Naturiste si homeopate (33)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Marrina, scuze, acum vazui ca mi-ai raspuns. Se pare ca nu prea poate sa-ti stabileasca doza corecta dr ta. Nu stiu ce sa-ti mai spun. Cu Modifilan sau Spirulina ai incercat?
Deya vrei sa spui hirsutism. Din cate stiu eu e f greu de tratam dar iti recomand o planta Saw Palmetto care ajuta in excesul de testosteron. Planta ac nu o vei gasi in Romania decat bagata in alte produse in cantitate mica. De ob ac planta e recomandat abarbatilor care au pb cu prostata .
Iti copiez aici cate ceva despre ac planta:
Saw palmetto (Serenoa repens, fam. Arecaceae)
-palmierul ferastrau sau palmierul pitic este originar din America
de Nord, al carui fruct a fost folosit de catre indienii americani
in tratarea tulburarilor aparatului genito-urinar si ca tonic pt
intarirea organismului prin nutritie. Era administrat barbatilor pt
a stimula functionarea testicolelor si a ameliora iritatiile
mucoaselor, in special a celor ale aparatului genito-urinar si a
prostatei. Era administrat femeilor pt a ameliora tulburari ale
glandei mamare (se credea ca utilizarea pe termen lung ducea la
marirea sanilor). Multi botanisti il considera afrodisiac.
Mai multe studii farmacologice s-au axat asupra utilizarii
extractului din fructe de palmier-ferastrau in tratarea tulburarilor
comune ale prostatei- hiperplazie benigna a prostatei (BPH) .
Aproximativ 50-60% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 40-59
de ani prezinta BPH. Aceasta afectiune este caracterizata de
cresterea frecventei mictiunilor, trezirea in timpul noptii pt
golirea vezicii si reducerea fortei si calibrului urinarii. Se crede
ca aceasta afectiune are drept cauza acumularea testosteronului in
prostata. Odata ajuns in prostata, testosteronul este transformat
intr-un hormon mai puternic dihidrotestosteronul (DHT). Acest compus
stimuleaza multiplicarea excesiva a celulelor, ceea ce duce la
marirea prostatei.
Principala actiune a extractului de palmier-ferastrau in tratarea
BPH este inhibarea conversiei intraprostaice a testosteronului si a
legaturilor intracelulare ale DHT.
In prezent, aplicatia clinica principala a fructelor de palmier-
ferastrau este in tratarea BPH. Avand in vedere farmacologia sa,
extractul poate fi util si in afectiuni legate de excesul de
androgen la femei, precum si hirsutismul si boala polichistica
ovariana.

Miki
Anul asta pui de-un pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by miki-miki

Marrina, scuze, acum vazui ca mi-ai raspuns. Se pare ca nu prea poate sa-ti stabileasca doza corecta dr ta. Nu stiu ce sa-ti mai spun. Cu Modifilan sau Spirulina ai incercat?
...

Primul cu care am inceput a fost Modifilan. Am "reusit" sa cresc TSH-ul dupa tratament. Spirulina am luat mai demult, nu mai stiu daca creste imunitatea ca daca o creste nu e buna pentru ca am ATPO mare si tiroidita autoimuna. Dar oricum, multumesc de sfaturi. O sa mai citesc despre spirulina. Imi Mintesc ca am luat la greu si eu si sotiorul pe la inceputurile casatoriei noastre, tot pentru .

Fetelor, eu am o programare la dr. Gabriela Fagarasanu, la Fundatia medicala Pro-homeopatia, in 29.01. Daca are cineva nevoie de ea sa-mi scrie un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

crisaa07
Trimis la - 22/01/2008 : 14:01:58
--------------------------------------------------------------------------------

buna ziua,
Da sunt la tratament cu : carpicon, branca ursului, donna vital si o gramada de ceaiuri.
Nu mi-a venit menstruatia din octombrie. - si nu-s insarcinata.(as vrea eu...)
As vrea sa sa stiu daca mai e cineva care s-a confruntat cu asa ceva si ce-a facut?
Ideea e ca am spoc - ovare polichistice sindrom - testosteron crescut. Am fost la dr. Tutunaru si apoi la dr. Vladutu (ca asa a zis dr.T. - mai intai homeopat si apoi aleopat).am facut vreo 4 luni homeo si nimk. Asa ca acu' am trecut pe naturist si mai incolo dupa ce vin musafirii trec si pe la Dr.T sa-mi zica si de aleopat.
Pana una alta, sa aveti o zi buna, si daca sunteti la tratament de asta naturist (pentru a avea un bebe), ziceti-mi si mie cum si in ce fel va simtiti, mi-ar face mare placere.
Va pup.

crisaAV

Idaira
Trimis la: - 22/01/2008 : 14:51:32
--------------------------------------------------------------------------------

Exista un topic numit Naturiste si Homeopate intra acolo,sint fete care te pot ajuta cu raspunsuri.

crisaa07
Trimis la: - 22/01/2008 : 16:07:33

hei,
ideea e sa fie cineva care se confrunta cu probleme acum in 2008, caci am observat ca toata lumea de acolo de la naturiste si homeopate e din 2003 si pana in ~2006, 2007. Si nu ar fi asta nici o problema, pentru ca rezolvarea problemelor lor este si rezolvarea problemelor noastre, dar totusi se confrunta cineva cu amenoree secundara? Face cineva tratamente naturiste de genul :carpicon, branca ursului, vit.E, carpicon, mladite de zmeur, napraznic...etc? De cand? si pana cand continuati?
Eu fac de pe 15 ianuarie. Si simt cate ceva...nu mult, dar simt ca se misca ceva? pana cand voi urma acest tratament! Sper ca pana ajung la un final fericit? DUMNEZEU sa ma ajute sa am rabdare...
si inca ceva ....mi-ar face mare placere sa stiu ca cineva din anul 2008 se confrunta cu astfel de probleme

multumesc pentru intelegere.

crisaAV

danalya9
Trimis la: - 22/01/2008 : 16:58:57

buna fetele si eu ma gandeam sa scriu sa intreb acelasi lucru ,daca mai e cineva la tratament pt ca si mie m-i se intampla la fel am greturi ,ameteli mi-am facut testul de doua ori chiar si a iesit negativ acum chiar am impresia ca am ceva in burtica sau e in mintea mea

dalya

danalya9

Trimis la: - 22/01/2008 : 17:25:37

am uitat sa mentionez ca tratamentul l-am inceput in 24 decembrie iar pe langa acel tratament am mai baut suc de grefuit ca se zice ,ca e ideal pt a ramane insarcinata .eu sper ca am ramas ,dar cum sunt cam disperata,nu stiu ce sa mai cred ,oricum eu in fiecare luna am impresia ca am ramas asa ca iluzii nu prea mai imi fac .sper sa-mi dai vestea ca ai ramas insarcinata., fa-ti testul ! nu mai astepta

dalya

psj
Trimis la: - 22/01/2008 : 17:32:37

crisa, este un subiect PCOS al fetelor care au sindromul ovarelor polichistice, poate afli mai multe din povestile lor, este deja la capitolul 4.
si eu am aceleasi probleme, din pacate la mine nu prea a avut efect tratamentul naturist. de fapt, poate e nevoie de mai multa rabdare, dupa vreo 4 luni, se vedea o imbunatatire a aspectului ovarelor, aveau si portiuni "curate" de tesut, nu doar acoperite de microchisturi ca pana atunci.
trompele le-ai investigat? sotul? ma gandesc daca vrei sa urmezi tratament naturist macar sa fii sigura ca asta e singura problema, pentru ca de obicei dureaza mai mult pana isi face efectul.

crisaa07
Trimis la: - 23/01/2008 : 07:27:28

multumesc pentru sfaturi,
dar, credeti-ma, zilnic urmaresc forumul de la naturiste si homeopate si pe cel de la PCOS. Ma regasesc si primesc si raspunsuri la cautarile mele. As vrea sa stiu ca mai sunt si acum fete care se confrunta cu lucrurile astea.
Draga Dalya, pot sa iti spun ca simt acelasi lucru - da, in fiecare luna - greturi, mirosuri, simptome d'astea de sarcina, dar mereu - in fiecare luna o iau de la capat.
Unde cred ca am gresit eu? -sau nici macar nu pot sa-i zic greseala-, am urmat tratamentul homeopat de la dr. Vladutu (recomandarea dr. T), si parca de atunci, adica de vreo 4 luni, tot am simptome de greata, balonare, si dureri de cap cum n-am avut niciodata (culmea credeam ca in sfarsit am ramas javascript:insertsmilie('')
graviduta . Binenteles, am incetat cu tratamentul asta, si o perioada-macar 1, 2 luni fac doar tratamentul asta cu carpicon, branca ursului, dona vital, maca, si vit E, si incerc pe cat posibil sa mananc cat mai mult marar si patrunjel verde.
si ma rog...la Dumnezeu!
Tu ce fel de tratament faci, sau care e algoritmul tau?
sper sa fie bine, adica sa auzim de bine....
de-abia astept vesti.....ca sa dau si sa primesc raspunsuri
paaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

draga marrina,
as vrea sa te intreb, cum a decus relatia doctor pacient cu dr. Neamtu, caci mi-am facut si eu o programare pentru feb 2008, la recomandarilor fetelor de aici. Si daca ma poti indruma in orice fel (ce sa o intreb, sau ce nu ) poate imi va fi de folos.
ideea e ca am fost diagnosticata cu PCOS, de dr. T, SI APOI am trecut la trat. HOMEOPAT VREO 4 LUNI SI am avut o gramada de simptome ciudate de la tratamentele alea - dureri de cap chiar si in timp ce dormeam, lipsa poftei de mancare si dupa masa senzatii de voma, iar menstruatia dupa ce a venit in prima luna , de 3 luni nu mai apare. sper sa ma vindec si eu odata...
mercic

crisaAV

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mititica

Buna fetele.
N-am mai dat nici un semn demult. Sunt trecuta la "homeopate". Am intrerupt insa, dupa aprox. un an, tratamentul homeopat care nu daduse rezultat si am trecut iar pe anticonceptionale, caci altfel nu aveam menstruatie.
Am fost la endocrinolog si vad ca si el e cam depasit de cazul meu, asa ca m-am dus la dnul Tutunaru. Dumnealui m-a trimis la homeopat, la dna Ivanuta (Vladutu), la care nu am fost pana acum.
Voi ati obtinut vreun rezultat cu dumneaei? Am si eu nevoie de o incurajare... Nu sunt prea optimista si nici nu stiu in ce parte sa o apuc daca nici de data aceasta nu reusesc nimic...
Multumesc mult si scuze de deranj.
Va pup dulce.

[size=2]

BUNA, mititica
sper ca mai citesti forumul, si eu am primit acelasi sfat de la dr. T sa ma duc la ivanuta, si am fost. Tu te-ai dus pana la urma?
Am urmat 4 luni tratamentele dumneaei si nimk bun, adica nici urma de musafiri, si apoi am tot felu de senzatii de voma, dureri de cap si de mirosuri ciudate....-si nu-i de la sarcina...as fi vrut eu.
am intreupt, si acum ma pregatesc sa ma duc iar pe la niste doftori, ma rog, momentan ii dau cu tratament naturist si studiez si testez mediamentele aste naturiste (branca, donavita, carpicon, mladite zmeur si tot felul de ceaiuri).
ps: zice pe net ca daca ai chestii ca alea de mai sus pentru trat. homeopate inseamna ca nu-i de bine, adik la trat. homeo nu e voie sa fie efecte, de astea, negative, ori numk ori numai de la bine in sus - cam asta e ideea homeopatiei.
daca vezi mesajul, poate ne zici ce-ai mai facut...
te pup, paaa

crisaAV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fancy_face spune:

Buna! De cand asteptam sa se reactualizeze subiectul naturist!...

Citisem si eu undeva ca grapefruit-ul creste fertilitatea.

Pt chisturi ovariene - cand strecori ceaiul de plante, pune planta ramasa, asa fierbinte, dar bine scursa, pe o panza curata si tine-o pe ovarul cu probleme. Ai grija sa nu friga, la inceput o poti pune-ridica pana devine suportabila.

Scriau fetele naturiste ca Maca e foarte efectiva, dar numai cea de la Innovatics!

Mergi la inceput

Crisaa - uite ce am gasit referitor la amenoree...

Amenoree - Disparitia menstrelor:
• In fiecare dimineata, timp de 1 luna, sa se bea ceai de coada-soricelului.
• Tinctura (30 picaturi de 2 ori/zi) sau infuzie de branca-ursului, salvie (reglator al functiei ovariene) sau galbenele. Branca-ursului regleaza ciclul menstrual, chiar si dupa un numar de ani de la disparitie, trateaza infertilitatea, menopauza prematura, anexita, metroanexita, crizele epileptice si chiar ajuta in scleroza multipla.
• Planta branca-ursului regleaza ciclul menstrual, care poate sa revina si dupa mai multi ani de la disparitie. De asemenea, salvia are rol reglator al functiei ovariene. Se poate bea infuzie, eventual in amestec si cu galbenele, sau tinctura (30 picaturi de 2 ori/zi).
• Se recomanda reteta urmatoare: ceai de crusin 30 g, tintaura 10 g, coada-soricelului 20 g, sunatoare 10 g, cimbru 20 g, fenicul 10 g. Infuzie din 1 lingura de amestec la o cana apa; se beau 2-3 ceaiuri calde/zi; musetel; galbenele (cu 7 zile inainte de menstruatie); paducel; stir (infuzie cu 5 g/cana, bauta pe parcursul zilei); se fierb foile de la 2 kg ceapa uscata in 3 1 apa pana ce lichidul capata o culoare rosie. Se bea cate o ceasca dimineata si seara, pe stomacul gol.
• „Evening Primrose Oil with vitamin E". Se iau 6 cutii, cate 2 tablete/zi, dimineata si seara.
• Gerovital H3 fiole, 3 luni - 12 fiole/luna.
• Ulei volatil de: menta, musetel, sovarf, cimbru, busuioc, fenicul, levantica.
• Baie de musetel, comprese cu musetel, perna calda cu musetel.
• Tinctura de pelinarita - 10 picaturi de 3 ori/zi; radacini de angelica (20 picaturi de 3 ori/zi).
• Tinctura de marar - tratamentul cu pulbere de marar (vezi „Tulburari menstruale").
• Se macina: 50 g seminte de marar, 50 g radacina de lemn-dulce, 50 g seminte de chimen, se amesteca si se iau 1-2 lingurite de 3 ori/zi. Pulberea se tine sub limba 10-15 min. apoi se inghite cu apa. Au efect estrogen. Prudenta in caz de fibrom uterin, mastoza, cancer, chist ovarian.
• Se face cura cu grau incoltit: 3-6 linguri/zi, 3-12 luni.

Bafta si sa ne anunti k ti-ai reglat ciclul...

Mergi la inceput

aha, merci de sfatul cu maca
citisem eu ca maca e buna si am luat si eu ce mi-a venit la indemana, dar ma duc maine sa caut de la inovatics
si ma apuc sa manc si grapefruite
hai va pup, pa

crisaAV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by crisaa07

draga marrina,
as vrea sa te intreb, cum a decus relatia doctor pacient cu dr. Neamtu, caci mi-am facut si eu o programare pentru feb 2008, la recomandarilor fetelor de aici. Si daca ma poti indruma in orice fel (ce sa o intreb, sau ce nu ) poate imi va fi de folos.
ideea e ca am fost diagnosticata cu PCOS, de dr. T, SI APOI am trecut la trat. HOMEOPAT VREO 4 LUNI SI am avut o gramada de simptome ciudate de la tratamentele alea - dureri de cap chiar si in timp ce dormeam, lipsa poftei de mancare si dupa masa senzatii de voma, iar menstruatia dupa ce a venit in prima luna , de 3 luni nu mai apare. sper sa ma vindec si eu odata...
mercic

Relatia cu dr. Neamtu a decurs foarte bine dar la un moment dat nu m-a mai multumit raspunsul dandei "ganditiva ca exista si cupluri care nu au niciodata copii" asa ca am incercat un alt dr. Poti merge la ea insa cu incredre pentru ca se pricepe, e directa, o poti aborda la telefonul mobil. A fost OK relatia cu dansa.

Daca crezi ca te mai pot ajuta scrie-mi un PM. Il vad mai rapid.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Adimercedes - cand mai intri si pe la acest subiect? Am nevoie de niste sfaturi...

Mergi la inceput