Copilasi din 2002 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Nicoleta, acum am citit...felicitari pt. sarcina si ai grija de tine

Ruxi, merci de aprecieri....si a mea pune intrebari de-i zapaceste pe profesori....diseara avem iar inot, la asta se descurca destul de bine, cred ca va trece in categoria urmatoare .

Cat despre copii, asa e....sint toti atat de diferiti, ma uit si la mine in clasa, sint diferente enorme uneori intre ei. Voi ce strategii de citire folositi cu copiii? Ma refer la cele in limba engleza. A mea stie literele, stie sa spelluiasca anunite cuvinte, vad ca o captiveaza matematica, ceea ce ma bucura. Va las acum.

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ruxij, l-ea dat lista cu cele 100 de cuvinte sa le invete? lea dat lista cu cuvinte pt spelling bee?
cum adica nu ii testeaza deloc, de unde stie sa lucre cu copii in asa fel sa nu se plictiseasca? ma rog scoli diferite.. eu insa ma bucur ca ii testeaza asa des si lucra la nivel de copil nu la nivel de clasa

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Gabbriela

ruxij, l-ea dat lista cu cele 100 de cuvinte sa le invete? lea dat lista cu cuvinte pt spelling bee?
cum adica nu ii testeaza deloc, de unde stie sa lucre cu copii in asa fel sa nu se plictiseasca? ma rog scoli diferite.. eu insa ma bucur ca ii testeaza asa des si lucra la nivel de copil nu la nivel de clasa

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Ntz, nu le-a dat nimic. Nici cuvinte nici spelling, nici teste. Doar lipit, colorat, niste adunari si scriu literele: a, b, c, in fiecare saptamana cate una. Cand am pus problema de plictisit mi-au spus ca trebuie sa invete sa stea cuminte chiar dc. se plictiseste, ca ce face mai tarziu? Ca ce, eu cand am sedinta si ma plictisesc, ma apuc sa bat cu degetele in masa si sa ma joc cu pixul?? Auzi, de parca eu am 5 ani Cica educatoarea nu se poate ocupa de fiecare copil separat, ca sunt 20 in clasa si asa ca ce's pretentiile astea la mine.

Khristin, eu nu prea am citit cu copilul meu pana acum, pt. ca citeau la gradinita, acum citesc cu el, ca la scoala vad ca nu fac, dar nu prea am o metoda. El citeste cartulii din alea "Level 2" si cand e un cuvant nou eu ii zic sa il "break down" si asa il citeste.

Mergi la inceput

Poate le-o fi dat liste de cuvinte si teste si nu ne-au spus si noua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

ce mi-a placut de voi ca ati scris despre gradi sau de scoala.am capul varza inca dar ati scris lucruri foarte interesante.
fetelor la ce varsta au inceput sa citeasca puii vostri?
Azi Mariuca a avut prima intalnire cu profele de engleza respectiv italiana.Era foarte incantata dar nu mi-a spus decat ca sunt foarte frumoase..hihi..si ca a cantat un cantecel de la cealalta gradinita
azi dupa gradi am fost la un loc de joaca unde Mariuca in primele 10 minute a coloratprobabil era inca sub efectul gradinitei.
va pup si va doresc o seara buna!merg sa incarc si eu un filmulet cu puiul meu mic inotatorincepator.

Mariuca la 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Foarte interesanta discutia voastra despre sistemul american de invatamant! La noi copii la 5 ani inca nu invata sa citeasca! Andrei stie cateva litere, in special cele din numele lui, acum i-am luat un joc pe CD unde invata alfabetul jucandu-se, dar mai mult nu!
Nicoleta, v-ati distrat frumos la party, dar imi pare rau ca nu ti-a priit la urma! Sper ca esti bine acum! Am fost si noi vineri la intalnirea de 20 de ani cu colegii mei de liceu, si a fost o super-petrecere!
Cristina_C, ma bucur ca Robert e mai bine, ai dreptate trebuie sa continui cu antibioticul macar 5 zile! Cum v-ati dristrat la Oktoberfest?
Crig, exact asa mi-a zis si mie anul trecut cand l-am intrebat cum e la engleza, ca e draguta domnisoara!!
Dimineata cand sa plecam la gradi, Andrei mi-a zis rugator ca-i este tare dor sa mai mearga la teatru, i-am zis sa aibe rabdare ca sigur o sa mearga in curand cu gradinita, si cand am ajuns la gradinita era afisat un spectacol de teatru ptr. maine. Asa ca maine ii duce la "Cei trei pucelusi". A fost foarte fericit!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

sanzi multi ani sanatosi plini de bucurie si impliniri (scuze de intarziere)

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

La noi incep mai devreme sa citeasca, Bogdan a inceput de pe la 4 ani jumate cu cuvinte de trei litere-au inceput la gradinita nu acasa (desi observasem si acasa ca incepuse sa citeasca). Acum cred ca nu e bine sa inceapa asa devreme, de aia apar probleme ulterioare la scoala, unde copiii vin de la diverse gradinite unde nu au invatat astea, sau chiar au stat acasa si apar diferente din astea intre copii si daca scoala nu tine seama (cum e cazul nostru), uite ca ai probleme. De citit invata ei sa citeasca pana la urma, e mai bine mai tarziu, deodata cu scoala, asa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by ruxij

La noi incep mai devreme sa citeasca, Bogdan a inceput de pe la 4 ani jumate cu cuvinte de trei litere-au inceput la gradinita nu acasa (desi observasem si acasa ca incepuse sa citeasca). Acum cred ca nu e bine sa inceapa asa devreme, de aia apar probleme ulterioare la scoala, unde copiii vin de la diverse gradinite unde nu au invatat astea, sau chiar au stat acasa si apar diferente din astea intre copii si daca scoala nu tine seama (cum e cazul nostru), uite ca ai probleme. De citit invata ei sa citeasca pana la urma, e mai bine mai tarziu, deodata cu scoala, asa cred.

...

Fetelor vad ca s-a discutat foarte mult despre gradinite. Se pare ca am ramas foarte mult in urma. Habar nu am ce mai fac ai nostrii la gradi (cumnata mea e educatoare )

Multa sanatate la bolnaviori si spor la invatat!

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ruxij sunt mirata de cum se procedeaza la scoala aia cu copilul.. eu as cauta alta.. si as intreba la birou cum se procedeaza cu copii mai avansati.
1. daca stie toate literele si sunetele literelor, inseamna ca poata incepe sa citeasca singur.
2. cititul nu e tot una cu scrisul si spelling
3. fiecare cuvant se invata sa se citeasca, dupaia se ia sursa de inspiratie din fata se spune pe litera acel cuvant "spell", dupaia se scrie.
4.se introduce saptamanal o cifra scrisa cu litere, si o culoare... 2 - 3 cuvinte noi din lista.

PS: trebuie sa va anunte cand sunt teste, sau macar rezultatul testelor, sau macar in mare sa va spuna, vedeti candva in luna X vor fi testati din X Y si Z materie... cel putin la noi asa e.. nu ne zice vedet ca ii testam luni sau marti, ne zice astazi am avut testare, rezultatul e asta si asta.. mai lucrati cu el la x si y probleme...

daca vrei listele ti le dau si tie, noi am trecut de prima grupa de 25 de cuvinte, le scrie, citeste si spell pe toate fara greseli.

Citit... citesc zilnic cu el in jur de 20 - 30 de pagini (sau 30 - 40 min)... cartuli de copii pt level I si II citeste singur... cand vede un cuvant care nu il stie il pun sa spuna sunetele literelor si sa incerce sa le lege... Orice citeste el sau eu, urmarim cu degetul, citim rar, discutam imaginile carti, intreb sa vad ce crede ca va urma la urmatoarea pagina, ce parte din poveste ia placut mai mult si de ce.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput