Indemnizatie hrana gradi an 2007-2008?

Indemnizatie hrana gradi an 2007-2008? | Autor: Caprioara

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici,

Va scriu pentru ca am vrut sa platesc la gradi de stat pentru luna asta si nu mi-au luat banii. Doamna administratora a spus ca trebuie mai intai sa evalueze costurile si apoi ne va spune cat se plateste.
Stiti ceva, s-a modificat regula cu suma fixa stabilita prin lege, asa cum era pana acum?
Si vreau sa va mai intreb ceva, stiti cumva unde pot gasi un regulament de functionare al gradinitelor de stat (ma intereseaza in special cele care au grupe si la program lung si la saptamanal? Sa va povestesc de ce imi trebuie.
Pana anul trecut toti copiii (saptamanal sau program lung) mergeau la grupe comune, separati doar de varsta pe grupe. Anul asta am avut surpriza sa nu mai gasim colegii de la saptamanal in grupa la noi si am aflat ca s-a facut o grupa separata cu acesti copilasi (o grupa in care sunt toti gramada, indiferent de varsta). Mie nu mi s-a parut ok pentru copiii aceia, dar poate asa spune legea, sa-i separe???
In plus avem 39 de copii in grupa (anul trecut erau vreo 20). Asta e legal? Din lipsa de spatiu am vazut ca au luat paturi suprapuse (la copii de gradi ), care nici macar nu au marginile inaltate ca sa nu cada din pat.
La toate aceste schimbari se adauga faptul ca s-a schimbat directoarea. Nu stiu daca tot ce am spus decurge din schimbarea directoarei sau oricum se intampla asa. Si nici nu stiu daca e normal sa fie asa cum e acum, sau era normal inainte, ca nu am citit vreo lege sau regulament sa stiu ce si cum.

Ma puteti ajuta cu informatii legate de aceste intrebari, va rog frumos?

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Eu am inteles ca numarul maxim permis intr-o grupa e de 29 de copii. Nu stiu daca sigur asa e. Noi am platit 550 de mii pentru 10 zile aferente lunii septembrie - 55 de mii pe zi si stiu ca asta e tariful fixat la toate gradinitele de stat.

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Despre hrana: noi platim 6 lei/zi. O prietena plateste la o alta gradinita 8 lei/zi. Ambele sunt gradinite de stat.
Despre regulament... chiar nu stiu ce sa iti spun. Dar 39 de copii intr-o grupa si de-a valma, mari si mic... nu mi se pare deloc firesc!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Anul trecut plateam 6,5 ron pe zi, 0,5 fiind pentru apa. Nu exista reguli in legatura cu pretul mesei pe zi, ca altfel de ce ar fi atatea diferente? Banuiesc eu ca anul asta vom plati mai mult....
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Salutare,
anul trecut plateam 4 ron la gradinita de stat iar anul acesta s-a majorat tariful la 5,5 ron. Toatea acestea in Deva, dar am vorbit cu cineva de la Alba si spunea ca tarifele le stabileste fiecare gradinta in parte, atat doar, ca trebuie sa aiba un retetar dupa care sa justifice suma ceruta pentru manacare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Fiecare gradinita de STAT isi stabileste singura suma de plata pt masa/zi.
La fel pt paza si apa (acolo unde exista).
Noi am platit pentru gradi de stat (grupa mijlocie) 95 lei pentru septembrie, in conditiile in care am inclus si plata pentru masa de seara (ca uneori mai ramane pana la masa - chiar daca nu mananca tot/de fiecare data). Si suma asta include si mesele (mic dejun, gustare, pranz, gustare dupa somn, masa de seara) si paza si apa pentru perioada din septembrie.
Este mult probabil in comparatie cu alte gradinite, dar prefer sa am mancare si conditii foarte bune si sa dau bani pentru asta.
Uneori cand veneam sa-l luam seara ne imbia asa de tare mirosul de mancare ca salivam de pofta, iar mancarea de seara si dimineata am vazut de multe ori cum arata...asa ca eu sunt multumita.

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

4 ron pe zi. atat platim. si meniul e mai mult decat ok.(exceptand gustarea de la ora 4 ,un ceva dulce cu muuulte Euri.

azi au avut dimineata un sandwich crocant cu telemea,rosii,unt si lapte cu cacao. la pranz supa cu galusti si tocana de legume cu carnita de pui.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

8 ron pe zi la gradi de stat .Sunt 25 de copii in grupa .39 de copii mi se pare foarte mult pt o grupa .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

noi platim mincarea 7 RON / zi (gradi de stat); apa ne ducem noi

mai platim fondul clasei (nu stiu exact cit va mai fi, avem azi sedinta), sau, daca parintii nu cad de acord, ducem lunar: sapun, servetele, hirtie igienica, rechizite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

7 RON pe zi la gradi de stat, asa am "votat" anul trecut la sedinta cu parintii. Sa vedem la sedinta care va fi peste vreo 10 zile ce se stabileste. Mie mi se pare cam putin 7 RON (mic dejun, masa de pranz, gustare)

Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

citind aici, m-am mai dumirit exista fel si fel de cazuri...

la noi gradinita este 140 lei pe luna masa,dar va fi 150, din octombrie, cred...cum am intels faza, apoi citesc si la voi:
ieri am platit pe 2 saptamani 700.000 si ne anuntaca se scumpeste...
Aseara cand am plecat de la gradi, directoarea vb cu asistenta- trebuie sa le dam o masa celor care mansardeaza gradi ca sa termine pana in decembrie, asa au promis...si e musai sa le dam masa...(trebuie sa va spun, daca inca nu ati citit posturile mele, ca gradi este renovata anul asta si se mansardeaza, au bai noi, ce mai, au investit cu multi bani de la minister dar si din alte fonduri)si asa am tras concluzia ca se mareste taxa...trebuie sa creasca pt ca acei bani folosesc intr-un fel sau altul!!! si asa vor avea macar ceilalti parte de ceva mai nou, mai bun mai mare, SPER.

TAXA E VARIABILA, DEPINDE DE GRADI!

omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput