Piticlonti de iulie-august 2004 (230)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Roberta - da, cam delasatoare ingrijitoarele...dar asta e...sanatate multa lui Matei!
Mai, iar v-a apucat bucatareala? Si tocmai de prajituri vorbiti...eu pe asta cu lamiie nu o stiu, dar musai am sa o prestez si eu in curind - pina atunci am notat-o la retete!
Carmen - eu am facut ieri supa de pui, tocana de ciuperci si ciulama de pipote de pui...dar mi-a ramas sufletul la o mincare de vinete pe care am mincat-o la cantina de la birou (se chema vinete grecesti) - una peste alta era un fel de tocana cu vinete (adica sos de rosii, ceapa, patrunjel si vinetele taiate cubulete) - tare gustoasa!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Chiar iar v-a apucat cu bucatareala?Eu am scapat...de saptamina viitoare toto familionul..la cura de slabire..incercam ceva nou..toata micarea ti-o aduce la usa o firma specializata in pierderea in greutate! Asa ca nu-mi mai bat capul cu calorii si alte alea..

Gabi crocsii...hi,hi..avea si tati..pe el nu l-ai obsevat!Bafta la dr!
Adela..rabdare si vei ajunge in faza la care nu o sa mai vrea acasa...ai incredere..si nu mai sta pe a usi
Ieri am fost la shopping sa luam costum de Halloween..si Luca foarte incintat...for me mom? thank you mom! I love you...si tocmai trecea cineva..care nu s-a putut abtine...wow..how sweet!Asa ca de aseara ..este ca picatura chinezeasca..vrea sa fie halloween..si sa plecam..ACUMA!!!!...mama...si mai am o luan si ceva ..naiba m-a pus!

Roxa dar Pat stie de Basescu? Ha.ha.ha....in Ro si copii sint implicati in politica...uitasem ca la fotbal si politica se pricep toti,...m-a sparT!
Ioana, eu toto nu pricep de ce nu-i place de tanti Geta..ai vreun plan? ..si Luca este fan vitamine..si pt ca stie ca nu-i dau..ii spune ca-l doare capu':))))
Daria este arhi suficent...ce-i dai tu acolo...Tine-o citeva zile acasa si o sa fie bine! Ma bucr pt biluta rosie!
Cristalinule..baga supa...nu mai sta! Dureroasa Maria...si cu John..si cu "postule"
Carolina..vamitza...suna tare bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

sanatate Monica si puilor muciosi !
ce de mancaruri aveti in plan! eu am dat in boala zacustii, asa ca sunt la a doua tura de zacusca la cererea barbatilor din familie (Dan si ta-su). Plus ca la ordinea zilei sunt gombotzii cu prune, oricati as face nu-s destui.
azi m-au capiat copiii, amandoi au fost intr-un hal fara de hal de nervosi, Andreea maraie si scartaie intruna dar nu ar pune umarul sa faca vreun avans motor, e la faza de stat pe fund si aplecat in toate directiile, rostogolit viteza si ATAT. Nu ridicat in picioare, nu nimic, in rotobil dac-o pun nu inainteaza un metru si nici in spate nu se impinge, sta pur si simplu. Consultand filmuletele de la Dan am vazut ca la 9 luni el mergea f bine cu rotobilul prin casa, ea e in urma rau. Nu stiu inca daca are retard motor, tre sa intreb pediatra cand mergem la control. Dan nu a vrut azi sa iesim afara asa ca am lalait-o pana la 3 cand l-am scos mai mult de turul pantalonilor, e soare si placut afara, de ce sa ratam o zi de plimbare ? s-a pus pe plans de parca il duceam la munca silnica. Apoi abia l-am carat acasa ca-i placea pe afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

am uitat de Matei...sanatate multa...si ca sa te incurajez..asta este abia inceputul..cit despre educatoare...noi trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nimeni nu are grija de copilul nostru ca noi...de cite ori nu l-am gasit pe Luca cu panatlonii pusi invers...si pantofii invers..si ieri era cu niste cizme de cauciuc (de la ei...)...si puse invers!

Carmen mai spune de Ionu:)
Rechizite de ce? Nu le dau de la gradi???
Roxa pai Pat parca nu a plins..l-a apucat acum in a doua zi?
Adela cartea este despre supernanny din US..Daca da..eu o am...mi se pare obisnuita...Eu alta v-as recomanda-o dar nu se gaseste in Ro..este una total diferita de toate ca si conceptie
Gabi nu ma mir de ...partyuri..sedinte cu parintii...la citi bani platesti!
Aici la Luca au gasit o alata solutie..pt ca nici ele nu au timp sa stea de vorba cu parintii...exista o condica unde semnezi de adus si luat copilul..si o rubrica de obervatii..acolo citesc zilnic ..citeva rinduri despre cum a fost Luca in ziua precedenta...

Ma duc ..avem sedinta de mediere...de citeva luni..se cearta sefii intre ei..isi fac rapoarte de hartuire...ne-au implicta si pe noi angajatii in lupta de a ne atrage de partea fiecaruia...as aca azi vine mediatorul (angajat de la o firma speciala)...sa ne calmeze..Eu ma simt ca-n RO!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna seara

multumim mult pentru urari!
ziua liei pui a fost una tare frumoasa. conversatia de dimineata:
la multi ani pui! azi e ziua ta!
azi e acum?
da
si e ziua mea?
da
si am tort?!
da

apoi programul, ca in orice zi aniversara care se respecta , s-a dat peste cap complet (chiar am intarziat 10 min la propria noastra petrecere), dar ne-am distrat grozav. mandra mea s-a lasat pictata pe fata pentru prima data, iar la modelajul de baloane si-a dorit o... sabie (pe care mi-a cerut-o si a doua zi dupa petrecere). pe ianca a admirat-o toata trupa de adulti (vreo 20) iar clown-itza s-a lipit de bogdanel. din pacate am avut un pusti racit cobza la petrecere, asa ca toti au luat viroza de la el. noi abia ce scapasem de o tura de mucisori, si am luat-o de la capat lia pui e acasa, saptamana asta nu a mers la gradi si s-a saturat de stat in apartament, chiar daca a avut o mare gramada de jucarii si carticele noi de descoperit si mesterit. abia asteapta sa mearga inapoi la gradi la prietenii ei.

tuturor mamicilor care incep acum gradinita pot sa le spun sa fie optimiste. daca educatoarea este ok (optimista, energica, cu drag de copii, etc) atunci cu siguranta cei mici se vor integra incet-incet si totul va fi bine. inceputul e mai greu, ca orice inceput de altfel. dar dupa aceea beneficiile vor fi majore - iar "lumea" gradinitei, prieteniile pe care si le fac acolo, jocurile de grup, dansurile impreuna, etc... toate astea nu pot fi oferite acasa.

pentru plansul de dimineata, eu as vrea sa dau un sfat. am ceva experienta, cu multe "stiluri" de despartire vazute in multe dimineti de gradi. NU plecati de langa copil cand nu va vede. rugati o educatoare sa il ia in brate si ii spuneti calm si zambitor (atata cat se poate): mami pleaca acum, vin sa te iau la ora x. ii dati un pupic si apoi plecati. altfel riscati ca puiul sa stea tot timpul cu ochii pe voi, de teama ca veti disparea din nou cand nu e atent, si convins ca daca nu va scapa din ochi veti ramane acolo. pare mai simplu pentru parinti sa "dispara", dar copilul cand va realiza ca ati plecat fara sa spuneti nimic va suferi. este o parere personala, fiecare face cum stie ca este mai bine. acomodare rapida la gradi tuturor!

o seara frumoasa!

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

bau
Olivia nu le dau rechizite de la gradi, cel putin la noi nu. dar a fost fun sa le cumparam . a plans....si ieri nitel, la plecare. azi am tinut o sedinta cu el, sa o ajute pe doamna, sa primeasca si el bulina rosie, sa le punem pe dulapior, cand are 5 buline rosii primeste o surpriza....din astea. sper sa functioneze. de Basecu stie de cand cu referendum-ul....daca numai de asta se discuta....a priceput copilu'
Carmen reteta de aluat ptr tarta e fff usoara, cea de aluat normal. faina,unt, 2 oua, un praf de sare, apa rece. e super buna si mie imi place mult si cum arata. eu folosesc reteta asta: http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/06/lemon-meringue-pie-recipe.html (valabil si pentru Gabi bineinteles :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Iete-ma si pe mine, aruncai un ochi paici, ca florin e cu al meu frate la teveu, la meciurile din seara asta, asa ca m-am gindit sa vad ce mai faceti !
Olivia, cuuul faza cu meniurile de care povestesti ! Te-ai scos cu gateala !! Da praji buna daia cu lamiie tot nu au americanii, asa ca te asteptam pe la noi (cind o fac itz spun !!). Vad ca va pregatiti intensss de halloween !! Brava ! Pupici lui Uka ! (A, si sa nu uit, de ce ai nevoie, mama, de dieta, ca arati superfain !! M-ati omorit cu dietele astea, pe bune !)
Liooooo, maiculita, cred io in sinea mea ca prea multa zacusca iti face rau ! Cum sa aiba fata retard motor ? Tu nu stii ca fiece copil are ritmul lui de crestere ? Nu o mai compara pe Deea cu Danutz, ca nu are nici un sens ! Parerea mea .. sper sa nu te superi ! Si lasa pediatra in pace, sint sigura ca o sa iti spuna acelasi lucru ! Doar nu vrei sa faca fata si integrale de la virsta asta, nu ?? Hai, relaxxx si baga neste galusti dalea, ca-s bune tare de tot, alunga stresul ! Ca tot zici ca ai facut pentru o armata !
Roxi, am notat si restul retetei, acu tre sa ma hotarasc sa ma apuc de treaba (tocma ce am terminat de facut niste biscuiti pentru gizmoncea).
Gata, tre sa fug ... ca ma dau aia disparuta !
O seara buna va doresc !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata neata
ce frig e azi si vaaant!
copilu a ramas ok la gradi, a promis ca nu mai plange...ieri de fapt nu a baut nici un strop de apa, nu laptele, nu cornul, nu nimic. sa zic ca azi va fi mai bine....asa sper.
Mitzu cum sunteti? cum a decurs azi problema? Ioana, voi?
Alice te-ai hotarat sa faci tarta?
Gabi mama ce imi place si mie mancarea aia de vinete....as manca non stop din ea! pfff gata nu mai zic nimic de mancare ca-s la dieta (of corz, dupa Sinaia....)
o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna dimineata !
Suntem mai bine, am medicat copilul, multumesc de sfaturi tuturor, asa ca doar dimineata la 5 s-a trezit inecata cu secretii ... dupa ce am rezolvat problemele, a adormit linistita. Dar nu a ratat sa intrebe daca merge la gradi ... nu am dus-o. Am trecut eu, educatoarea a spus ca trebuia sa o aduc ca are ea grija de ea. Asa ca ramane pe luni.
In rest, eu ma bucur de faptul ca e deja vineri
Sunt prin zona ... pe ef faiv ...

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata!

Fetelor, azi am ceva emotii pentru ca dr. sorei mele e de garda asa ca a chemat-o astazi sa vedem daca e pregatita Ralucutza sa vina pe lume sau nu! E drept ca termenul ei e luni, pe 24, dar se pare ca fetita nu se prea grabeste sa vina pe lume ! Va tin la curent...

O zi buna va urez, ca doar vine weekendul!!!!

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput