Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (31)
Raspunsuri - Pagina 14
doina.todor spune:
iunita - aici e superba domnisoara ta, o pupam eu si Rducu
Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu
Varsta lui Radu
Crina_mio spune:
Absoluta si roxanici – despre alaptat eu vb. din punctul meu de vedere. Mie mi-a fost f. usor. Nu a trebuit sa ma mulg decat a doua zi cand am ajuns acasa ca am avut febra laptelui, dar a trecut repede. Intotdeauna mi-am ales o pozitie confortabila ptr. alaptat, deci nu pot sa spun ca ma doare spatele din cauza asta, dimineata am baut cate o cafeluta cu lapte, dupa ce am alaptat-o si nu a patit nimic, nu a agitat-o. In prima luna, cand papa si noaptea mi se facea o foame de lup, dar mancam repede legume fierte cu branza, era comod de pregatit si sanatos si multe fructe. In plus Maya nu a facut niciodata colici, am putut sa mananc orice.
Mai beau lapte mult (~ 1 l pe zi) si am fost o mare bautoare de ceaiuri si inainte de a ramane insarcinata, deci iarasi nu a fost o pb. ptr. mine sa beau ceai, doar ca am baut atat de mult ca am facut un fel de alergie, ma ustura gatul toata ziua de cate ori beau faimosul amestec, asa ca acum beau numai chimen (si nu-mi displace). Nu am avut nevoie de galactogil, deci nu-i stiu gustul.
Fara nici un fel de efort am ajuns la greutatea dinainte de a ramane insarcinata, si asta numai dupa o luna jumatate de la nastere si eu am pus-o pe seama alaptatului.
Acum e adevarat ca nu am mai fost nicaieri fara ea, dar nici nu cred ca as putea. Mama zice ca-s o tauroaica geloasa, uneori nu-mi vine sa o las nici cu sotul in casa sa ma duc pana la piata. Mai bine mergem toti 3 si ei ma asteapta in masina, nu-mi place sa o bag in aglomeratia din piata.
Nu am mai fost de f.f.f mult timp la discoteca sau la un chef, dar imi doresc copilul asta de mai bine de 10 ani, asa ca orice sacrificii mi se par minuscule.
Deci felicitari pentru cele care au avut pb. si au trecut peste ele si au continuat alaptarea.
Si da, este intr-adevar cea mai mare satisfactie din lume
Crina si Maya Georgia
elpower spune:
'Neata!
Poftiti la cafeluta cu lapte!
Eu tocmai am terminat de mozolit fata, ca numai mic dejun nu s-a putut numi. Am lasat-o si pe sa se hraneasca singura si uitati-va si voi ce a iesit.
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
Crina_mio spune:
si felicitari merita toate mamicile, indiferent de cum si-au hranit puiutzii. Avem toate niste copii frumosi si sanatosi si asta e cel mai important.
pupici ptr. toate mamicile, albinutele si bondareii din stupul nostru.
Crina si Maya Georgia
suzy78 spune:
Buna,
intru si eu pe fuga......tocmai am venit de la serviciu sa-i dau titi la Nicolas......imed ii prega piureul de fructe....c.ar eii plae la nebunie.
ROXANICI - mersic......eu ma nr.intrwe cele cu lapte.......ma simt ca o vaca cu laptre si la propriu si la figurat.......lista chiar poate continua.......am noroc ca la serviciu nu s esupara nikmeni ca-mi i-au pauza in functie de mesele copilului, sa-i pot da laptic proaspat.....desi pt orice eventualitate avem la congi si o sticla d edimineata in frigi;
CRINA_MIO - ma bucur ca pt tine e usor alaptatul.....eu nu m-am incadrat la categoria usoara.......daca ai fi avut problemele mele.....ti-ai fi dorit s anu ai lapte......Am trecut dintr-o mastita in alta.....tot la 2 sapt luam antibiotice injectabil......care costau cam 1.500.000 si efectuam tratamentul de cel putin 2 ori pe luna....+ bani la asistenta, durere......cand sugea copilu ma durea de simteam ca mor......pana la 3 luni plangeam la fiecare alaptat.....si nu ki rusine sa spun ca ma scapam pe mine d edurere, ma mulgeam d e15 ori in 24 ore......am ajuns ca 2 luni sa ma mulg cu 2 pompe eu la un san si sotul la altu.....de o sapt am terminat antibioticele .....cum am afacut mastita.....3 sapt m-a muls o asistenta......ZILNI, sedinta era de 500.000lei, pompe mi-am luat d e15 milioane, copilul dormea totata noaptea si eu ma mulgeam toata noaptea.......nu puteam dormi numai pe spate,....ca altfel mi se riidica laptele si iarasi faceam mastita......sugea copilu si eu ma mulgeam 350-400 ml in timpul zilei si 500 ml dimineata si seara.....doar d eo luna nu ma mai mulg noaptea.....sa nu mai vb de TZUNA - CARE SE MULGE CA SA-I DEA BEBELINEI ......tot respectu'............deci pt unele e simplu.....pt altele e cumplit......eu ma numar printre cele car eau nascut ff usor.....mai vreau un bebe.....dar la al 2-a n-am sa-l alaptez.....oricum in minunile laptelui matern nu cred.
KARLA32 - speram sa treaca cat mai repede aceasta perioada grea pt. tine.....noi suntem alaturi de tine.....asa cum se poate cu o vb buna.....Luca are o mamica minunata.....si pt asta o sa te rasplateasca atat el cat si DD;
MAGDUTH - felicitari pt. dintisor......sunt curioasa la reactia lui nicolas.....cand o s aaiba dinti si o sa-i dau titi;
PREMERGATOR - eu nu am avut, cred c ao sa-i cumpar ham cand se va tine bine pe picioare.....asa cum spunea PAXELA si ELYANNE.....dar fiecare face cum crede pt bebe lui.....sunt multi care se simt bine in el;
OLITA - noi nu ne grabim......eu o sa-l pun pe la 11-12 luni.....si doar atunci cand isi face un program regulat de kk......am cicit un articol ca e pus degeaba inainte d e1 an - 1 jumate.....doar atunci constientizeaza.....daca face inainte pe olita e pura intamplare....
SUZY78, mami de bibe Nicolas Mihai - 27 februarie 2007
ioanaradu spune:
iunita am incercat si cu paiul. nu vrea!!! cand simte intre buze tetina/pai/canuta incepe circul. nu inteleg, desi ma straduiesc! mai vreau sa incerc azi ceva. noi avem tetine de silicon, pe-astea le agrea dumnealui. am vazut tetine de cauciuc la nuk/chico. mie-mi par a fi foarte moi. si nu sunt ca tetinele clasice, sunt putin plate. asa e si suzeta care-i place lui, dar e din silicon. o sa-i iau si tetina de-asta, sa vedem ...
foloseste/a folosit careva tetine de cauciuc de la nuk/chico??? poate-mi spuneti cum sunt ...
mai nou ii dau cu seringa de la nurofen, ca la lingurita curge cam mult pe langa gura si n-as vrea sa-l invat cu laptele ingrosat cu cereale. laptele e lapte!! aseara a reusit performanta sa pape 140 ml, ca el de obicei nu sarea de 90 ml.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
suzy78 spune:
CRINA_MIO - sa nu mai vb ca la un san si acum sfafarcul mi sfartecat.....si d ela nastere pe acum am folosit 12 tuburi d eBEPANTEN - si tot la 2-3 zile si asa sangerez si ......m austura
SUZY78, mami de bibe Nicolas Mihai - 27 februarie 2007
iunita spune:

doina
saru'mana ! mancacioasa, da este. numai ca ea are 4 mese iar raducu 6....deci compenseaza zdravan!
magdutah sa va creasca dintisorii mari!(ce urare tembela am gasit ha ha ha).
despre alaptat sunt intru totul de acord cu roxanici si cu absoluta... mai ales cand eu sunt de partea ailalta a baricadei... sunt din alea care nu au putu/avut/vrut/stiut//whatever.... respect si admiratie pt voi cele care INCA mai puteti!
elpower ii faci masca pt intinerirea tenului? cred ca d'aia au bebeii piele asa de fina..e la cataplasme cu..terci! ce fel de vestuta e aia? presupun ca e impermeabila, nu?
ioana noi merem cu avent. in schimb eu am o tetina teshita de la NUK ne desfacuyta, primita cadou. dar scrie pe ea 1..deci habar nu am daca e buna. daca o sa fie de iesit zilele astea eu ti-o aduc.
sau daca ai drum prin militari/gorjului.
plec sa blenduiesc niscaiva leguminoase!
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ane2200 spune:
Vin si eu la apel dupa ce am reusit sa hranesc bondarelul.
In primul rand la multi ani albinutelor si bondareilor care au mai implinit o lunisoara zilele astea. Sa cresteti mari, sanatosi, papaciosi si jucausi.
de la mine si de la Raul.
Felicitari proaspetilor dintosi. Sa va ajute DD sa iasa si urmatorii fara dureri. 
Noi am avut ieri vaccinul - s-a comportat f bine, nu a plans deloc, nu a facut febra. A fost ok, desi l-am plimbat cam mult ieri ca a trebuit sa merg la avocata si l-am luat cu mine, dar am lasat o prietena sa stea cu el pana am intrat eu la avocata. In pp a fost ok, facem intampinare si asteptam prima infatisare. Sa vedem ce surprize ne mai pregateste "tati" pe parcurs. Se pare ca mai nou ii plac surprizele - si nu sunt din cele placute ![]()
Desi a luat f putin in greutate luna asta - aprox 100 g - dr a zis ca e ok, e bine dezvoltat si greutatea a fost compensata de lungime - a crescut 3 cm. Deci, la 6 luni avem 8,200 kg si 71 cm.
In ultimele zile am luat pauza de la legume - reincep de azi cu un piure f lichid de cartofi cu morcov. In zeama o sa fierb si un pic de patrunjel si o bucatica de telina. Voi adauga si un praf de sare - atat cat sa-ti pui in ochi si un cubulet mic de unt. Sper sa avem mai mult succes. Am citit ieri intr-o revista ca e bine ca legumele sa i le oferi la jumatatea mesei - adica ii dai lapte la inceput - dupa aia cateva lingurite de piure de legume - si termini cu lapte. Incercam si varianta asta. Ce nu face mami pt puiul ei....
Despre intalnire - nu cred ca ne prezentam - e si f frig si sunt si racita - din nou.
Despre alaptat - a fost mai greu in primele 2 luni - de fapt a fost chiar f greu - imi doream tare sa alaptez, dar cand venea ora de papa, as fi facut orice altceva. Am facut mastita de 2 ori - o data cu febra f mare, dar am refuzat antibioticele ca sa pot alapta in continuare. Acum mi se pare f usor - cand vrea bb sa pape, mancarea e gata. Spre deosebire de masa de fructe si de cea de legume - la care trebe sa stau sa curat ingredientele, sa le fierb/pasez/storc/mixez, sa spal toate vasele in care am pregatit mancarea din care si asa mananca doar cateva lingurite
. Restul papa mami. Dar, cum au mai zis fetele, cand ma tine de deget si se uita in ochii mei - nu am cuvinte sa exprim ce simt. Daca voi mai face un bb, sper sa-l pot alapta si pe el/ea cel putin 6 luni.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia