Fumatul in timpul sarcinii
Buna dragi gravidute si eu sunt o viitoare mamica, sunt insarcinata in 15 saptamani si vroiam sa va intreb cum a-ti facut cu tigarile(cele care fumau) a-ti putut sa va lasati in timpul sarcinii , ca eu una nu reusesc deloc sa ma las si cat de tare afecteaza sarcina ?
Va pup si va doresc o sarcina si o nastere usoara .
Raspunsuri
OanaAlina spune:
andreea draga, dupa parearea mea o graviduta nu ar trebui sa fumeze sub nici o forma, indiferent care ar fi motivul! cred ca trebuie sa te gandesti la bebelus si apoi la tine! si eu am renuntat la multe chestii de cand am aflat ca sunt insarcinata!
iti doresc sa ai forta sa reusesti!
numai bine!
OanaAlina
bebele nostru scump si drag
Ginger00 spune:
Ia uita aici...in locul tau m-as gandi de 2 ori inainte de a aprinde o tigara.
Fumatul dubleaza riscul de a avea un copil cu greutate mica la nastere. Bebelusii cu greutate mica la nastere (< 2500 gr) pot avea probleme mult mai mari de sanatate in primele luni de viata, risc mai mare de handicapuri cronice (paralizie cerebrala, retardare mintala si probleme de invatare) sau pot chiar deceda. Se stie deja ca fumatul incetineste cresterea si dezvoltarea fatului, si numeroase studii au aratat ca acesta mareste rata nasterilor inainte de termen (inainte de 37 de saptamani de sarcina) cu 20%. Daca gravida se opreste din fumat pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina, riscul de a avea un copil cu greutate mica la nastere nu este mai mare decat in cazul gravidei nefumatoare. Chiar daca gravida nu poate intrerupe fumatul in primele doua trimestre de sarcina, intreruperea lui in cel de al treilea trimestru poate imbunatatii rata de crestere a fatului. Conform studiilor facute, gravidele care se opresc din fumat pana in saptamana a 30-a de sarcina au copii cu greutate la nastere mai mare decat in cazul gravidelor care continua sa fumeze pe toata perioada sarcinii.
Gravidele nefumatoare trebuie sa evite locurile in care se fumeaza. Fumatul pasiv, ca si cel activ, poate impiedica cresterea fatului si mari riscul de a avea un copil cu greutate mica la nastere sau cu afectiuni genetice.
Desi implicatiile fumatului asupra nasterii premature si a greutatii nou-nascutului sunt deja cunoscute, unele studii recente au demonstrat ca atunci cand exista si anumite interactiuni genetice nedorite, fumatul poate mari riscul nasterii cu defecte fizice. Femeile care au fumat in primele luni de sarcina si au din familie cazuri de anomalii congenitale sunt supuse unui risc cu 20% mai mare de a avea copii cu aceleasi probleme. Acelasi risc poate apare si in cazul in care exista fond genetic favorabil aparitiei la nou-nascut a celor doua deformatii cunoscute sub numele de buza de iepure sau gura de lup (bolta palatina deschisa).
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
delioara spune:
salut, Andreea! nu tin sa te critic, pentru ca si eu am FOST o fumatoare inainte de sarcina si stiu cum e. Intamplarea a facut ca sotul meu sa hotarasca sa ne lasam de fumat pe 6 iunie si pe 7 iulie am ramas insarcinata! BB-le vine dupa 5 ani de incercari nereusite si tind sa cred ca poate daca lasam si eu tigarile mai devreme.... este greu, stiu. Lucrez in invatamant si la pauza "mancam" tigara, n-o fumam... colegele mele fumeaza aproape toate... dar, BB-le meu e mai important decat o tigara! vreau sa fie sanatos, sa nu ma chinuicu el mai tarziu, pentru un moft de-al meu! trebuie o vointa de fier si o motivatie la fel de puternica! Sa te ajute Doamne-Doamne, pentru ca merita sa le lasi!
Anca.Diana spune:
Am reusit de la 2 pachete pe zi (cat fumam inainte sa aflu de bebe) sa ajung la aproximativ maxim o tigara pe zi. Uneori nu fumez chiar deloc.
Totul e psihic. Gandeste-te la bebe... cand vrei sa fumezi gaseste un surogat, papa o piersica, un fruct ceva, bea o cana de apa(ceva ce nu ingrasa). Nu numai ca nu vei mai fuma, dar iti va prinde bine inlocuitorul!
Inainte sa aflu ca sunt insarcinata eram o super lesinacioasa. Aveam ameteli, imi era rau. De cand nu mai fumez imi e muuuult mai bine! Ma bucur ca am redus la aproape zero tigari. Sunt sigura ca in curand nu o sa mai fumez deloc. Deja ma deranjeaza fumul.
A, si inca o chestie! Cand fumez nu imi aprind tigara si o fumez pana la capat. Iau un fum, simt gust naspa, sting. Si asa se aduna mai multe fumuri pe zi.
Sper ca te-au ajutat sfaturile mele! Iti urez mult succes, iti tin pumnii si am incredere ca vei reusi. PAre mult mai greu decat este!
Anca D.
21+ Luca Alexandru
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/
VioletaH spune:
Si eu am fumat cu patima timp de 11 ani pana de curand. Am aflat ca sunt insarcinata cand era in saptamana 3 si atunci am incercat sa-mi fac un plan de renuntare la fumat (care e mai mult o "abureala", dar n-am putut sa renunt din prima), adica sa incep sa fumez din ce in ce mai putin, astfel ca in decursul a 2-3 saptamani maxim sa ma las de tot. Intr-adevar, ajunsesem sa fumez maxim 5 tigari/ zi si, desi ma simteam vinovata de cate ori puneam tigara in gura, nu prea vedeam cum o sa reusesc sa renunt de tot. Cand eram in saptamana 6 de sarcina au inceput niste greturi mari si dintr-o data nu am mai avut nici o dorinta nici pentru pentru tigara nici pentru cafea. In schimb cand dormeam visam des ca mi-e bine si ca fumez. Deci pot sa spun ca renuntarea a tinut mai mult de conjunctura decat de vointa. Acum am 14 saptamani si 5 zile si nu mai am greturi mari, chiar a inceput sa-mi fie bine. Intr-una din zilele trecute m-am trezit ca ma tot gandesc la tigara. Si dupa 2 luni de pauza mi-am aprins una, asa "sa vad ce gust mai are" si "in amintirea vremurilor apuse". Nu mi-a placut - norocul meu. Iar sentimentul de vina a fost foarte puternic.
ralu_t spune:
fetelor, si eu am fost fumatoare pana acum vreo 3 zile cand am aflat ca-s gravi. prima zi de pauza imi venea sa mananc tutun, am si una bucata sot care fumeaza si isi aprindea tigarile una dupa alta de emotia paternitatii....
dr. mi-a zis ca brusc este modalitatea cea mai buna de a ma lasa, si eu speram sa sugereze cate o tigara doua pe zi timp de cateva saptamani...dar n-a fost sa fie.
eu inca nu am greturi care sa ma ajute dar sincer nu mai simt ca ma mananca pielea ca in prima zi, nici nu simt nevoia, e greu doar cand vad pe cineva fumand langa mine.
succes!
a venit toamna...cu un bebe!!!
4+
chinabulina spune:
am fumat cel putin un pachet pe zi timp de 12 ani. si zilele trecute, cand am aflat ca sunt insarcinata, m-am lasat brusc. nici nu mi-a trecut macar o secunda prin cap ce greu imi va fi. pur si simplu stiu ca nu e bine si gata, n-am mai fumat e o mare realizare, dati-mi voie sa ma laud
maimutzica cu urzica
Victo spune:
andreea puiule..trebuie sa poti!
tine doar de tine sa ai un copil sanatos! n-ai vrea sa stii prin ce emotii trec alte mamici care au avut cine stie ce complicatii in sarcina..care au fost independente de vointa lor..si care le pot afecta copilasul.
dar tu? hai...sa vii sa ne spui ca le-ai aruncat si ti-e greata de ele, bine?????????
33+ piticul Stefanut
AMR 7 SAPT
natynic spune:
Andreea,am fost fumatoare (de peste un pachet pe zi) timp de 16 ani. M-am lasat BRUSC de la 1 ianuarie 2007, in "cadrul" unui plan mai amplu menit sa ma ajute sa fac un copil. Am in plus si diabet si la sfatul medicului am trecut pe insulina ca sa-l tin in frau, lucru obligatoriu in sarcina, si asta nu oricum: ci cu 4 injectii de insulina, in burta, pe zi! Eram impatimita de cafea si nu am mai pus gura pe ea de cand stiu ca sunt gravida. Ginecologul mi-a interzis sexul din cauyza unor contractii avute la inceput...
Si nu ma consider un munte de vointa. Dar, gandeste-te bine, nu merita bebele tau TOT sacrificiul din lume?? daramite sa renunti la un lucru NOCIV si pentru tine?
naty 11+ cu f probabil
Theiuta spune:
Fetelor, va rog din suflet sa ma ajutati putin sa va inteleg! Nu va suparati pe mine, nu va critic, dar de ce abia insarcinate fiind(mai bine mai tirziu, decit niciodata) constientizati cit de NOCIV este tutunul?Ma apuca disperarea cind vad puberii si adolescentii fumind si pregatindu-se pentru viitoarele boli, cu buna stiinta si din teribilism.Sau fete si femei frumoase, fumind? De ce?
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!