Piticlonti de iulie-august 2004 (230)
Raspunsuri - Pagina 10

alice2004 spune:
alice2004 spune:
 Roxi, am nevoie de oleaca de ajutor ... bucataresc ! Vreau sa fac o prajitura din lista Nataliei si in compozitie are lapte condensat cu zahar. Ea spune ca asa ceva nu se gaseste in Romania (ma rog, acesta era mesajul postat atunci cind a scris reteta, poate intre timp situatia s-a schimbat si eu nu stiu). Exista de cumparat la noi sau daca nu, se poate inlocui cu altceva ? (Este vorba despre prajitura cu lamiie). Multumesc mult anticipat ! 
Alice si Andrei 
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

g_ioana spune:
g_ioana spune:
quote:
Originally posted by mamagiulieiio o trimit pe donsoara G ca dansatoare
, asta pana descopar ceva talent ascuns in domeniul muzicii
desi inca insista sa-i cumpar o vioara mica
Daria &GIULIA_(2004_08_16)
...a mea vrea toba...pardon,tobe,musai sa fie 2
 ,intoarce orice ii pica in mana,farfurii,castroane,si se apuca de batut la tobe...ca bubu
,intoarce orice ii pica in mana,farfurii,castroane,si se apuca de batut la tobe...ca bubu
...ce ma enerfeaza pretzul asta,35 ron,pe orice carte am pus mana,pentru mine sau pentru copil,atat costa
 inca un pic si le cumparam la kilogram
inca un pic si le cumparam la kilogram
www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele

roberta04 spune:
roberta04 spune:
 Helou!
CARMEN- condoleante!
Fetele, eu sunt cu inima cat un purice, deja Matei a racit la gradinita si sunt plina de nerfi pentru ca sunt alea vinovate. Eu i-am lasat la gradinita in afara de pijama si doua randuri de schimburi din cap pana in picioare. Ieri Matei a facut pe el prin somn, a dormit ud leoarca si cand s-a trezit l-au imbracat doar cu panatalonii de dimineata si un tricou cam larg, fara chilotei, maieu, si a stat asa pana am ajuns eu. Cand le-am aratat schimburile s-au inrosit pentru ca..."aaa, ne aducem aminte ca ne-ati zis ca ii mai lasati dar nu ne-am uitat..." Si nu va spun ca am si cotizat la tot personalul!!!
 Si nu va spun ca am si cotizat la tot personalul!!!
Astazi avea de dimineata mucii pana in brau dar asa l-am dus, sper sa fie OK, nu m-au sunat inca (asa le-am rugat, daca face febra sau ii e rau sa ma sune).
In rest, sper sa treaca mai repede luna de acomodare pentru ca Matei plange in fiecare seara sa nu-l mai ducem....
Mai revin!
Sa nu uit- GABRIELA- felicitari!!! Sa fie intr-un ceas bun!

roxanaz spune:
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by alice2004
Roxi, am nevoie de oleaca de ajutor ... bucataresc ! Vreau sa fac o prajitura din lista Nataliei si in compozitie are lapte condensat cu zahar. Ea spune ca asa ceva nu se gaseste in Romania (ma rog, acesta era mesajul postat atunci cind a scris reteta, poate intre timp situatia s-a schimbat si eu nu stiu). Exista de cumparat la noi sau daca nu, se poate inlocui cu altceva ? (Este vorba despre prajitura cu lamiie). Multumesc mult anticipat !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nu se exista my dear inlocuitor. gasesti in pietele cu rusi daca ai vreuna pe aproape. da si mie link-ul ca nu mai stiu de care e vb. daca este o prajitura din aia cu 4-5 foi atunci asteapta-ma pana ajung acasa si scriu reteta pe care o fac eu, cu crema simpla fiarta, nu cu lapte condensat.
Robi uufff ce indolente! sper sa fie ok Matei! pup!

szivarvany spune:
szivarvany spune:
 Of, Roberta, muuulta sanatate lui Matei, imi pare rau ca atat de "atente" au fost doamnele ... 
     Daria  &  GIULIA(2004 08 16)
  GIULIA(2004 08 16)

alice2004 spune:
alice2004 spune:
 Vaz ca atacul mucilor se inteteste ...
Roberta, sanatate multa Mateiului !! 
 Sper sa fie bine ! Si multe bile negre
 Sper sa fie bine ! Si multe bile negre  pentru uitucele alea !!
 pentru uitucele alea !!
Roxi, of, banuiam io ca nu se ezista inlocuitor ... uite linkul catre prajitura cu pricina (este chiar sub browniesurile cappucino). Pare interesanta si usor de facut (mie imi plac prajiturile cu lamiie !).
Alice si Andrei 

roxanaz spune:
roxanaz spune:
 aha, am citit. nu o stiu pe asta....si mie imi plac mult!
mie imi place de mor tarta cu lamaie si bezea sau cea cu foi. la cea cu foi stai mai mult sa se inmoaie dar si cand se inmoaie....mori mancand 
citind reteta eu as zice ca e o tarta normala si ca poti face crema clasica cu lamaie. uite reteta mea:
5 linguri amidon
170g zahar (merge si 200 daca lamaile is acre rau)
180ml suc lamaie (din lamai stoarse! cam 4 lamai adica)
230ml apa
60g unt
3 galbenusuri
amesteci zaharul, apa, amidonul si sucul de lamaie, le pui le foc potrivit. tii acolo pana da un clocot (cam 7-8 minute). cand incepe sa se ingroase si devine opaca o iei de pe foc. bati ouale cu un praf de sare si adaugi 2 linguri din amestecul fierbinte in ele (ca sa le aduci la temperatura apropiata de crema, altfel faci omleta :))), apoi inca 2. cand sunt amestecate adaugi tot in crema fierbinte, ametesci rapid, apoi adaugi untul bucatele si amesteci pana se topeste (nu dureaza deloc mult pentru ca e ff fierbinte). mai pui niste coaja de lamaie si gata. o lasi pana se raceste nitel.

alice2004 spune:
alice2004 spune:
 Yeeeesss, o stiu paia cu foile ! E super !! O pun mereu pe socrela sa faca atunci cind vine pe la noi, ca ei ii merge mina repede si iese o bunatateeee ! as minca in prostie prajitura asta !  Chiar ca mori mincind, heheee !!
 Chiar ca mori mincind, heheee !!
Alice si Andrei 

alice2004 spune:
alice2004 spune:
 Gata, am notat !! Multumesc !  O sa aduc la cunostinta publicului interesat
 O sa aduc la cunostinta publicului interesat  rezultatele !!
 rezultatele !!
Io plec mai repede azi acasa ... ca tot e vremea nashpa afara ! 
O dupaamiaza linistita va doresc, cu sanatate multa pentru cei mici si cei mari ! Pupici si ne revedem miine ! 
Alice si Andrei 

carmenp spune:
carmenp spune:
 breii, foaia de la tarta se gaseste de cumparat? ca virg crema pare usor de facut, daca bagati si nijte poze pe etape imi usurati munca;)) in alta ordine de idei nu stiu ce mincare sa fac azi, astept idei ca-s n pana rau di tat;))
roberta, imi pare rau, io le saream la jugulara