informati-ma; cancer la 23 de ani!
Raspunsuri - Pagina 2
AmethystRain spune:
Multumesc, BIC...Multumesc pentru recomandare. Mergem pe un teren foarte delicat, cu moartea la 2 pasi, dar nadejdea nu o pierdem. Vindecari au mai fost si categoric vor mai fi! Sa ajute Dumnezeu ca si Bogdan, si mama ta sa fie intre aceastea.
Catalina, mama papusii Iustina
Dumnezeu lucreaza prin oameni...numai oamenii sa-L lase!
aidaciolac spune:
Si pe Emma cand au diagnosticat-o , i-am scos carnea din meniu. Mare greseala , iar medicii au fost foarte revoltati ca privez copilul de carne.
In timpul curelor de chimio am realizat de ce era gresit.
Singura chestie care ne-au interzis-o au fost vitaminele B si tot ce contine aceasta vitamina.
Multa sanatate!
E foarte greu sa iei o decizie pt altul. Poate ar fi mai bine sa stie adevarul ca nu are 14 ani.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006
vara2007
Matza Emma in actiune
ralu123 spune:
AmethystRain...nu vreau sa ma bag ca musca in lapte dar tare bine ar fi ca mamica lui Bogdan sa nu excluda din start chimio sau radioterapia.
Am avut o prietena, tot de 23 de ani, nu stiu daca diagnosticul a fost tot meduloblastom (nu mai imi aduc aminte exact) care a refuzat din start radioterapia, a trecut prin 2 operatii cumplite iar sfarsitul a fost cel prevazut de medici :((( trist....
Si ea a mers numai pe tratamente naturiste, bioenergie si tot ceea ce inseamna medicina alternativa...dar fara rezultat!
Asa ca sfatul meu, daca vrea sa tina seama de el, este sa accepte chimio sau radioterapia (ce recomanda medicii)!
Sanatate multa ii doresc si voua putere ca sa fiti alaturi de el!
idoina spune:
AmethistRain,NU refuzati tratamentul cu citostatice si nici radioterapia!!!Cancerul nu e o gluma,trebuie tratat cu seriozitate!Pledez cu toata ardoarea,pentru ca de-abia am terminat tratamentul si mi-e bine,foarte bine.Stiu ca am scapat de cancer.Cu citostatice si un stil de viata mai sanatos!Citostaticele nu mai sunt ce erau odata,pot fi suportate usor.Da-mi un PM daca aveti nevoie de sprijin moral.Sanatate si pupici!
idoina
aidaciolac spune:
Daca ar exista un tratament miraculos care sa vindece cancerul , s-ar afla imediat si sa nu crezi ca cineva e nebun sa chinuie atatia bolnavi doar de amorul artei.
Nu mai intarziati cu luarea deciziei ca timpul este scurt si orice zi in minus conteaza.
nov2006
vara2007
Matza Emma in actiune
AmethystRain spune:
Dragelor,
Am dat impresia ca nu vrem tratamnet clasic? sau ca mama lui Bogdan nu vrea? Iertare, sunt tulburata...Nici pe departe nu e asa. Bogdan e deja la Insitutul Oncologic , cel vecin cu Fundeniul... O clipa nu ne-am gandit sa facem NUMAI medicina naturista. Vroiam doar sa adaugam ceva tratamentului clasic, in ideea de a-i spori eficientza. Si mama lui Bogdan a fost de acord din start cu chimio si radio terapia. In plus, si dr Pavel Chirila a spus CLAR ca citostatice nu exista in natura si ca tratamentele nu merg decat mana in mana. Inca o data, scuze sincere pentru dezinformare. Stiu ca v-atzi implicat si era scandaloasa o asemenea decizie...Cum sa privam omul de un tratament atat de uzitat???? Nici gand!
Aida, imi potzi da mai multe amanunte despre efectele chimioterapiei si lipsa de carne? Bogdan e diagnosticat cu un tip de cancer prezent mai ales la copii:(... Daca ai rabdarea de a-mi explica, potzi te rog sa imi scrii cateva randuri pe rosuorama@gmail.com? As vrea sa il preagatesc, sa stie ce il asteapta.
Oricum,incet, incet intzelege de ce e acolo...Si ffff trist. Adevarul intreg l-ar arunca in disperare...Dr oncolog e optimist, nu in sensul iresponasbil ci in sensul increderii ca va avea eficientza tratamentul. Mai multe imi va spune peste cateva saptamani.
E organism tanar...Trebuie sa fie bine...Trebuie!!!!!
Multzumesc sincer pentru interes.
Catalina
AmethystRain spune:
Idoina...nu ma descurc deloc cu PM-ul asta. Sunt cam: in domeniul calc...structura si pregatirea mea fiind (aproape) exclusiv umaniste (nu ca sta ar trebui sa fie o scuza...)
Oricum, sa stii ca imi pare f rau ca ai trecut prin exerientza acestei boli, si nu o zic formal...De asemenea e MINUNAT ca acum esti bine. Am nevoie de mai multe detalii, de raspunsuri,daca nu e prea delicat pentru tine si nu trezesc amintiri dureroase.
Eu stiu f putzine desprea aceasta boala, mama lui Bogdan e prea ravasita si trebuie sa se intoarca la scoala, e nevoita sa plece din Bucuresti ( e invatzatoare) pentru a face rost de bani pentru Bogdan...Tatal lui nu e in peisaj...
Deci, daca potzi sa imi dai niste informatzii,iata mailul meu: rosuorama@gmail.com.
Multzumesc.
Catalina
Tot invatz eu sa folosesc PM-ul pan' la urma
aidaciolac spune:
Nu te supara pe mine , dar foarte rar ma uit la e-mailuri ca stau pe forum cat pot in rest matza mea mica ocupa pc-ul.
In primul rand din cauza chimio ii va cadea parul , dar tot parul.
Din cauza chimioterapiei maduva se distruge si nu mai lucreaza normal , analizele scad , iar organismul ramane fara aparare.
Privarea de carne duce la scaderea hemoglobinei , foarte periculos de altfel si va primi punga cu sange. Cu cat primeste mai putin sange strain cu atat mai bine. Adevarat ca in ziua de azi sangele este controlat si musai iradiat inainte sa il dea. Dar niciodata nu stii de unde pericolul.
Faza cu carnea e testata pe fetita mea si mari belele am avut din cauza asta.
Leucocitele scad sub 3.000 - atunci nu contact cu om bolnav , racit , virusat ... este interzis, scad la 1.000 - atunci tot ce baga in gura trebuie fiert si daca este acasa sau afara masca.
Un produs bun care il foloseam pt cresterea leucocitelor era Echnaceea de la FLP , dar atentie organismul se obisnuieste si nu mai este eficient , asa ca este bine sa il folositi in momentul in care incepe cura (in 7 zile analizele trebuie sa coboare)
Trombocitele scad sub 100.000 mare atentie la lovituri
-la 50.000 nu are voie sa tuseasca , planga , stranute , lovitura ... atentie la purpura
-la 25.000 in jos cereti concentrat de masa trombocitara , oricand este riscul de hemoragii.
Scad trombocitele nu are voie sa manance nimic care ar putea sa il zgarie in gura.
Foloseam Pomesteen , tot de la FLP , tot cu grija , il introduceam cand scadeau la 50.000.
Asti sunt doar cativa parametrii pentru inceput pana va obisnuiti.
Eu am tinut cont de foarte multe: paine numai ambalata , daca mezel atunci doar din ruda netaiata si tinuta in vitrina si neafumata , fara produse cu vitamina .B
nov2006
vara2007
Matza Emma in actiune
aidaciolac spune:
Am uitat sa iti spun despre ficat. Este foarte solicitat in astfel de cazuri.
Eu ii dadeam Liv 52. Chiar si asa transurile au crescut si am primit tratament si regim si crede-ma ca scad foarte greu. Nu are transuri bune nu incepe urmatoarea cura.
Asa ca eu cu 2 zile inainte de cura dublam doza de Liv 52 si ii dadeam doza dubla pana termina cura + inca 2 zile si nu am mai avut probleme. Sigur ca nu la toti merge asta , dar puteti incerca.
Rinichiul , iar foarte important. Sa bea cat mai multe lichde , daca poate neacidulat (lu Emma sigur ii era rau de la acidulat si nici macar acum nu bea si am terminat de mult)
Multa sanatate si cure la termene!
Cu cat va obisnuiti mai repede , cu atat il veti putea ajuta mai mult. Disperarea nu ajuta nimanui.
Sa auzim de bine!
Pentru orice intrebare sunt aici.
nov2006
vara2007
Matza Emma in actiune