Lei vechi, lei noi...
Am si eu nevoie de un ajutor...
Sunt total confuza...
Cat inseamna 100 de lei noi tradusi in lei vechi??? 1 mil sau 10 mil???
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Raspunsuri
corinadana spune:
Adaugi 4 zerouri si obtii leii vechi!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Theodora spune:
Asta era si marea mea problema cat am fost in Romania...aveam de ex de platit 100 lei si imi cerea tanti 1 milion...normal ca ma uitam ca magarul la inceput ca nu intelegeam ce limba vorbea...si nu inteleg de ce nu cer suma in lei noi,RON,asa nu ajuta cu nimic populatia si nu vor invata niciodata...
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Theodora
Asta era si marea mea problema cat am fost in Romania...aveam de ex de platit 100 lei si imi cerea tanti 1 milion...normal ca ma uitam ca magarul la inceput ca nu intelegeam ce limba vorbea...si nu inteleg de ce nu cer suma in lei noi,RON,asa nu ajuta cu nimic populatia si nu vor invata niciodata...
Din pacate nici mass media nu prea ajuta populatia, am vazut si la stiri frecvent se spune "costa x milioane lei". Desi conversia la leu nou s-a facut din iulie 2005!
Criss si Alex
b_irina_c spune:
Mie nu mi se pare populatia nu va invata niciodata. Desi cert e mai greu sa te adaptezi cand vii din alta tara. Sigura mea problema e ca uneori mi se cere 1 leu si prima data eu caut sa vad daca am vreo moneda de 10 bani (1 mie veche).
Cand platesc n-am probleme mai ales ca bancnotele au aceiasi culaore ca si inainte (1 leu nou e verde cu acelasi desen ca fost bancnota de 10.000).
Si eu cred ca multa vreme vom vorbi de sume in milioane si lei vechi. Am observat ca in Franta sunt inca multe persoane care isi fac calculele in franci, desi au trecut la euro de cativa ani. Si pe bonurile de la magazine sunt inca trecute sumele in euro si in franci... asa ca avem tot timpul sa ne obisnuim si noi cu taiat/adaugat 4 zerouri.
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
sinzi_ana spune:
Multumesc mult...cand sunt cifre cu mai multe zerouri e mai greu sa vizualizez in minte plus 4 zero!!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
mathilda spune:
pai e m usor 1 euro=3.37 de pilda sau cu dolarul si atuci iti dai seama m usor cat vine 100 lei vine ~30 dolari?
sper ca te-am ajutat
liliac1 spune:
Lucratorii comerciali sunt OBLIGATI sa spuna pretul in RON=lei noi. Dar si ei se mai zapacesc cateodata.
Mie imi place ca la supermarketuri, imi spun pretul mai intai in RON si apoi "traduc" , ceva de genul: 100 RON adica 1 milion!
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
annablue spune:
Eu am un sef strain si m-am "setat" sa-i spun toate preturile in lei noi, ca sa ii fie mai usor (plus ca asa invatam si eu mai repede).
Dar, din cauza ca la magazine in 90% din cazuri iti spun suma in lei vechi, de cele mai multe ori ma incurca ingrozitor.
Eu fiin obisnuita cu calcule in lei NOI, trebuie sa ma apuc de fiecare data sa "tai" din suma data de ei in ROL ca sa imi dau seama cat vine in RON.
Si e frustrant sa tot jonglez cu asta la fiecare cumparatura...
Cat despre luatul de produse de la tarani din piata...nici nu mai vorbesc...
Cel mai greu imi vine la sumele "combinate" cand eu calculez produsele in RON (pretul/produs adunate toate) si imi spune vanzatoarea totalul in RON, apoi precizeaza suma in ROL, dupa care urmeaza sa-mi spuna cat sa-i mai dau marunt... in ROL [bang[
E oribil, mai bine iti spun numai in RON si gata
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."