informati-ma; cancer la 23 de ani!
Raspunsuri - Pagina 6
AmethystRain spune:
Pana acum hemogramele sunt bune. Dar are numai 2 saptamani de raze, e departe momentul cand vom repira usuratzi. Il doare in gat, de la raze..Inghite greu. Sa vedem cand si cum ii va fi la citostatice...
aidaciolac spune:
La citostatice ii va fi foarte rau.
Eu stiu ca Emma nu a avut probleme la raze desi am facut 43G , ba chiar am facut si o cura de chimio in paralel ... care a terminat-o si mari intarzieri am avut atunci din cauza analizelor. A fost greseala mea , ca doctorita nu vroia sa ii faca cura , dar eu stiam protocolul si acolo scria ca se fac in paralel si ...
Eh , dar timpul a trecut si asa au trecut si problemele.
Acum Emma e bine si analizele isi revin incet dar sigur si visam (deocamdata) la ce vom face cand trece perioada de izolare.
Multa sanatate!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
AmethystRain spune:
Of, Aida...Vedem ce va fi...Ma gandesc uneori, amintindu-mi de copiii de la spital, cata putere trebuie sa aiba acele mame, cata putere trebuie sa fi avut si tu.Oricum, conteaza numai rezultatul si e minunat cand acesta e pozitiv. Sper ca si Bogdan sa aiba parte de el.
Cand va fi Ema recuperata complet?
Catalina, mama Iustinei cele neastamparate
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by AmethystRain
Of, Aida...Vedem ce va fi...Ma gandesc uneori, amintindu-mi de copiii de la spital, cata putere trebuie sa aiba acele mame, cata putere trebuie sa fi avut si tu.Oricum, conteaza numai rezultatul si e minunat cand acesta e pozitiv. Sper ca si Bogdan sa aiba parte de el.
Cand va fi Ema recuperata complet?
Catalina, mama Iustinei cele neastamparate
Catalina stii cum am reusit sa trecem peste toata nebunia?
Am luat totul in ras. DA . Caderea parului , greata ..... tot am luat in ras si asa Emma a primit putere sa mearga mai departe si binenteles ca felul meu vesel si jovial a ajutat-o f mult.
si toate cele bune! Sa auzim de bine!
Matza Emma in actiune
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by roz6
Unele articole pe internet vorbesc despre vitamina B 17 (Amygdalin sau Laetrile) - cianura care se gaseste in samburii de caise si alte fructe - ca ar vindeca/preveni cancerul.
Sunt foarte multe articole, acesta este doar unul dintre ele:
http://en.wikipedia.org/wiki/Laetrile
Multa sanatate!
Multumesc de link! O sa o intreb peste 3 saptamani cand ajung la spital pe doctorita care o monitorizeaza.
Multa sanatate!
Matza Emma in actiune
AmethystRain spune:
Da, roz6, multumim.
Aida, incerc si eu cat pot sa imi tzin optimismul. Pana acum, evolutzia e buna, Bogdan se simte bine...are incredere. Si eu am...numai ca-s urmarita de ideea asta : cancer. E cancer=e grav. Dar asta nu insemna ca nu va fi bine.
Sanatate Emmei si putere parintzilor ei.
Catalina
aidaciolac spune:
Catalina mi-am adus aminte ce povestea cineva referitor la curele de chimio.
Am inteles ca la adulti nu fac antivomitive puternice , si din cauza asta isi vomita sufletul.
Trebuie sa te pun in garda. Pt ca Bogdan este in grad IV va face doze puternice si asta e bine ca sa invinga boala.
Tu sa intrebi doctorita ce antivomitive sa ii cumperi ... si aranjeaza cumva cu doctorita de familie sa i le dea gratuit sau compensate.
Sa nu te sperii , mai bine face doza prescrisa / kg , decat sa bage mai putin si chimio sa fie apa de ploaie.
si fruntea sus , ai o lupta de dat . Trebuie sa iesiti invingatori.
Cati Grei face Bogdan la raze?
Sanatate si sa auzim de bine!
Matza Emma in actiune
AmethystRain spune:
Uh!Nu stiu, dar aflu maine. Cand va face citostatice, dr i-a promis ca ii permite mamei lui sa se interneze cu el. O voi avertiza sa ceara denumirile antivomitivelor puternice. Sa imi spui, te rog din toata inima, ce ar mai trebui sa intreb(e) pe dr...Ce ar mai trebui sa faca.
Iti multzumesc f sincer.
Catalina
aidaciolac spune:
Antivomitivele astea la gasesti in farmacie si trebuie precizat ca persoana in cauza face chimio. Sa i le faca pe vena (sa nu existe riscul sa vomite pastila) , oricum o sa vomite si cu asta , dar nu pana la epuizare.
Sa bea cantitatea de apa care i se spunesi sa urineze (asta in cazul in care nu il hidrateaza i.v.- f important.
Sa il dea in gura cu dezinfectante speciale de gura - exista riscul f mare sa apara ciuperci sau afte , iar daca analizele vor scadea in urmatoarea saptamana , aftele alea ajung sa se faca rana ... mai bine previi decat sa tratezi.
Daca imi mai aduc aminte de ceva iti scriu.
Multa sanatate si sa auzim de bine!
Poate pui si tu o poza cu Bogdan sa stiu si eu la cine ma gandesc.
Matza Emma in actiune