Cea mai sanatoasa dieta
Va intreb fetelor: care-i cea mai sanatoasa dieta?
Cele care ati incercat mai multe, in timpul si dupa care dieta v-ati simtit cel mai bine?
toate fetele!
Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...
- Giulianna -
Raspunsuri
XIO spune:
Cea mai sanatoasa dieta este aceea in care se combina o alimentatie sanatoasa cu activitate sportiva si odihna.
Fara sport nu ai rzultate bune , iar dieta trebuie sa contina toate grupele alimentare , sa mananci in fiecare zi legume, carne , branzeturi&lactate , fructe ,cartofi/paste , maxim X calorii in functie de organism si asteptari.
In nici un caz dietele in care mananci un mar toata ziua sau faci restrictii alimentare aiurea
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Delidana spune:
quote:
Originally posted by XIO
Cea mai sanatoasa dieta este aceea in care se combina o alimentatie sanatoasa cu activitate sportiva si odihna.
Fara sport nu ai rzultate bune , iar dieta trebuie sa contina toate grupele alimentare , sa mananci in fiecare zi legume, carne , branzeturi&lactate , fructe ,cartofi/paste , maxim X calorii in functie de organism si asteptari.
In nici un caz dietele in care mananci un mar toata ziua sau faci restrictii alimentare aiurea
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
De acord 100%. Spun asta pentru ca am experimentat pe pielea mea. Am slabit 12 kg urmind o alimentatie sanatoasa si cu sport regulat (mergeam la sala), apoi m-am mentinut un an, iar anul acesta am pus 1-2 kg de care scap si le pun iar la loc.
Recunosc ca pe mine m-a ajutat sportul in proportie de 60% si alimentatia 40%, insa in ultima vreme n-am mai avut parte de activitate fizica regulata. Incerc sa merg pe jos mult, urc scarile in loc sa iau liftul...
Pentru mine cheia slabitului si a mentinerii unei greutati constante pe timp indelungat este un stil de viata sanatos, fara sucuri din comert si mincaruri grase, dulciuri doar la ocazii si cu masura (cit mai rar) si mai ales evitarea sedentarismului.
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
_giulianna_ spune:
Super! 12 kg in cat timp le-ai slabit Delidana? Mamaaaa ce as vrea sa slabesc si eu macar 10. Problema mea e ca n-am rabdare, eu vreau sa se vada ca am slabit din prima zi de dieta
Stiu...toate am vrea asta nu? Sa fim suple peste noapte.
De astazi m-am inarmat cu rabdare. Am mancat
ora 8 - 3 felii sunca de praga + 2 ardei
ora 10 - un iaurt mic
ora 12:30 - file de porc la gratar + salata de varza
daca mi se mai faca foame pe la ora 16 mai bag un iaurtel iar
deseara pana in 19 o sa ma duc undeva sa mananc o salata
Aaaaa si mai am o problema....sportul. Sotul meu este un sedentar convins, nu-l scoti din casa nici cu macaraua iar singurica...nu ma duc la sala sau la alergat prin parc.
Vedem...sper sa reusesc de data asta. Am 70 kg si vreau sa ajung la 60.
Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...
- Giulianna -
Delidana spune:
De cele 12 kg am scapat intr-un an si 3 luni. Abia cind am slabit vreo 6-7 kg am inceput sa vad diferenta, pina atunci mi se parea ca ma duc degeaba la sala ca tot nimic nu se vede insa am strins din dinti si am continuat sa ma duc. Nu dupa mult timp incepuse lumea sa ma intrebe ce -am facut de am reusit sa slabesc, ce dieta tin, daca iau pastile, daca ma abtin de la mincare, iar asta face bine la moral si uite asa ma ambitionam si mai tare. ![]()
Cind m-am hotarit sa slabesc imi faceam socoteli, in 3-4 luni ma vedeam deja "zina", dar uite ca mi-a trebuit mult mai mult de atita. Totul e sa nu renunti si sa te tii de treaba.
Sotul meu m-a incurajat foarte mult sa ma tin de sport si cind mai scapam la "interzise" ma tragea de mineca.
Si el e sedentar insa n-are probleme cu greutatea.
Eu am fost singura la sala si la alergat, trageam si eu de timp la inceput, ba ca n-am cu cine sa ma duc, ba ca mi-e nu stiu cum sa alerg singura, pina cind intr-o zi mi-am zis gata, ma duc si cu asta basta. Prima oara e mai greu, apoi te obisnuiesti, crede-ma. Important e sa gasesti un sport care sa-ti placa si atunci sa vezi cum merge treaba! 
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
danielag spune:
Cea mai sanatoasa dieta? Repet si eu ce au zis fetele mai sus: alimentatie echilibrata si sport. Dar nu pe termen scurt, ci sa devina un stil de viata.
Si neaparat, pe langa cele de mai sus, rabdare si vointa. Nu o sa vezi rezultate instantaneu, oricat ti-ai dori. Gandeste-te ca ti-a luat ceva timp sa ajungi la greutatea pe care o ai. Si, in plus, organismul are si el metodele lui de aparare. Dietele hipocalorice nu fac decat sa ii semnaleze corpului ca e o perioada de "foamete" si el saracu' stocheaza tot ce mananci, isi face rezerve pentru mai tarziu. De asta foarte multe persoane ajung sa nu poata slabi, chiar daca mananca putin.
Ce te poate ajuta: noteaza-ti pe parcursul unei saptamani "normale" (in care nu tii cura de slabire) ce mananci. S-ar putea sa ai surprize si sa iti dai seama ca mananci alimente calorice, fara sa realizezi. De exemplu sucurile carbonatate sau ne sunt destul de calorice. Bei un pahar, sa zicem ca e ok (desi apa plata sau un ceai iti fac mult mai bine). Bei un litru sau o sticla de doi litri, nu mai e ok. Nu spun ca e cazul tau, nu stiu ce iti place si ce nu, dar te poate ajuta sa vezi care este consumul caloric dintr-o saptamana.
Inca o idee: fara miscare (doar cu dieta) poti avea rezultate, dar dupa ce termini dieta sunt sanse sa revii la greutatea dinaintea dietei, chiar daca mananci normal (caloric). Miscarea te ajuta in doua feluri: creste rata metabolismului si iti creste masa musculara. Muschiul consuma mai multe calorii decat tesutul adipos, chiar atunci cand stai.
Si sa stii ca miscare nu trebuie sa faci la intensitate maxima. Se pare ca miscarea la intensitate scazuta-joasa (dar activitate de durata, de 30-45 de minute) consuma eficient din grasimi. Miscarea la intensitate mai mare consuma, e drept, mai multe calorii dar are eficienta putin mai mica la transformarea grasimilor.
Totul e sa-ti propui. Sa vrei. Sa iti stabilesti obiective realiste. Si cand ajungi acolo, sa te recompensezi (nu culinar
).
Toate de mai sus ti le-am spus pentru ca le-am tot digerat si eu. Am avut la un moment dat de dat jos vreo 7-8 kg (acum vreo doi ani). Au mers cu dieta, dar asta nu inseamna ca a fost ok, imi cadea parul rau si nici nu pot sa spun ca aveam o stare generala buna. Acum ma mentin si chiar am mai dat jos 1 kg sau 2 cu sport. Nu e cine stie ce cu sportul, mai greu e sa te duci prima oara, cum zice si Delidana. Dupa care ajungi sa iti placa.
Hai ca 10 kg nu e asa mult, poti
.
Daniela