sughite. Aminteste-ti cum sughitea bebelina cand era in burtica la tine. Pe ea nu o deranjeaza si se va calma. Asa ca no stres ca e ok.
Pupicei si sa cresteti mari.
Nana, 40+ Andrei
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Roxana_G spune:
Neata. M-am trezit mai demult dar BB nu vrea sa mai adoarma, dupa ce a motait vreo 20 de min s-a terminat somn. KK a facut, picioare nu foieste sa zici ca il doare burtica, suzeta nu vrea si nici leganat. Face scandal asa...cred ca de plictiseala. Mai sta si sigurel sa se uite in jur, dar apoi vrea distactie. Oricum a dormit 6 ore legat, de la 11 jumate la 5 jumate, si apoi pana la 9. Belfereala. Numai ca aseara ne-a terminat pe toti cu scandalul, dadea parturi si plangea ingrozitor si in brate.
Cecilia, eu nu ii dau calciu, ca al meu are fontanela aproape inchisa. Vigantol cica ii voi da numai o picatura.
Carmen, sughitul e o chestie fiziologica, nu e neaparat legat de modul in care suge BB.
Teodoran, nu mai stiu daca tu alaptezi sau nu. Mie la Alex mi-a venit ciclul la fix 6 saptamani si a fost totul ok, dar nu am alaptat. Dr zicea ca e posibil sa fie neregulat la inceput, insa de atunci a revenit la rutina obisnuita, absolut regulat. Nu ai de ce sa iti faci griji. La durerile de sani pe care le am acum, ma astept sa imi vina si mie cam tot asa si de data asta.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Roxana_G spune:
Neata. M-am trezit mai demult dar BB nu vrea sa mai adoarma, dupa ce a motait vreo 20 de min s-a terminat somn. KK a facut, picioare nu foieste sa zici ca il doare burtica, suzeta nu vrea si nici leganat. Face scandal asa...cred ca de plictiseala. Mai sta si sigurel sa se uite in jur, dar apoi vrea distactie. Oricum a dormit 6 ore legat, de la 11 jumate la 5 jumate, si apoi pana la 9. Belfereala. Numai ca aseara ne-a terminat pe toti cu scandalul, dadea parturi si plangea ingrozitor si in brate.
Cecilia, eu nu ii dau calciu, ca al meu are fontanela aproape inchisa. Vigantol cica ii voi da numai o picatura.
Carmen, sughitul e o chestie fiziologica, nu e neaparat legat de modul in care suge BB.
Teodoran, nu mai stiu daca tu alaptezi sau nu. Mie la Alex mi-a venit ciclul la fix 6 saptamani si a fost totul ok, dar nu am alaptat. Dr zicea ca e posibil sa fie neregulat la inceput, insa de atunci a revenit la rutina obisnuita, absolut regulat. Nu ai de ce sa iti faci griji. La durerile de sani pe care le am acum, ma astept sa imi vina si mie cam tot asa si de data asta.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
amar spune:
Nana mersi de informatie, in nici un caz nu o sa-i dau zeama de lamaie, mi se pare o porcarie..eu vreau ca totul sa decurga normal, dar numai sa stiu de ce...
Roxana..mamica experimentata, deci daca da din picioruse sa inteleg ca o doare burtica sau ar putea avea colici? ca mai face si asa..dar inainte de un part sau caca... dar in rest nu...ca parca nu as vrea sa aiba colici ...prefer sa ma doar pe mine orice si oricat decat sa o stiu pe ea suferind si sa nu o pot ajuta..e cumplit..
carmen siOana Isabella 16.09.2007