Scopul in viata

Scopul in viata | Autor: Adria_

Link direct la acest mesaj

Am citit in revista "Psihologia azi" cum putem sa aflam scopul adevarat al vietii noastre. Am gasit articolul partial si pe net:
http://www.psihologia.ro/nou/index.php?pagina=articol_detalii&pid=332
Spune sa repeti pasul 3 pana vei gasi un raspuns care te face sa plangi. In mod normal dureaza 15-20 de minute pana descoperi raspunsul. Si ca iti vor veni si raspunsuri false, insa in final vei simti ca raspunsul adevarat vine de altundeva.
Am luat si eu o foaie de hartie, am scris o gramada de chestii, dar nimic care sa ma faca sa plang. In final, s-a trezit fetita mea si nu am mai putut continua. O sa mai incerc sa-l fac. Sunt curioasa daca cineva a mai aplicat metoda asta.
Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Draga Adria,

hai ca m-ai pus pe ganduri. Nu tu ci autorii articolulului, de fapt.adicatelea ar trebui sa plang cand am revelatia scopului meu in viata? cam nasol...sincer - nu am facut experimentul dar ma indoiesc ca as putea avea o astfel de reactie. Nu pretind ca sunt normala, in schimb.

Poate daca stau si ma holbez la o foaie alba de hartie, neincetat sa ma usture ochii-stiu si eu? Si sa incep sa lacrimez , poate asa. Am tot respectul pentru redactorii de la Psihologia azi, insa cu articolul asta cred ca au dat-o in bara rau.

Am citit mai demult chestia asta, mi-a placut si am retinut-o. Nu mai stiu insa cine a spus-o;" oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa il caute"
Va pup de nu va vedeti!

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Trebuie sa ne abonam ca sa citim tot articolul. Poate pentru cine nu-si analizeaza viata deloc exercitiul asta ar aduce ceva relevant.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu mi-am schimbat scopul in viata pe masura ce m-am maturizat si probabil scopul meu se va schimba in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Din pacate nu am luat acest ultim numar din Psihologia azi, dar dand click pe fragmentul expus pe net nu am intalnit cuvintele " sa iti vina sa plangi".Sigur ca daca stii care ti-e scopul in viata, dar nu ai toate resursele sa accezi la el s-ar putea sa plangi.Eu cred ca acela care este puternic si motivat va reusi sa gaseasca formula optima de a fi implinit.Scopul meu in viata a fost sa ajut oamenii si sa am o familie frumoasa,durabila si fericita.Si acest scop s-a implinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Betiana, cuvintele " sa iti vina sa plangi" apar in revista. Pana in acel moment trebuie sa faci experimentul, asta e probabil dovada ca ai gasit raspunsul. Sau poate "sa iti vina sa plangi" e echivalent cu o emotie puternica, o revelatie, un sentiment ca ai gasit ceea ce cautai, depinde de fiecare om.

In sfarsit.. exact articolul asta si cel cu manipularea au fost motivele pentru care am cumparat revista.

Ma bucur pentru voi ca sunteti atat de stapane pe voi si puternice si stiti mereu ce e bine de facut. Eu caut mereu nu stiu de ce si nu stiu ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Cand a aparut revista respectiva ? Se mai poate gasi la chioscuri ?

Nu am incercat inca metoda, mi-ar trebui articolul complet, dar stiu ca un singur lucru ma face sa plang cu adevarat cand ma gandesc la el: fetita mea.
Ea e trairea cea mai completa si emotia cea mai puternica pe care am incercat-o vreodata. Sunt lacrimi de prea multa iubire, nu de durere.
Ea sa fie scopul meu in viata ?
Nimic altceva nu pare sa ma motiveze la fel de mult.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Eu am cumparat-o vineri, n-o am la mine sa-ti dau mai multe amanunte, insa merg acasa si-ti voi spune si cand a aparut si articolul exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

http://www.stevepavlina.com/blog/2005/01/how-to-discover-your-life-purpose-in-about-20-minutes/

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Sarumana Clover!

macar m-am lamurit , eu cel putin. Nu au innebunit cei de la Psihologia azi, pur si simplu au tradus si publicat un articol care e la moda prin state. E atat de tipic americanesc si atat de diferit cultural, incat eu personal nici nu ma straduiesc sa imi fac testul.
Stiu sigur ca nu asta va fi reactia mea la descoperirea scopului in viata. Pe de alta parte mi se pare periculos ca o revista de psihologie sa publice un astfel de articol.

Generalizeaza la greu, eu chiar CRED CU TARIE ca suntem deosebitzi si ca putem avea reactii diferite la acelasi stimul.Nu cred ca incepe toata lumea sa planga , oricat de mare ar fi revelatia

parerea mea...

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Deci cei care cred ca si-au gasit sensul in viata dar nu au plans cand au realizat care este de fapt nu si l-au gasit.

Cred ca sunt persoane care au brusc revelatia drumului lor dar sa iti faci un test si in 15-20 minute sa realizezi care este? Nu cred ca functioneaza asa ceva.

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''

Mariuca in prima luna

www.sonia.as.ro" target="_blank">Pentru inima Soniei
Sa il ajutam pe Marian

Mergi la inceput