Prichindei martie - aprilie 2005 (124)
Raspunsuri - Pagina 19
danuta_t spune:
Iata c-am reusit si eu sa ma mai strecor pe-aici.
La multi ani Andruzza.
Simonela si Dantje, sa va traiasca printesele. Andrada e asa de schimbata fata de cum o stiam de vara trecuta, parca numai ochisorii i-a pastrat.
Simonela, capul sus, vin si vremuri mai bune. Cu somnul, nu stiu ce sa-ti zic, poate o sa revina la vechiul obicei. Poate fi legata de plecarea ta ? De cand s-a intors Vali acasa, Mihai a renuntat sa se mai lipeasca de mine si sa-mi ceara sa-i confirm ca "e puiul meu", deci am avut dreptate cu sentimentul lui de abandon. Dar tot de la intoarcere, se scoala noaptea si tipa dupa tati pentru ca vrea pisi (inainte se trezea si facea singur, noi doar il auzeam cum povesteste ca face). A, si adoarme cu tot soil de obiecte prin pat, si noaptea si le mai cauta.
Ligia, nici eu n-am reusit sa vad pozele. Haios Raducu vorbaret. Mai merge la gradi ? Eu zic ca a scapat super ieftin, nu-l doboara virusii. Mai rar, asa fara febra si alte cele. Finuta noastra tot asa, de-o luna nu-i mai trece tusea, asa ca pana la urma i-au dat antibiotic. Dar la gradinita ei, au mai aparut si cazuri de pneumonie virala.
Noi suntem foarte bine. Mihai vorbeste non-stop, chiar si cand se joaca de unul singur, trebuie sa spuna ce face. La discutiile intre adulti, se baga si el sa-si spuna opinia, adica vorbeste de unul singur, dar culmea e ca tot pe subiectul in discutie, foloseste cuvinte folosite de noi in context, schimbam subiectul, il schimba si el. Canta toata ziulica. Si face pe suparatul. A-nceput dansurile la gradi, poate ne arata ceva la serbarea de Craciun care va fi luni. Acuma trebuie sa-i caut costum de serbare (camasa alba si pantaloni negri). Imi vine sa si rad, parca ieri l-am nascut si azi caut haine de serbare.
Andrei e foooaaaaarrrrttteeee razaret (toti imi spun ca asa copil vesel n-au mai vazut), rade la toata lumea, chicoteste si ultima descoperire, topaiala. Asa ca ne cam maraie pana il sustinem de brate ca el sa poata sa sara. Ieri am fost la NPI si nici nu l-a mai consultat tanti dr, ca 70% din timp doar a topait si non-stop a ras, zambit si gangurit. Vineri ii facem primul vaccin si am putine emotii. Sta in fundulet foarte bine dar atat. Asa ca e mai greu, ca deja nu-i mai place nici in tarc, nici in fundulet, si ma maraie pana-l iau la plimbare sau la topaiala. Acuma ma gandesc ca Mihai a fost tare precoce ca pana la 7 luni a mers si-n 4 labe si s-a ridicat si in picoare.
Ca sa-i raspund si lui Zuzu (sper ca te-ai distrat bine la London, i-am batut si eu sotului apropoul), la cadouri avem cam asa: pentru Mihai un joc din colectia Mecano (e o varianta cu 3 jucarii de fabricat) si pentru Andrei, de la Tomy, melcul joaca-te si descopera (adica un melc care poate merge singur, sau il tragi tu de-o ata, are doua cochilii cu bile si cu inele de suprapus, cred ca nu se va plictisi prea repede). Bunicii i-au luat lui Mihai un set de mester cu bormasina si alte cele si un set cu farfurii, cescute, etc (eu i-am luat un set mic cu doua oale si frigider si unelte de bucatarie si de-atunci nu mai scoate oalele mele din dulap), iar lui Andrei probabil o carticica muzicala de la Chicco.
Mihai a mai primit cand a venit tati din delegatie, un Lego mare cu trenulet, macara, sine. Asa ca Mos Nicolae i-a mai adus in completare sine de nu ne mai ajunge sufrageria ca sa ne jucam.
Am avut noroc cu delegatia asta, a luat sotul vreo 8 cutii de Lego, aici sunt mai scumpe cu vreo 80%, si asta este pretul distribuitorului din Ro. Acum vreo 2 ani avem liniste.
Cam atat, s-a trezit praslea cel razaret, pana-i dau de mancare si mai vreau sa fac si clatite cu branza pana vin ceilalti voinici.
Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
cenia spune:
Salutare
ia sa ma bag si eu pe aici daca tot am fost "apelata" de Ligia
Noi suntem bine, ma bucur ca David e bine dupa ce eu am racit(am luat un virus de la cineva) si a trecut pe linga el, ceea ce ma bucura.
Nici noi nu am scapat de pampersi, asa ca suntem pe la coada....
nici macar nu spune ca a facut caca. pipi nici atit!
ii place sa se joace in prezenta copiilor dar sa nu imparta jucariile, caci devine foarte agresiv, ii trage una in cap copilului si apoi pleaca linistit, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat!
Ligia: la noi e cald, noaptea e cel mai frig sunt 3C si ziua ajunge la 20C.
simbata vom merge la un show cu animale elefanti, camile cu ocazia Craciunului.
Ne-am facut bradutul, am impodobit casa pe afara cu beculete, dar ne certam in fiecare zi de la globuri ca David nu rezista si le scoate din pom.
sper ca voi sunteti bine si ca va bucurati in fiecare zi de copilasii vostrii.
toate cele bune
Crisa-77 spune:
Ce mai faceti fetelor??/
Sa va mai dau vesti!!!Se pare ca a inceput sa mi se segmenteze placenta si voi naste mai devreme decat credeam eu.Fetita este bine sanatoasa.Asa ca ar trebui sa stau in pat si mai mult decat acum(da'de unde?!).Andrei este bine sper sa inceapa si el sa gangureasca macar putin,ca in rest face toate prostioarele posibile(mai ales atunci cand nu este bagat in seama).
Va pupacim acum si va dorim sa fiti sanatosi cu totii.
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)
ionela_r spune:
Buna seara fetelor
Toata lumea este ocupata cu pregatirile ,dupa cum se vede.
La noi a venit mosul mai devreme.Ne-a adus "cadou" o noua casa.Dora este fericita ca v-a avea in sfarsit camera ei.
Spor la treaba si la cumparaturi .
Pupici
Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/
laura72 spune:
Buna dragilor,
Ionela,felicitari s-o stapaniti sanatosi si sa fiti tare fericiti in noua voastra casuta.
crissa ma bucura mult progresele lui Andrei,aveti mare grija de voi.cand vine bb-lina?
Cenia e tare cald acolo la voi.noi am scapat de pampers ,dar vara ,l-am lasat la chilotei.la inceput se scapa putin apoi cam dupa o sapt a inceput sa constientizeze.acum f rar(o data pe luna sau mai rar) se mai scapa doar noaptea,probabil cand nu-l aud imediat si daca bea f multe lichide seara.nu merge singur la baie nici ziua nici noaptea.
ca si Mihai ii turuie gurita non-stop,cateodata e chiar obositor.acum mai canta si "Ciun cu pete abe" si "Dom dom inatam" -Mos craciun cu plete dalbe si Dom dom sa-naltam.
fetelor azi mi-am luat liber(mai bine nu o faceam) pt ca avem prinma serbare .si am niste emotiiiiii.daca mergeam la serviciu mai uitam ,asa de azi dim. mi-e greata si ma tot foiesc fara rost.am verificat de nu stiu cate ori costumatia,clopotelul,cadoul.mai sunt 2 ore. George e tare incantat ,a inteles treaba cu mosul -da la Mos Nicolae.acum imi spune ca Ciun(Craciun) aduce bad(bradul)si bate a usa cioc-cioc si el e cuminte.
ca si cadouri azi va primi un trenulet Tomas,iar de Craciun un cort in forma de masinuta,carti si 2 dvd-uri cu desenele cu Pinochio si Degetica,un pantalon gros si o camasa noua.
acum ma duc sa ma fac frumoasa.
va sarutam dulce ,aveti grija de voi si spor la pregatit cat mai frumos casutele si bradutii.
LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
zuzunaki spune:
Laura,cum a fost la serbare?S-a bucurat de cadouri?
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
danuta_t spune:
Apai chiar ca toata lumea e la cumparaturi ?
Ce bine de voi. Eu de-o saptamana sunt blocata in casa. Mihai a facut rosu in gat, nici voce nu mai avea. Azi e a saptea zi de antibiotic dar mai este inca putin ragusit. L-am dus totusi la serbare ca se simtea deja bine, si nici n-a imbolnavit pe nimeni in 2 ore. Se pregatise doar atata timp, cum sa nu-l duc ?. Acasa imi recita poeziile tuturor. La serbare a fost nebunie, ca nu-s copilasi mai mari de 4 anisori. Asa ca au fost tare dragalasi cu rusinea lor de a spune poeziile. Pe Mihai l-au prezentat drept "Mihai cel curajos", ca pana la el, nimeni n-a vrut sa zica nimica, doar siroaie de lacrimi. Apoi au inceput si urmatorii sa recite, ca le-au mai trecut din emotii. Mihai si-a zis poezia, dar cum n-avea voce, cred ca nici cel care-i tinea microfonul n-a auzit nimica. A dansat si dansul ratei si a cantat impreuna cu ceilalti copilasi. Iar cei de la grupa piticilor (intre 1 si 2 anisori), trebuiau sa faca un dans al fulgilor de nea, aveau si costumase, dar ce dans sa mai faca, era toata scena tot un plans, cu parinti care nu mai stiau cum sa coboare de pe scena. A fost distractiv. Iar pe Mos nu prea l-au bagat in seama, si-au luat cadoul si gata.
Cum suntem blocati in casa, ne tot pregatim de Craciun si vad ca lui Mihai ii place teribil sa faca tot felul de lucrusoare, se plictiseste el repede, dar e foarte interesat. Am facut un "tablou" cu tot felul de lipituri : stelute, bradut (pe care l-am si colorat si impodobit cu decupaje in forma de globuri). Am facut ghirlande din hartie creponata si chiar si floricele. Au iesit foarte bine, avand in vedere nepriceperea mea. Deseara vrea sa facem un tablou cu frunze, trebuie sa ma gandesc cum sa-l mai facem si pe asta.
Vorbeste foarte bine si de toate. Acuma spune cuvintele intregi, iar pe "r" nu-l mai uita, il pronunta "l". Scoate tot soiul de raspunsuri din el. Sa va zic cateva mai haioase:
- se juca cu butoanele egalizorului, cica sa-si puna un CD; ii spun sa-l astepte pe tati ca sa-l invete cum sa-si puna CD-ul; raspuns : "eu stiu, mi-am notat !"
- spune de tati ca "e inalt ca un print"
- cand nu mananca, ii spun ca arunc mancarea la gunoi; raspuns "asa faci tu ! Tati nu face asa, tati strange"
- ne mai spune ca "el si cu David (de la gradi) se duc la balamuc" (bineinteles ca nu stie ce-i aia)
- de obicei foloseste olita, dar il mai apuca si dorinta de a folosi WC-ul si daca pana acuma eram acceptati doar ca sa-l asistam, fara sa punem mana pe putzulica sau sa ridicam colacul, scarita, etc, acuma ne da afara din baie si ne pune si sa inchidem usa, ca "eu sunt baiat male, fac singul"
- a reusit sa decojeasca complet un ou fiert "eu sunt baiat male, ma decuc (descurc) singul"
Ieri m-a socat cu o completare: vorbeam cu mama, si-mi spune ceva de genul ca n-am mai vazut ceva demult. Iar Mihai intreaba "de mult timp ?"
Si am realizat ca viseaza noaptea. Mai haios e ca viseaza gagici. Azi-noapte spunea "colo-i Vanesa", Vanesa fiind o vecina de-a noastra cu 2 lunisoare mai mare si-s topiti sa se joace sau sa se plimbe impreuna.
Cam atata in rezumat despre noi, ma-ntorc la treburi casnice, ca acuma dorm amandoi si mai rasuflu si eu un pic. Spor la shopping si la pregatiri de Craciun.
danuta_t spune:
Ionela, frumos cadou. S-o stapaniti sanatosi si viata frumoasa sa aveti in ea.
Crisa, ma bucur pentru progresele lui Andrei, iar bebita ce-i pe drum, sa vina sanatoasa. Pe cand va veni? Nu te-au programat ?
adseana spune:
CRACIUN FERICIT!
Sa va aduca Mos Craciun tot ce va doriti! Sa aveti parte de sanatate, fericire si sarbatori linistite!
Va pupam cu drag!
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
Alexandra, printesa noastra