Ajutati-l pe Darius (2)
Raspunsuri - Pagina 11
adinush spune:
Darius este foarte bine in coditiile date.Nu a avut crize,singura "plangere" e la adresa hainelor pt ca este foarte frih la Budimex iar el nu e obisnuit sa poarte prea multe care ii ingradesc si mai mult miscarea.Plus ca majoritatea copiilor isi arunca caciulile si sosetele
Madalina se gandeste cum sa-l pacaleasca pe nenea dr sa ii mai tina pana in decembrie(la ultima discutie ramasase sa-i externeze in noiembrie) si mai nou e in cautarea unui cantar electronic ca i s-a spus ca nu au decat un cantar din ala de la 1900 toamna.Poate la terapie intensiva nu e dar e greu de crezut ca in ditamai spitalul nu se gaseste un cantar exact daca ar fi putina bunavointa
mirandolina spune:
Darius in continuare nu suporta caciulite pe cap, chiar daca acolo s-a racit binisor.
S-a jucat mereu cu bunica, ii lua ochelarii si si-i punea singur la ochi
De azi Madalina cred ca e deja la spital, vine buni-nebuni acasa i se zice asa pentru ca e numai ochii si copilul, mai ca nici la baie nu ar merge de grija lui.
Au primit un deviz pentru transport, costa 10.500 de euro, si zborul dureaza 2:50 h, daca ar alege ambulanta ar costa doar 3.500 euro, insa ar face 20 de ore pe drum Eu as alege avionul, dar bine ca nu sunt in situatia lor...
Azi Darius va aparea la stiri O comisie din partea Min Sanatatii a fost la spital, impreuna cu niste sponsori datorita carora s-a renovat etajul 3, si culmea e ca au intrat la Darius sa filmeze, spre stupoarea dr care i-a cerut scuze bunicii pentru deranj Nu stiu de la ce Tv, dar oricum in cadrul stirilor.
kay spune:
adinush, la TERAPIE INTENSIVA nu au cantar? dar cum calculeaza oamenii astia perfuziile? sau lichidele? zi-mi ca nu am inteles bine ! noi avem cantar de la Tefal, asa aveau si la IOMC, dar nu sunt prea multumita. e cantarirea si greutatea. trebuie s-o cantaresc de mai multe ori pana apare aceasi greutate de 3 ori si atunci pot sa zic ca aia e.
cat despre transport, eu zic ca e un chin sa transporti copilul 20 h cu ambulanta pana la Munchen. noi am zburat cu EUROLIK si a fost mai ieftin decat la GAR. eu zic sa incercati si acolo. site-ul e flyeurolink.com . cereti si de la ei estimare, poate e mai putin. 1000 de euro conteaza !
pup mult si multa sanatate lui Darius.
p.s. un calorifer sau radiator nu poate duce Mada la Darius? ca noi in IOMC, pe caldurile alea grozanice aveam aer conditionat portabil. altfel muream cu totii la 35 de grade noaptea... in camera !
oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000 euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000 euro !
mirandolina spune:
kay e posibil sa stii despre ce vorbesti, insa eu nu am auzit la Madalina sa il cantareasca des, adica mai devreme de 1-2 luni de zile Ei i se pare ca Darius stagneaza de destul de multa vreme la aceeasi greutate, insa la luatul in brate ii rupe mainile. Cantitatea de hrana e masurata cu seringa respectiv borcanase data fiind hranirea lui prin gastrostoma.
Calorifer nu au dus, e destul de dificil sa care atata bagaj de la Mangalia. Cand are loc schimbul de mame, e destul de mult bagaj, cu hainute de schimb, scutece, si mai ales schimburi pt mama/bunica pt mai multa vreme... Insa in vara dusesera un ventilator. Sa speram totusi ca urmatoarea [erioada rece va trece repede si nu va mai fi nevoie de incalzire suplimentara.
Am comunicat site-ul cu transportul, vor lua legatura cu el.
Maryela spune:
Darius e bine, dar sa stiti ca a fost intors pe dos de revenirea Madalinei. Adica a fost extrem de marait cu ea, era mai linistit cand nu ii intalnea privirea si dimpotriva, incepea sa planga cand se uita la el. Ai fi zis ca o studiaza cand nu era atenta Cred ca se obisnuise cu bunica, niciodata Mada nu a stat asa mult acasa.
Exista si o firma franceza care promite 5 mii euro, dar doreste sa faca transferul direct in contul spitalului- sa vedem daca se concretizeaza.
Madalina a obtinut o amanare pana pe 3 decembrie la Budimex!!! Doctorul a fost de acord, se bucura ca demersurile noastre in sfarsit au ecou si se vor concretiza intr-o operatie. Asta e de bineeee!
CristinaGoji spune:
Ma rog si eu sa-i dea Dumnezeu putere lui Darius si parintilor lui! Sa creasca mare si sanatos! Sper din tot sufletul sa reusiti sa adunati suficienti bani pentru a-i reda viata si zambetul!
Mami 15+ si Vladic (17.10.2006)
Sunt major!!!
barza
adinush spune:
Sold la 25.10.2007:
RON=52.136
EURO=4.528
USD= 964
La mai mare!!
Astea sunt vestile bune...desi nu in ritmul initial,banutii cresc.La astia se mai adauga 1500 ron de la Presedintie(daca va amintiti va spuneam ca a facut Lili demersurile necesare si uite ca pana la urma i-a trimis) dar pe are nu i-a mai dus la banca pt ca o sa aiba nevoie si de cash in Germania.
Ieri seara Darius a fost tare agitat, se pare ca e o stare care il domina de cand s-a intors mami a lui. Madalina a incercat in fel si chip sa-l linisteasca, pana cand a decis sa il ia in brate, insa furtunul de la gastrostoma s-a prins intre barele de metal ale patutului si ea, incat s-a smuls din burta copilului. Darius a inceput sa planga si mai tare, cu lacrimi adevarate (rar ajunge aici) iar Mada,disperata, nu pricepea de ce copilul "urla" asa Intr-un final s-a linistit, dupa mult stat cu el in brate, insa cand a vrut sa il puna jos pe pat a observat furtunul separat de copil. A inceput sa planga, e putin spus, nu va pot spune in cuvinte cum s-a simtit se gandea numai ca Darius nu are cateter/branula, si pentru a-i remonta gastrostoma va fi nevoie de anestezie si bagat iar in sala de operatii. A chemat o asistenta care a incercat s-o linisteasca (fara prea mult succes) ce i-a pus un Diazepam in fundulet si a linistit copilul. Apoi a chemat medicul de garda si dupa ce a adormit copilul in 5 min i-a repus gastrostoma si totul a revenit la normal.
Stiti ca am mai corespondat cu niste asociatii din Italia care spuneau ca ar putea chiar aranja ca operatia sa fie gratis...ei bine ne-au raspuns ca se poate dar le trebuie o hartie cum ca operatia nu se poate efectua in Romania ca ulterior ei sa-si recupereze banii de la casa de asigurari de aici numai ca,teoretic,operatia se poate efectua si in Romania deci nu este o solutie viabila.
Plus ca e foarte important sa ne canalizam toata atentia intr-o singura directie...s-a hotarat Germania,Germania sa fie ca stiti vorba aia ..alergi dupa 2 iepuri si nu prinzi niciunul.
Am gasit o oferta de transport cu 9600 euro,3 h de zbor.Mai cautam variante si in 1-2 saptamani ar trebui facuta programarea (o prietena din Germania care ne ajuta cu mail-urile catre clinica de acolo trebuie sa se intereseze cu cat timp inainte de operatie trebuie sa fie Darius acolo ca sa stim exact cand trebuie sa programam zborul)
Misha_tp spune:
Mititelul, cat mai sufera! Poate de sarbatori are norocul sa fie acasa, alaturi de familie, sanatos!
adinush spune:
Aceeasi prietena din Germania a primit promisiunea de la o fundatie de acolo ca ne acopera costul tansportului
dandusa spune:
quote:
Originally posted by adinush
Aceeasi prietena din Germania a primit promisiunea de la o fundatie de acolo ca ne acopera costul tansportului
de Ayleen-Alexandra *09.01.2007*
sa dea d-zeu sa se indeplineasca promisiunea...
ne rugam pentru Darius...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius