Mamici de septembrie - octombrie 2007 (81)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Carpatina, eu senzatia asta am avut-o cand calcam hainutele. Mi-am amintit de fierul meu de calcat din plastic si de cum calcam eu hainutele papusii. Eh, vremuri bune, tineretile! Si lipsite de griji. Sa ne spui cum a fost la control.

Fug sa pap ceva si sa fac un dus ca am azi o lista de facut... Dar sunt mult mai bine dispusa. Camera lui bebe e aproape gata (lipsesc perdeaua si ceva postere/tablouri pe pereti), iar bagajul e in proportie de 80% facut. Iar bebe se misca la greu, poate va reusi sa se intoarca!

Irina 36+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Buna dimineata!

Urmy, Missy si Emma sa aveti nastere usoara! Tinem pumnii!
Devyla, mie asa mi-au spus de la spital ca mai mult de 4 ore nu e bine sa fie lasat bebe sa doarma ca se deshidrateaza.
La plimbare, atata vreme cat nu e soare puternic sau ploaie, vant poti iesi oricand. Eu prefer dimineata, nu la prima ora, asa 10-11-12.
Tomasa, cu ranile parka mai binisor, in sensul ca nu mai doare asa tare, nu am interupt, ci doar am mai menajat sanii, i-am dat de la unul si pe celalat l-am muls si tot asa. Parca mi-a fost frica sa interup de tot, dar poate doar asa se vindeca, nici nu mai stiu…RTu cu raceala cum esti? Aaa, si am vrut sa spun ca ia pitica in greutate, nu spectaculos, ca nici nu e cazul, dar se observa, si mai ales o vad eu ca e bine si sanatoasa.O iubesc de morrrrrrrr!!!!

Si eu am fost placut surprinsa azi, m-am cantarit si am 56 de kg de la 66 kg cat am avut gravida fiind. Nu e rau deloc.
Azi iesim iar la plimbare, asa mult ii place Sarei afara, doarme dusa.


Gabriela si bebe Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Devylla, mie mi-a zis neonatologul care s-a ocupat de Degetica sa o trezesc daca doarme mai mult de 3-4 ore . Somnul e ff bun, dar trebuie sa si manance. Mi-a recomandat sa-i schimb scutecul, sa vorbesc cu ea, sa-i sterg fata cu comprese sterile inmuiate in ser fiziologic si apoi sa incepem masa. Evident nu trebuie toate manevrele astea daca bb se trezeste mai usor. Pe mine m-a asigurat ca, cu timpul, va incepe sa asocieze schimbatul scutecului cu ora de masa si apoi se va trezi singura.
De retinut: eu am un copil prematur care a pornit in viata cu 1700g.

Bernix si Degetica (Ana Elena)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Ma bucur ca v'a placut povestea....intr'adevar nu a fost usor dar a meritat.

Roxali pana sa ii cada monconul i'am pus un zahar care mi l'a dat din spital...dezinfectat inainte cu alcool la 70°. Acuma dupa ce i'a cazut la fel dezinfectat cu alcoolul asta(preparat in farmacie) si apoi pus fucsina sau mercurocromio(e roz moviu si pateazaaaa). Insa asta depinde de la spital la spital...aici in zona difera...imi zicea la farmacie, fiecare spital are un fel diferit de medicamentare.

Mai am niste intrebari pt mamicile de bb 2...insa nu am timp acum...sper sa gasesc o secunda libera azi sa va scriu.

Crishtina & Robert
09.09.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:



Eu am dileme in legatura cu mulsul: pana acum 10 zile Degetica n-a supt, asa ca m-am muls si a primit lapte de la mine cu lingurita sau cu seringa. A inceput apoi sa suga si eu sa mulg surplusul pt completare. Azi a fost prima zi de supt... si de muls si aruncat surplusul. Nu prea stiu cum sa procedez de acum in colo: sa mulg in continyuare surplusul la fiecare masa? Sa renunt la muls pur si simplu? In cazul asta surplusul se va resorbi si mi-e teama ca voi pierde laptele... Sau nu daca bb suge la san? Cam asta e dilima mea.



Bernix si Degetica (Ana Elena)

Daca ramai cu sani tari, adica nu trage de ajuns ar trebui sa golesti sani...dar insisita mult cu bebelina sa nu adoarma .




Ali34si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

of Roxana draga imi pare rau ca te confrunti cu asa probleme.hai curaj vor trece.

la noi a fost pediatra in urma cu o ora si mi-a spus ca trebuie sa-mi cumpar vaccinul care se da la 2 luni ca cica e mai bun cel de cumparat.

ce naiba mai frate pai ala pe care il au ele nu e bun???

mi-a spus ca o sa ma coste aproape 3 milioane.

voi stiti ceva de asta?
sau au iei afaceri???

pai saracul care nu are si ii da vaccinul de la dispensar ce pateste???

nu ca nu as da Doamne fereste insa nu vreau sa pic de fraiera pt ca nu am mai auzit pe nimeni sa cumpere vaccinul.

sincer mi se pare aberant.
e clar bebe e prioritar insa ce poate fi sau ce poate avea in plus vaccinul de cumparat???

ce parere aveti voi???


AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Buna dimineata gasca!
Cam obosite, dar..ok!
Slippers- mutam pt raspuns ref la debridat, daca nu mai fac fata ii voi da si eu! Lui Luca imi aduc aminte ca i-am dat si a fost exact cum zici tu, aaaaaaa si am mai incercat cu pastile homeopate pt colici, dar totul a fost in zadar!
Trec si zapacitii astia de colici pe la 3 4 luni!mai e un pic...
Felicitari pt Degetica si pt mamica ei ....sa creasca mare si sanatoasa! Nu are nimic daca un san e mai moale, se regleaza in functie de cat suge ea, deci eu zic ca e ok!
Roxana-super naspa, inteleg prin ce treci.........da, e f bine bine ca nu-i lasi singuri nici o clipa...nu ai ce face momentan, dar nu poate sa dureze o vesnicie! La mine inca nu e agresiv cu el dar in continuare gelos, urlacios si enervant, totul e sa te prefaci ca nu observi ............Nu mi-am imaginat ca va fi chiar asa!
BB meu face kk cam de 7 ori pe zi, de fapt cam dupa fiecare supt, e ok?Nu e prea des!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Afibebe- da asa e! eu la luca le-am cumparat pe toate...de ce? pt ca sunt super bune, se numesc Infarix Penta si respectiv Hexa sunt frantuzesti si au anestezic in ele, copilul nu are nici o reatie nasoala, sunt super ok!
da, au si ele, dar din cele romanesti, care dau reactii,de ex temperatura mare etc si sunt si f dureroase! Stiu ca sunt scumpe, dar parerea mea e ca merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata, sunt ceva mai dormita. Andrei a dormit de la 12 noaptea la 4 jumate, ceea ce e belfereala pentru mine. Dupa papa a inceput show la 4, KK, gaze, plans, spalat, plimbat. Pana pe la 5 jumate cand am clacat si l-am lasat sa planga vreo 10 min sa oboseasca. Dupa care l-am linistit si l-am pus in patut. A mai protestat cu scremete de 3-4 ori si a cazut lat. Nu mult, ca la 7 cerea papa. Dupa masa de 7 nani pana pe la 10 juma, insa eu a trebuit sa ma scol s avad de Alex sa o trimit la gradi- apropos, a mers foarte bine prima zi, cel putin pna acum - si de altele prin casa.

Betty, si al nostru face armata cu noi, insa de azi incerc sa il mai organizez si eu. Stiu ca fetele o sa ma certe, sincer pe el l-am cocolosit mult mai mult decat pe Alex care mai si plangea, insa trebuie sa il mai las si pe el ca altfel innebunesc. Si de diseara incepem antrenamentul cu lumina si intuneric, adica noaptea va dormi pe intuneric, asa cum dormea si Alex, ca sa diferentieze ziua de noapte, iar la treziri aprind numai o luminita mica si nu vorbim. Sa vedem daca merge.

Adimercedes, vad ca tot super activa esti. Ia mai baga odihna sa nu aud dupa aceea plangeri de somn.

Daniela, bine ai revenit.

SabinaY, nu vazusem intrebarile tale in mesajul anterior, scuze. Eu nu il scol pe Andrei pentru masa, insa oricum el nu doarme peste 4 ore. Important este sa se hraneasca suficient la mesele pe care le are, cel putin asa cred. Cat despre iesitul afara, e bine sa iesi cand e mai frumos si nu e vant, nu conteaza momentul. Eu il scot de 2 ori pe zi.

Cecilia, ce anume te intereseaza cat costa legat de botez? Oricum la biserica platesc nasii, taxa aia e intre 1-2 mil,depinde de biserica. De meniu nu stiu, Simona gasise ceva super. Eu vreau la Doina unde am facut si pentru Alex, probabil va fi foarte scump, dar nu prea m-a interesat. Sper sa fie locuri.

Carpatina, ai fost haioasa cu hainele de papusi, numai ca papusica asta are personalitate si necesitati. Nu merge sa o uiti pe un raft.

Pinacolada, tu rezisti sa nu te enervezi? Ca eu mai tip la ea si o mai cert si regret nespus, dar uneori, moarta de oboseala fiind, simt ca innebunesc. In ultima vreme m-a enervat si am preferat sa plang eu si sa ma abtin sa ii mai zic ceva. De azi gradi...liniste macar pana la 5 dupa-amiaza.

Afibebe, eu si la Alex am mers pe schema optionala, nu le-am facut pe cele de la stat. Cel optional este mai complex, contine si vaccin pentru haemofilia influenze. In plus e un singur vaccin, nu il inteapa de 2 ori si pentru DTP si pentru hepatita. Mai mult, am impresia ca la stat antipolio se da pe cale orala, sunt mai multe precautii asa. Acum ii voi face tot cel optional, adica Infanrix Hexa, nu stiu cat costa, o sa ma interesez.

Haideti sa va zic ceva haios. BB Andrei a facut kk si a stat cumintel aici langa mine, foarte atent la zgomotul de taste, pana a adormit. Cred ca baiatul ducea lipsa de internet.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Adimercedes, super articol. Acum am reusit sa il citesc. Si foarte adevarat.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput