Inseminare (16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

Monty, nici nu stiu ce sfat sa-ti dau. poate doar sa lasi totul sa "curga", fara ganduri, sperante prea mari sau ingrijorari inutile. te inteleg, pupicei
RalMar, bravo tie, succes pt joi, sa faci oute mari!

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

buna ziua fetelor,
este prima data cand scriu la subiectul asta, pana acum am scris doar la "asteptand un ingeras..."
Va spun pe scurt problemele mele:
Dupa o laparoscopie pe 19 iunie unde mi-au gasit trompele infundate, multiple aderente si chisturi care au fost rezolvate si mi-au facut stimulare puternica eram increzatoare ca bebele mult dorit va aparea. De atunci am mers aproape la 2 saptamani la control. Testele de ovulatie (si inainte de laparo si dupa)se pozitivau in ziua 14 sau in ziua 11. Pana aici totul ok. Iau duphaston si ma dau cu oestrogel din ziua 5-11. Ovulatia de 2 luni a fost in ziua 10, dr spunandu-mi ca nu este normal asa ceva. Sotul a facut spermograma si este excelenta.
am facut test postcoital
Concluzia testului-negativ 90%. Spermatozoizii mor in vagin dar in col rezista,dar fff putini! Concluzia-Inseminare cu stimulare.Mi-a spus ca s-ar putea sa am sanse mari, dar in acelasi timp trebuie sa ma pregatesc si pt un esec.
cele care ati trecut printr-o inseminare, va rog spuneti-mi si mie cum decurge aceasta inseminare,, care sunt pasii inainte de inseminare. Dr a zis ca neaparat sa-l sun in prima zi a CM si imi spune atunci cum procedam..
In ce zi se face inseminarea?se face numai in spital? va rog, daca aveti timp si chef, ....povestiti-mi cum decurge totul.
Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Oana, citeste raspunsul lui montytaiana catre zafira- http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105940&whichpage=25.Multa bafta!

Andriushca, parca si tu descrisesesi procedura IAS pe undeva (nu mai stiu unde). Ar fi util de postat pe prima pagina. Cum iti merge cu dieta (ca eu..)?
L.

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
www.flickr.com/photos/13222161@N07/" target="_blank">catelusi

Mergi la inceput

OanaMar, bine ai venit pe la noi!
si acum tot la "Asteptand un ingeras..." scrii, dar la alt subiect! (Inseminare)
1. as vrea sa te intreb mai intai unde ai facut testul post-coital, cat costa si in ce consta (in mare cam stiu). ma gandeam sa-l fac si eu, ca doar asta n-am facut...
2. nu cred ca ovulatia in Z 10 ar fi chiar o problema, bine ca este. nu stiu ce a vrut dr. tau sa spuna, dar, ma rog, el stie mai bine.
3. revenind la intrebarile tale, as vrea sa-ti spun ca majoritatea am trecut prin mai multe inseminari, din pacate.
IAS nu este o procedura prea sofisticata precum FIV-ul:
- faci analizele recomandate de dr. (vezi si prima pagina cu informatii, costuri, adrese utile, etc)
- suni la dr. in Z 1 a CM pt. programare la monitorizare ecografica
- monitorizare ecografica incepand cu Z 10 de regula, 2-3 eco pana ovulezi, dr. apreciaza in ce zile te cheama
- in ziua precedenta ovulatiei se face, daca apreciaza dr., pregnyl, injectabil pt spargerea folicului cam in 24-36 ore
- a doua zi (ziua cu ovulatia) te cheama iar la eco, inainte de inseminare
- in prealabil sotul recolteaza sperma (acasa si atunci trebuie sa ajungeti cu ea tinuta la temperatura corpului in 30 minute, maxim 45 minute sau chiar la clinica)
- dupa ultima eco si recoltarea si prepararea spermei de catre dr. biolog urmeaza inseminarea propriu-zisa, de catre dr. ginecolog: introducerea cu ajutorul unei siringi speciale a spermei preparate dincolo de colul uterin
- stai intinsa maxim 30 minute
- in urmatoarele 2 saptamani relaxare, evitarea activitatilor solicitante
- test de sarcina sau, cel mai bine, test de sange bhcg la 14 zile de la IAS.
succes!

luci, pup, scriam in acelasi timp cu tine. chiar ma gandeam ca parca am mai scris pe undeva intreaga tarasenie si ca ar trebui sa o postez pe prima pagina, am acum ocazia!
p.s. cu dieta am stagnat pe la 55,5-56 ca m-am porcit iar la mancare. tu?

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

ce dragute ca mi-ati raspuns asa repede..
andriushca..adevarat, scriu la alt subiect..m-am sclerozat..

deci, hai sa-ti raspund si eu.
testul l-am facut la cabinetul part al dr meu , m-a costat 2.500.000 si: trebuie sa ai contact sexual cu 5 ore inainte sa vii la cabinet, nespalata inauntru. Te pune pe masa si iti ia secretie ca la un papanicolau, pune pe o lama si va uitati impreuna la microscop. Nu este deloc dureros..Mie mi-a zis ca este f important si trebuia facut.
2. dupa laparo, mi-a recomandat o crema oestrogel (contine estradiol)
si de cand o folosesc am ovulatie in ziua 10. Nu stiu sa-ti zic multe despre crema asa..dar cica ajuta la stimulare.El sustine ca nu e ok cu ovulatia asta si eu ma mir..dar..
off, ce sa zic..astept CM cu mare nerabdare de data asta ca sa ma programez si sa vad ce fac.

Analizele(unele dintre ele) le-am facut mai demult, tot el m-a pus, oare le mai repet. Nu mi-a zis nimic de analize..
Daca am cumva vreo anexita (una-doua racesc), e ok sa merg mai departe cu inseminarea??
pupi fetelor si mai astept in continuare vesti, pareri etc.

Mergi la inceput

gata fetelor, avem "Mic ghid de inseminare" pe prima pagina! sper ca va fi si citit si ca n-am "muncit" degeaba! (glumesc)
OanaMar, cu placere!
interesanta crema aia, n-am auzit pana acum.
o sa merg sa fac si eu testul postcoital, cine stie.
nu cred ca trebuie repetate analizele daca nu sunt chiar vechi. cica pt FIV trebuie sa fie de maxim 6 luni, parca?
nu stiu cum e cu anexita, dar ma gandesc ca multe femei raman insarcinate cu anexita si fara sa stie ca o au. ar trebui sa-l intrebi pe medic inainte.
pup

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alid spune:

buna fetelor,
ca si maria, va citesc si eu tot timpul. ma bucur ca au fost 2 reusite.
eu astept vineri rezultatul biopsiei endometrului; se pare ca problemele, in cazul meu, sunt dupa ovulatie.
oricum, va tin la curent si sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Bun venit OanaMar si Alid si sa va indepliniti visul cat mai repede!

Eu tot in faza de asteptare, azi e ziua 27, dar semnele ca trebuie sa imi vina sunt clare... Tot mai sper intr-o minune, mi-am dat seama ca gandurile negre imi sunt principalul dusman.

Am intrat sa va salut pe toate si sa ii urez bafta lui RalMar joi!

Eva-Maria, sarcina usoara in continuare si multumesc pentru ca inca intri pe la noi si nu ne-ai uitat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zafira spune:

Buna fetelor,
Mi-au iesit o parte din analize.
Toxoplasma igg pozitiva si igm negativa.
Sper sa fie bine. Acul trecut a iesit parca altfel analiza si mi-a dat antibiotic.
Ac anti Rubella igg este pozitiva 54,5 (valorile de ref 0-4,99). Asta ce inseamna?
Celelalte rezultate peste o saptamana.
Oricum mai am multe analize de facut.
Va doresc multa rabdare si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

hello,
sun noua noua si nu numai pe acest pe forum ci pe toate.......dar las' ca recuperez
am facut si eu inseminare duminica trecuta,se necesita in urma unei operatii clasice pentru endometrioza in februarie si tratament cu dipherelin pana acum si acum dr.a zis ca trecem direct la inseminare...K nu doare a zis el doar ca pe mine m-a durut tare....ca cica am uter retrovers.....oare de aceea sa ma fi durut sau nu o fi stiind el cum se face.........si nici eco inainte nu mi-a mai facut...doar cu o zi inainte......pe voi v-a durut?oare dupa cat timp sa fac test de sarcina ca nu mai am rabdare dar mi-am facut la 7 zile dupa inseminare si fost negativ si acum parca nu mai am curaj dar sunt si nerabdatoare.......

Mergi la inceput