Westie

Westie | Autor: Onetzica

Link direct la acest mesaj

Are cineva catel Westie? Cum se comporta? Ce caracter are?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Chiar nu intentionez sa fac vreo reclama; iata un articol despre aceasta rasa:

http://www.eva.ro/familie/articol382.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mie imi plac westie de nu mai pot...dar in esenta imi ramasese in minte ca e genul de caine care nu are stare nici o clipa. Acum ma intreb daca pot face si la asta pe langa 2 copii?

basca ca e in standardul fie-mii, mic si alb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Eu am Westie..sunt cei mai dulci caini pe care i-am cunoscut ..si am mai avut si am si alte rase..sunt prietenosi gelosi ..mereu langa tine..trebuie sa te joci mult cu ei...le place la nebunie sa alerge si sa se joace ....sunt foarte alintati ..in fine nu poti sa nu-i iubesti asa-s de dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Bibos...eu nu am curte. Am apartament. Mi-e teama sa nu se plictiseasca ziua pana venim de la serviciu si sa imi roada un alta prin casa. Sunt mari rozatori?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

A mea alintata pe care o cheama Karina si are 1 an ,e o jucausa si jumatate ,nu ii place sa fie mult lasata singura ca altfel se razbuna...cauta ea ceva de "distrus".In schimb marea mea problema e ca a inceput sa faca pipi in casa pe covorul din hol...,desi stie ca are voi in baie daca nu suntem acasa...Acum am dus covorul la cutaratorie si e suparata ....face in baie ca nu mai are pe ce.Voi ce solutii ati gasit de ai dezvata de obiceiul acesta prost,ca eu pana acum in afara de dat cu nasul si certat....si cate una la fund ...nu stiu ce sa aplic

arinaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu am un westie. Este cel mai minunat catel pe care l-am intalnit. Nu puteam sa-mi doresc un altul. Mie imi place ca e un alintat este extrem de cuminte si foarte iubitor si lipicios. Este simtit, cuminte, ascultator si imi recunoaste starea dupa mimica fetei. Este inteligent dar eu l-as descrie ca fiind asemeni unui copil rasfatat( asa imi place cand e prostut si vine spasit ca a facut o boacana ). Are o personalitate puternica, ii place sa fie mereu primul, este jucaus(deci perfect pentru copii). Ii trebuie multa, foarte multa atentie, multa joaca, vrea mereu alintat. Sufera de singuratate (atentie pentru cei foarte ocupati).

Ca si intretinere, au nevoie de o ingrijire mai speciala din cauza blanitei albe. Are o tunsoare speciala, deci ar fi mai ok sa mearga la un salon canin daca stapanul nu are indemanare sa il tunda singur.
Are pielea sensibila si din aceasta cauza, bolile de piele sunt frecvente la aceasta rasa. Eu l-am pazit pe al meu , nu l-am lasat langa alti caini care nu mi se pareau ok si nu a avut nimic pana acum. O alta problema ar mai fi afectiunile urechilor. Ei au urechiusele mici si ridicate. In ureche creste un par/puf care trebuie frecvent scos(sa nu spun smuls)pentru curatenie. Altfel acolo din cauza parului , umiditatii , praf si ce altceva ii mai intre in urechiusa, se poate imbolnavi.

Arinaa, pentru ca tu ai problema asta cu facut pipi pe covor. Sa stii ca in momentul in care a facut pe covor, mereu va face in acelasi loc , daca nu cureti locul. Eu il curatam cu otet , ca sa-i dispara mirosul. De obicei puiutii fac pisu acolo unde e rece...pe gresie de exemplu. Stabileste-i pentru inceput un loc in casa, unde eventual sa il inchizi pentru cateva minute. Intri cu el, ii spui ca el acolo face pisu si apoi il lasi acolo. Daca mai face pe covor il certi si ii arati de ce il certi . Mare atentie, daca se simte certat pe nedrept sau daca nu stie pentru ce e certat , poate deveni razbunator. Trebuie sa vorbesti mult cu el si sa il duci tu la pisu pentru inceput. Apoi , incet incet va cere singur. Va invata singur locul si tot singur se va duce acolo. Asta pana cand se va invata sa mearga afara. Si inca ceva, tu spui ca are voie in baie, banuiesc ca pe gresie. Ai spalat gresia cu ceva pe baza de clor? Daca da, sa stii ca acolo nu va mai face pisu, nu-i place mirosul. Arinaa, cate luni are catelusa ta?

_

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Alecsia mi-ai dat un raspuns de care promit sa tin cont....da am spalat gresia cu domestos...deci asta ar fi eplicatia.Printesa mea are 1 an (a implinit luna acesta pe 12) si e o rasfatata.Daca vrei sa schibam impresii da un pm

arinaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by arinaa

Alecsia mi-ai dat un raspuns de care promit sa tin cont....da am spalat gresia cu domestos...deci asta ar fi eplicatia.Printesa mea are 1 an (a implinit luna acesta pe 12) si e o rasfatata.Daca vrei sa schibam impresii da un pm

arinaa

Arinaa, am incercat sa-ti scriu pe private dar ...nu ai activat PM-ul.
_

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

l-am reactivat acum...sau cel putin asa sper

arinaa

Mergi la inceput

De doua saptamani de cand am spalat covorul vad ca nu a mai facut pisu pe el...s-a reindragostit de gresia din baie....macar acolo se curata usor,si o spal cu ajax de gresie floral...ca vad ca la asta nu ii mut nasul din loc si nu contine clor.

http://tt.lilypie.com/Lg7Ap2.png

Mergi la inceput