Ajutati-l pe Darius (2)
Raspunsuri - Pagina 2
adinush spune:
uta_ciun am vorbit cu Marian si au intrat banutii de la tine.
Prima veste este ca maine,22 sept in Jurnalul National va aparea povestea lui Darius
Madalina a acceptat pana si un interviu cu o reportera de la prima dar nu a fost un succes.Sigur ca tipa si-a facut meseria si a mers pe ideea ca trebuie totusi sa filmeze copilul, lucru imposibil in mod normal. Ca sa fiu explicita "Salonul" lui Darius e de sticla si e inconjurat de alte incaperi in care se fac mici interventii, sunt resuscitati cei adusi in stare foarte grava, acolo se fac primirile pe ATI. Doctorul curant si directorul de spital totodata, nu admite sa se filmeze acolo. Copilul nu e transportabil in alta parte, nici macar pt filmare. In 7 luni de cand e acolo Madalina nu a vazut asa ceva. Au fost reporteri, au vb cu dr, au filmat dar pe hol, sau in alte locatii. Repet, pentru un reporter, tipa a fost in "norme", insa situatia nu permite... Si tocmai atunci, Darius a devenit foarte agitat, asta inseamna ca a inceput sa mucozeze rau, urla mai tare ca niciodata si madalina fost nevoita sa ii spuna femeii ca trebuie sa inchida. L-a curatat si linistit abia in juma de ora, ceea ce e mult la el, si a revenit cu scuze la reportera, sa nu interpreteze cumva gestul sau. De altfel tipa a fost oarecum mirata ca nu stia ca operatia se poate face si in tara, insa datorita multelor hibe ce le are Darius, pana acum nu si-a exprimat nimeni dorinta de a-l trata. Luni asteptam raspunsul de la Tg Mures. Au incheiat discutia in termeni amiabili, insa fara posibilitatea realizarii unui interviu, cel putin momentan.
In rest Darius e un baiat mare acum,i-au mai iesit 2 dinti..are 4 in total,a invatat sa faca "Pa-pa" si are simtul proprietatii foarte dezvoltat,vocifreaza de fiecare data cand ii ia cineva jucariile.
anduluca de scrisori se ocupa ylilimic pt ca are experienta cu cele trimise in Germania iar cum sunt gata le imapartim frateste cu cristiana sa mearga cat mai repede
adinush spune:
Asa cum era de asteptat Madalina si-a cumparat ziarul si a trait cu emotie si suspiciune citirea articolului.Se astepta sa gaseasca si ceva inflorituri sau informatii eronate, insa greselile strecurate au fost de-a dreptul minore.
Madalina a acceptat chiar ca sa se difuzeze la tv un material cu Darius(daca va amintiti la inceput era foarte reticenta la ideea pozarii/filamrii lui Darius) ori in media imaginile au un impact mult mai mare decat 1000 de cuvinte.
Lili se ocupa in continuare de cautarea de clinici in Italia unde preturile ar fi mai mici.
Si tot Lili a trimis una alta (cerer,documente..ea stie) la Presedintia Romaniei si este foarte posibil sa primim in jur de 2500 ron pt Darius Asa cum era de asteptat cand e vorba de dat bani si nu de luat merge destul de greu dar ma bucur ca a insistat si acum se vad rezultatele.
Misha_tp spune:
E un scump Darius si m-a cucerit. Realizez cat de important este sa-ti fie copilul sanatos si-mi doresc din inima ca Darius si Madalina sa aiba sansa sa se plimbe in parc, sa se joace, sa faca baita, sa manance cu lingurita, sa faca toate activitatile care noua ne-au intrat in rutina dar care pentru ei sunt acuma vise si sperante. Darius si Madalina, multa sanatate si putere!
marybell spune:
Buna fetelor, vreau sa va spun ca ieri (sambata) am am fost impreuna cu sotul la Budimex, in vizita la Darius...
Ce pot sa va spun despre bebelushul Darius? pai... in primul rand vreau sa va declar, ca atat eu cat si Alex (sotzul) ne-am indragostit de micutz pe loc, de zambetul lui de ingeras pe care reuseste sa il schitzeze printre tuburile prinse in nasuc si laringe, de ochii lui mari si negri, in care citesti in acelasi timp durere si bucurie de copil, de suflet pur si nevinovat. Faptul ca nu poate scoate nici un sunet din cauza tubului introdus pe laringe, felul in care te priveste si incearca sa comunice cu tine din priviri, si cand il vezi cum iti intinde usor manutza, parca pentru a cere un moment din viata ta normala, toate astea reusesc sa rupa sufletul oricarui om matur in mii de bucatele. Cel putin asa s-a intamplat cu mine, desi imi propusesem cu 2 zile inainte sa ma duc la el, sa nu incep a ma "smiorcai" p'acolo gandindu-ma ca asta nu i-ar face bine nici pe departe Madalinei, (mama micutzului).
Ei bine, recunosc nu am rezistat. Pur si simplu pe mine m-a doborat imaginea acestui copilas condamnat de soarta sa stea 24 de ore din 24, intr-o camera de spital de 2/2 mp, care sa auda la culcare pe post de cantecel de leagan, sunetele sinusoidale ale aparatelor medicale din camera, si care sa gaseasca pe post de jucarii interesante, furtunasele, cateterele si seringile colorate. E foarte trist...
In schimb mi-a placut teribil de tare Madalina care desi sufera cumplit alaturi de copilasul ei, in acelasi timp "sufera" si de un optimism iesit din comun, pentru o mama aflata intr-o astfel de situatie, si asta mi se pare extraordinar. A reusit intr-o jumatate de ora cat am stat alaturi de ea si Darius sa ne transmita si noua din starea ei. Am plecat de acolo mai plini de viata si de speranta, mai multumiti ca niciodata pentru faptul ca avem 2 copii sanatosi, si asta conteaza cel mai mult in viata...
Nu vreau sa inchei mica mea "pledoarie", inainte de a va anunta ca nu stiu cum am reusit, dar cert este ca am putut sa o conving pe Madalina, ca este bine pentru Darius sa accepte ca micutzul sa fie filmat pentru un eventual reportaj la o televiziune, in ideea de a sensibiliza cat mai multi oameni de suflet care sa doneze cat isi permit, orice suma fiind binevenita, pentru a-i darui lui Darius o viata noua.
asa cum v-am spus Madalina ne-a permis sa il filmam pe micutz, astfel ca puteti sa-l vedeti cat de scumpic este
www.youtube.com/watch?v=j-wfxgmoDyo" target="_blank">AICI si www.youtube.com/watch?v=lAeUiIZJyHw" target="_blank"> AICI
vreau sa va spun ca unul dintre asistentii care erau de garda ieri si care il cunoaste pe Darius de mult timp, ne-a spus ca am avut noroc sa il gasim pe Darius intr-una din cele mai bune zile din cele 11 luni de viata. Copilul chiar ne-a zambit, nu a schitat pe mimica fetzei ca ar plange nici macar 1 secunda, si nici mucozitatile nu au fost o mare problema, cat am stat noi acolo. Insa din pacate, in general Darius se simte foarte rau, si trebuie sa facem ceva, cat mai repede...operatia ar trebui sa aiba loc, cat mai curand
Va multumesc, Mary
Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik
dandusa spune:
Marybell,
ai scris atit de frumos...,m-ai emotionat...,am vazut filmuletele cu Darius...,este minunat...,doamne ce copil frumos...si dulce...,cum se chinuie el cu toate tubuletele si firele alea pe acolo...,doamne cit de dureros este,un biet sufletel nevinovat...,offf,sper din suflet sa se faca bine iar noi vom face tot ce putem sa-l ajutam...,trebuie sa se faca bine...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
doina_cel spune:
Ma bucur ca s-a redeschis subiectul lui Darius. Orice decizie vor lua parintii pentru el, fie ea Italia sau Germania, sper sa se faca bine micutzul cat mai repede. Am vazut si eu filmuletele, e un dulcic.
lili, buna dimineata!
body, lui Bogdanel de la Andrei!
Happiness is a smile
Andrei are nevoie de voi!
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2
Shine spune:
am trimis mail la toata agenda mea, cu povestea lui darius, + toate link-urile, situl, povestea din jn, povestea de aici si ce am mai scris eu.
deja ma intreaba lumea cum face sa depuna bani
sa dea DD sa fie bine, sa se stranga banutzul mai rapid.
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
Shine spune:
revin
nu stiu daca a facut cineva acest lucru, dar eu am dat mail la o emisiune de la tv...
nu reusesc sa citesc din urma sa vad..
daca aveti idei pe la ce emisiuni/ institutii sa ne mai rugam. de ei....?!
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
marybell spune:
Shine buna idee ai avut sa trimiti povestea lui Darius si la o emisiune de televiziune, fiindca cu siguranta oamenii odata ce-l vor vedea vor reactioana mai rapid.O emisiune tv are alt impact asupra "oamenilor" decat un articol scris in ziar. ASa ar avea o sansa in plus. sa de-a Dzeu sa trimita un raspuns pozitiv. asteptam vesti de la tine, despre raspunsul de la ei.
Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik