Neadaptarea in prima zi, HELP!!!
Azi am trecut si eu prin crizele astea de "neadaptare" la gradinita.E intr-adevar, ingrozitor :(((....Fiind prima zi, a inceput sa planga (fetita mea de aproape 3 ani) inca dinainte sa intram in gradi. Cu ragnete si tras de mana am reusit s-o duc in prima ora (de la 8 la 9) in sala de joaca. S-a jucat un pic, dar a stat cu ochii pe mine ca pe butelie.Nu vrea s-o atinga nimeni, nu vorbste cu nimeni, doar cu mine si numai cu mine...ufff... In sala de masute, unde ar fi trebuit sa invete un cantecel, nici n-a vrut sa intre. N-a vrut nici la chiuveta sa se spele, sa pape o placintica (cu burta goala, ca laptele l-a varsat dimineata) si deci, in concluzie, a trebuit sa plecam acasa. Heeelp!!! Ce fac mai departe cu "ariciul" asta al meu???? Ce fac maine??? Nu vreau sa renunt...va rog, ajutati-ma... Cu multumiri anticipate,
Raspunsuri
anca_vlad spune:
sunt copii care se adapteaza mai greu la ceva nou, iar gradinita, colectivitatea sunt ceva nou, straini, nu ii cunoaste si nu se simte in siguranta.
dar daca tu esti HOTARATA sa o ajuti sa se obisnuiasca o va face incet incet si treptat, iar cuvantul de ordine in acest sens ar fi PERSEVERENTA. sunt copii care dupa o saptamana nu mai au treaba dar sunt si copii care pot plange dimineat si 3-4 luni, important este ca tu ca parinte sa nu te lasi impresinata de lacrimile copilului.
vlad s-a obisnuit ff repede la gradi nu am avut probleme, dar chiar si asa cu toateca sunt copii car au fost dusi in colectivitate inca de micuti adica un an un an si 3 luni in momentul cand au depasit faza cu cresa si a trebuit sa schimbe gradinita (colectivul educatoarele, mediul intr-un cuvat - parinti acestora au avut parte de lacrimi}.
daca poti si timpul iti permite icearca dimineata sa sti cu ea
sa vada ca esti acolo si cu pasi mici sa se obsnuiasca azi o ora maine doua si asa mi departe pana ajungeti programul dorit!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
adriana spune:
Eu zic ca nu e pregatita. N-o mai duce!
Cum s-o lasi acolo? Daca ea nu vrea si se agata de tine? Iti dai seama ca ceva se rupe in sufletul ei cand vede ca singurul ei sprijin o abandoneaza? I-o trece ei, s-o lua cu jucarii si cu alti copii.. dar ceva-ceva tot se intampla inauntru ...
Nu o sa stai cu ea pana la 18 ani, asta e garantat, nu s-a intalnit asa ceva..
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
ralucutza77 spune:
Eu zic sa nu te descurajezi, mai incercati cateva zile. Cate putin, nu o forta. Sa vada ea ca acolo copiii se joaca, au jucarii multe, sunt veseli, canta... Tu ii tot povestesti ce frumos se joaca acolo copiii, o duci sa ii vada, poate incet-incet, o sa vrea sa participe si ea la joaca lor. Daca o fortezi faci mai rau. Fetita mea a fost foarte incantata in primele 2 zile. Pe urma a inceput circul, plange dimineata. Si ieri si azi a plans. Dupa ce plecam noi se potoleste destul de repede, se joaca, si seara imi povesteste ce a facut acolo, ca e frumos la copii, au jucarii frumoase....A, pe noi ne-a ajutat mult sa o mai ducem la locuri de joaca. Sunt prin mall-uri si mai sunt cateva, da o cautare pe google si gaseti sigur. Acolo parintii stau separat la mese, nu au voie in spatiul de joaca. La inceput fiica-mea era cam speriata, ma tot tragea de mana dupa ea. I-am explicat ca eu nu am voie acolo, ca stau putin mai departe, undeva sa ma vada ea si ca vin sa o iau acasa dupa ce nu mai vrea sa se joace. Am fost de vreo 2-3 ori. Cred ca ea a asociat gradinita cu locurile alea de joaca si de aia a fost foarte usor in primele 2 zile. Multa bafta si nu te descuraja. Si mie mi-e tare greu sa o las acolo plangand, dar ma simt foarte usurata cand o aud povestind ce frumos e la copii.
Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.
luciana12 spune:
Ce minunat suna cand aud de copii care se simt bine intre alti copii...a mea e asa de salbatica, ca nu stiu cum o s-o rezolv...mi-e ca daca o las singura la gradi, pe langa faptul ca plange si varsa tot lapticul (ca asa ii este stilul), n-o sa mai vrea sa plece dimineata de acasa..Poate daca o trimit doar cu buni...
betiana spune:
Parerea mea este ca nu trebuie sa disperi, ci sa perseverezi.Poti sa stai primele zile, cu acceptul educatoarei in clasa si sa legi conversatii cu alte fetite, jucandu-te cu ele.Mai poti sa-i dai la ea o jucarie favorita si sa-i spui ca nu vei lipsi mult.Si fetita mea, cand era mica, facea adevarate crize de plans.Dar incet-incet s-a integrat si acum radem de acele vremuri.
marius spune:
Era exact ce vroiam sa sugerez. Schimbati persoana. Taticul ce face? Nu poate sa intre in "hora"?
Oricum vor fi un numar de zile din e in ce mai linistite.... pana vor fi Ok. Probabil maxim 14-18 zile?
O sugestie. Nu mai stati in campl ei de vedere. Nu faceti decat sa puneti paie pe foc. Atata vreme cat va vedea o figura cunsocuta va sta mereu cu capul acolo. Cand nu va mai vedea nici o figura va plange apoi nu va avea incotro si va face altceva. Va intra usor usor in program. Depinde foarte mult si de educatoare. Dar ele sunt obisnuite de atatea generatii. Ascultati ca va spun ele.
Rabdare si dopuri in urechi.![]()
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
roxanal spune:
Luciana, stiu ca ceea ce-ti voi spune o sa ti se pare crud, insa :
tb sa te gandesti asa : n-o duci in padure, s-o manance-o duci la o gradi frumoasa, in caldura, cu mancare si educatoare dragute
la varsta asta are nevoie sa se socializeze si sa invete ca mai exista si altcineva decat mama/tata/bunica, etc
tu tb sa fi prima care sa intelegi beneficiile gradinitei..ea te simte..si stie ca te impresioneaza....cu spectacolul acesta...acum tb vazut si copilul, ca sunt unii care intr-adevar nu sunt pregatiti, dar aceea sunt de obicei copii cu oarece pb, in fapt,nici un copil normal nu este nepregatit ptr gradinita..acum normal ca unii se adapteaza mai usor unii mai greu..insa aproape toti sunt apti..unii vor merge pana la a nu manca, sau a voma, sau a se imbolnavi, insa tb sa intelegeti ca toate sunt numai incercari de a va face sa nu-i mai duceti acolo...nu au temei fizic, vreau sa spun...nu vreau sa par cruda sau insensibila, am trecut si eu prin asta cu cea mare, urmeaza cea mica..la anul...sa va spun ca eu am ajuns la psihoterapeut cu Maria(ce a mare) ca mi s-a facut mila de ea, cum se agata de piciorul meu, si cum urla ore intregi...si desi nu era suta la suta sigura de ceea ce terapeutul mi-a spus, l-am ascultat si am facut foarte bine...a fost exact asa cum a zis el..adaptarea noastraa durat 2 saptamani, pana s-a convins ca indiferent de spectacol, eu tot o duc ...acum astept rosiile ![]()
LoraG76 spune:
roxanal, cred ca multe rosii te asteapta, ca io mi le-am primit deja ca am spus ceva de genul a ce ai spus tu la un subiect...![]()
Lora, mami de IUSTINA
anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Luciana, stiu ca ceea ce-ti voi spune o sa ti se pare crud, insa :
tb sa te gandesti asa : n-o duci in padure, s-o manance-o duci la o gradi frumoasa, in caldura, cu mancare si educatoare dragute
la varsta asta are nevoie sa se socializeze si sa invete ca mai exista si altcineva decat mama/tata/bunica, etc
tu tb sa fi prima care sa intelegi beneficiile gradinitei..ea te simte..si stie ca te impresioneaza....cu spectacolul acesta...acum tb vazut si copilul, ca sunt unii care intr-adevar nu sunt pregatiti, dar aceea sunt de obicei copii cu oarece pb, in fapt,nici un copil normal nu este nepregatit ptr gradinita..acum normal ca unii se adapteaza mai usor unii mai greu..insa aproape toti sunt apti..unii vor merge pana la a nu manca, sau a voma, sau a se imbolnavi, insa tb sa intelegeti ca toate sunt numai incercari de a va face sa nu-i mai duceti acolo...nu au temei fizic, vreau sa spun...nu vreau sa par cruda sau insensibila, am trecut si eu prin asta cu cea mare, urmeaza cea mica..la anul...sa va spun ca eu am ajuns la psihoterapeut cu Maria(ce a mare) ca mi s-a facut mila de ea, cum se agata de piciorul meu, si cum urla ore intregi...si desi nu era suta la suta sigura de ceea ce terapeutul mi-a spus, l-am ascultat si am facut foarte bine...a fost exact asa cum a zis el..adaptarea noastraa durat 2 saptamani, pana s-a convins ca indiferent de spectacol, eu tot o duc ...acum astept rosiile
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
perfect de acord cu tine, nu as fi putut spune mai bine decat tine!

cat despre rosii sunt bune si acelea ca doar se folosesc la mancare, eu chiar vreau sa fac un pilaf sarbesc si dca tie nu iti folosesc strangele ca vin eu sa le iau de la tine!

POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
grati.ela spune:
Ehe!!! Ce facem noi cu nepotelul care a schimbat gradi avand acum 4 ani. Anul trecut a mers o luna facand in mod repetat pneumonie. Anul acesta a nimerit o educatoare care ieri l-a baut la fund iar azi i-a aplicat palme peste fata. Din nefericire copilasul este agitat si atunci cand nu i se face pe plac face crize de nervi greu suportabile, dar sa merite chiar un asa tratament? Fratele meu este depasit de situatie si la gandul ca a obtinut greu acest loc la gradi nu stie cum sa puna problema. Eu clar nu-s de acord cu bataia! Oare are importanta faptul ca baietelul a fost trecut la grupa mare?
20+