Strumfi de iulie-august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 12

nikole spune:
Raspund si eu repede la ce ma pricep.
Ghinetz, mult timp am avut si eu aceeasi dilema,Kevin mai are zile cand nu-l linistesti cu nimic decat cu tzitzi, astfel incat la fiece 20-30 min, cum incepea sa scanceasca mai serios hop cu tzitzi in gura...apoi imi voma, ma chinuiam cu el cu scosul aerului, si uite asa o tineam cat ii ziulica de lunga,de imi rupea mainile si spatele.
Acum nu mai fac asa...ii dau sa pape, la minim doua ore, nu mai devreme, intr-ucat am realizat ca nu de foame plange.Daca il scot afara ,sta 6 ore fara sa zica nici pas, eventual doarme, daca e in casa scanceste non-stop...si atunci il iau in brate, am grija sa fi scos aerul tot, il mai asez pe burtica(in pozitia asta scoate si aer si da si o mie de parturi), si in sfarsit adoarme ptr. 3 ore...daca ii era foame ma indoiesc ca se calma, eventual plangea si mai rau ...
nu stiu, dar l-am vazut ca mancand asa des, non-stop, nu ii face bine, eu asa consider!
Acum vad ca s-a reglat, mananca la 3-4 ore, cam juma de ora, dupa care nu mai suge ,dar sta si molfaie sfarcul intre gingii, deja arata sfarcurile mele precum rachetele
deci asta inseamna ca e satul dar ii place sa molfaie tzitzi...si desi am incercat sa nu-i mai dau suzeta, nu reusesc...ii bag suzeta in gura si in cateva minute adoarme dupa care o scuipa...
cam asa face strumfelu meu!
Mychydutza, ce simpatica ai fost...
Arhdy, si Kevin a avut ceva asemanator descrierii tale, arata ca un strat gros de piele , pareau ca niste solzisori f desi, nu's daca ma intelegi...
abia astazi i-a trecut de tot, dupa baita , l-am sters usor cu o bucata de panza , si s-a descumat toata pielea aia maronie,parea ca o ceara se ducea incet dar sigur, ramanand epiderma curata si rozalie.
Pe fata eu nu l-am dat niciodata cu nimic,ci doar l-am sters dupa baie , astfel i s-a curatat perfect pielea.
Andutzy mai nou nici al meu nu mai zambeste asa des ca inainte, ba chiar sta incruntat!
Insa in somn, mai ales ca adoarme la piept rade cu gura pana la urechi, astfel ca eu una nu-mi fac griji!
Azi chiar s-a intamplat ca eram la bucatarie si am auzit un icnit, parca tusea, am sarit ca arsa, cand am ajuns langa el , omuletzul radea cu zgomot, aproape in hohote...am ramas foarte surprinsa nu as fi crezut ca e posibil ...
cum s-a trezit insa, a luat fata de incruntata si suparat si a inceput concertul... strumfeii si mamicile de strumfi!
poze Kevinutz

valen spune:
ddanagh, mi se pare f amuzant cum te apuca pe tine cheful de sex doar dimineata cand nu e sotul acasa...super tareAYLIN, fetele ti-au raspuns f frumos; si eu cred ca e importanta starea mamei (si chiar si a tatalui). Mi-amintesc de sarah ca a fost mai plangacioasa iar noi o luam in brate si ne intrebam amandoi: oare o durea-o ceva? i-o fi foame? n-o fi laptele suficient si bun? om fi niste parinti incapabili? ce sa-i mai facem? sa mergem la dr? de ce n-o dormi si plange atat? ...si ea urla si noi ne foiam mai tare; apoi, am inteles ca noi suntem parintii ei si, mai mult decat atat, noi si numai noi trebuie sa invatam s-o linistim; ne-am bagat bine in cap ca avem un copil sanatos si ca asa cum si-au crescut si altii copiii, la fel putem si noi si sa stii ca usor usor am invatat care-i sunt nevoile si cum sa i le satisfacem ...si n-a mai plans asa. Cu Ines...floare la ureche. N-a plans niciodata inconsolabil, doar de foame si de dragoste insa imediat ce am luat-o in brate si-am pus-o la san, s-a potolit. Am fost relaxata cu ea, nu m-am foit pe langa patut si nu m-am intrebat "ce-o avea?", cand a marait mi-am zis, "stai ca te potoleste mami imediat" si nu "aoleu, ce sa-i fac?"; am scos-o afara din a3a zi de viata; la nici o saptamana am fost in super market la cumparaturi (evident acoperita in caruciorul ei, ca sa evit sa-i sufle cineva in nas), plus ca Sarah o pupa in permanenta pe gura (si sarah merge la gradinita, in colectivitate, pe unde "plutesc" tot felul de microbi);mi-a fost teama la inceput dar uite ca se dezvolta frumos.cand mai maraie nu ma reped la patut speriata si nu-mi zic "aoleu, iar incepe"; acum, de exemplu, nu-mi place ca nu mai ia in greutate bine, dar incerc sa fac efort sa fiu pozitiva;Sunt convinsa ca si voi va veti descurca din ce in ce mai bine. Multa bafta!despre capul turtit...indiferent ce spun medicii si cartile, Ines a avut si inca mai are tendinta de a sta cu capul spre dreapta; are capul turtit in partea dreapta spate (parca vorbesc despre masini
) iar acest lucru este inca foarte vizibil. De cand isi controleaza mai bine capul si sta si cu fata in sus, parca nu mai e chiar asa dar tot se mai vede; sa aveti o zi frumoasa!

Nonna76 spune:
Observ ca toate care avem al doilea copil am devenit mult mai relaxate.Si la fel a fost la fel cu primul,cred ca stresam eu rau copilul cu grijile mele.
Acum nu-mi vine a crede ce calma sunt. Daca plinge incerc sa vad daca ii e foame, e murdar,il doare burtica sau o vrea pe mami(se plictiseste).
Daca il doare burtica solutii extreme sunt la mine baita sau plimbarea afara in marsupiu.Si daca bebe are 2 luni(azi)mult timp nu va mai avea colici.Sa vedem parte buna.
Mai greu e ca nu pot toata ziua sa ma joc cu bebe,mai e si Vlad care vine acus-acus de la gradi si vrea si el ca mami sa fie doar a lui,curatenie, mincare,vase de spalat,rufe de calcat.Mai trebuie sa am grija si de sot.Ce ma mai pling....dar vad ca am totusi timp de DC.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

jadi spune:
Greu te mai modereaza oamenii astia, te-am citat ca sa vada si fetele ce scrii!
quote:
Originally posted by Gabrielabv
Neata fetele!
Tare as bea si eu o cafea, dar m-am multumit si cu mirosul ei, ca tocmai au plecat parintii mei la Iasi dupa ce mi l-au adus pe Dragos. Azi am avut parte de o portie mare de palns ca nu dorea al meu pitic sa mearga la gradi, bineinteles dupa o vara de sculat pe la 11 acum a fost cumplit trezitul la ora 7. Si uite asa cu medeea atarnata de o tzitzi il convingeam pe Dragos ca v-a fi bine si ca nu e neaparat nevoie sa dorma la pranz ci doar sa stea cuminte, etc etc
Gabi-succes cu puiutii in fiecare dimineata, esti o curajoasa si noi te admiram
Cristina 26-azi sunam la dr sa ne programam la consultatie, dar sper ca nu e nimic grav ptr ca Medeea suge bine si culoarea aceea vinetie o are mereu, dar nu foarte accentuat. Mama a spus ca e normala culoarea si sa nu ma mai gandesc la rele
Luna- noi suntem din Brasov si dupa cum ai observat avem copii la diferente mici de zile, asa ca ne vom bucura dublu de acum inainte
Jadi- cum poti sa te uiti la asa grozavii, eu ni la Grace anatomy nu ma puteam uita. Iar cu hainutele de baieti subscriu si eu. Parca de ei au uitat ca tre sa fie frumosi. Acum de cand o am pe Medeea ma desfat si eu cumparand hainute si toate alea
Mychydutza-bebe prodigi e tare dulcel si ce mare s-a facut
Oaana-eu eram necajita ca Dragos imi tot spune "vezi ce greu e cu Medeea, ce ti-a trebuit" si e destul de suparat pe prezenta ei, dar cu doi asa mici e mai dificil vad. De fapt la orice varsta ar veni al doilea e dureros pentru cel mare
In ceea ce priveste intoarcerea le servici, din experienta mea anterioara, cand imi doream cu disperare sa ma intorc la servici dupa un an de stat acasa cu Dragos,mi-am dat seama ca nimic nu se compara cu bucuria de ati creste copilul asa cum trebuie. Sa-l vezi cum descopera lumea, cum face cel mai mic progres si toate alea... dar mai ales sa-l educi tu asa cum crezi ca e mai bine si nu sa astepti ca scoala sau un strain, chiar si o bunica, sa il modeleze intrun fel care te enerveaza,apoi sa incepi sa dai vina pe altii pentru ca tu nu ai fost langa el cand avea mai mare nevoie. Stiu ca ne motivam cu nevoia de bani, sau dorinta de cariera, dar 2 sau 3 ani din viata copilului nostru e atat de putin si apoi ramai cu regretul ca ,uite el a crescut si nu mai e bebeul mic cu care ai venit tremurand de la maternitate. Are mofturi , nu asculta etc
Dar cel mai dureros e ca a crescut fara sa ai timp sa te bucuri de el. Cand lucram veneam acasa nervoasa si obosita si nu mai aveam rabdare, tipam sa ma fac ascultata si toti eram nervosi si frustrati. Daca ar fi dupa mine mamele nu ar trebui sa lucreze decat dupa 3 ,4 ani cand copiii sunt pe picioarele lor, merg la gradi si au prietenii si programul lor. Dar asta e doar parerea mea dupa o experienta de 6 ani de servici sau de stat acasa mai mult cu Dragos si acum daca se poate sa stau cu Medeea pana reusim sa mergem la gradi ar fi perfect
pupici la toate mamicile si mai ales toti strumfeii mancaciosi si somnorosi
GAbriela-mami de Dragos si Medeea
Deni &

jadi spune:
Mai scrie 5 mesaje diferite si o sa fii online
quote:
Originally posted by Gabrielabv
nikol- din cate am observat si din experienta unei prietene, forma capului poate fi modificata iremediabil de o singura pozitie in timpul dormitului cat sunt asa de mici daca nu are suficient calciu. Acum ei au oasele destul de moi si maleabile asa ca ai grija sa nu se deformeze prea mult. Prietena mea a neglijat acest aspect si apoi a fost prea tarziu sa mai faca ceva
Gabriela
Deni &

Diana2007 spune:
Pt mamicile aflate la bebe nr 1: N-ar fi fost mai bine sa-l facem direct pe bebe nr 2 ? Eu asa ma gandeam dupa ce-am vazut-o pe Ines a lui Valen.
Ghinetz, sa stii ca si eu am aceleasi framantari ca si tine. Bebe Victor (oare o fi numele de vina de se comporta la fel bebelusii nostri ?) nu se calmeaza decat la san si la fel, este singurul mod de a-l adormi. Am inceput sa-i reperez plansurile dar chiar daca nu-l pun imediat la san si incerc alte metode, tot acolo ajungem in final. Eu pot sa spun ca am inceput cu program de mancat la trei ore in primele sase saptamani si era un urlet continuu. Apoi am vorbit cu Valen care mi-a sugerat sa trec la programul "la cerere", doua zile nu l-am dezlipit de tzatza dar apoi s-a mai calmat. Noaptea se trezeste de doua sau trei ori ca sa manance dar nu mai plange iar ziua mananca putin si des. Chiar daca ies cu el afara, daca-i e foame nu se potoleste asa ca trebuie sa-l alimentez pe unde apuc.
De luat in greutate nu a luat mai mult decat inainte iar durerile de burtica sunt la fel (o zi mai bine, alta mai rau dar nu prea au legatura cu suptul)
Deocamdata nu ma deranjeaza situatia, chiar mi-a dat mai multa incredere in mine sa vad ca EU pot sa-l linistesc intr-un fel si nu barbati-miu sau mama - lucru ce se intampla inainte si muream de oftica-, dar deja ma gandesc la pasul urmator si anume cum va adormi el fara tzitzi.
Om trai si om vedea, bebeii mai cresc si cine stie, poate ne vor arata ei ce le place !
O zi buna va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze

cristina26 spune:
Stiu ca una dintre noi a intrebat ce e albul de pe limba bebelusului, am vrut sa raspund atunci dar am uitat
Albul de pe limba bebelusului se numeste Infectie cu Yeast (poate nu i se zice asa in ro). Uneori bebe are atat de mult yeast incat refuza sa manance, atuci se trateaza cu picatrui de nystatin 100 000 unitati pe ml. Nu incercati sa ii curatati albul de pe limba ca nu puteti si numai il chinuiti pe micut(a). Daca bebe mananca si este ok, nu se recomanda sa ii dati picaturile astea. Yeast poate sa se gaseasca la copii unde au cute de grasime sau la fundulet (ii place sa creasca in locuri umede si intunecoase). Yeastul face parte din flora bacteriala normala a organismului, uneori aceasta este disturbata si atunci se face infectia cu yeast.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul

Anya20 spune:
quote:
Originally posted by cristina26
Stiu ca una dintre noi a intrebat ce e albul de pe limba bebelusului, am vrut sa raspund atunci dar am uitat
Albul de pe limba bebelusului se numeste Infectie cu Yeast (poate nu i se zice asa in ro). Uneori bebe are atat de mult yeast incat refuza sa manance, atuci se trateaza cu picatrui de nystatin 100 000 unitati pe ml. Nu incercati sa ii curatati albul de pe limba ca nu puteti si numai il chinuiti pe micut(a). Daca bebe mananca si este ok, nu se recomanda sa ii dati picaturile astea. Yeast poate sa se gaseasca la copii unde au cute de grasime sau la fundulet (ii place sa creasca in locuri umede si intunecoase). Yeastul face parte din flora bacteriala normala a organismului, uneori aceasta este disturbata si atunci se face infectia cu yeast.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
este vorba despre stomatita candidozica.

cristina26 spune:
quote:
Originally posted by jadi
Andutzy, dodo zambeste doar de 2 saptamani, asa ca mai asteapta un pic. In carte spune ca ar zambi voluntar dupa 3 luni, citeste in Capraru la dezvoltarea motorie.
Deni &Vlad & Tudor
La noi se spune ca copilul trebuie sa inceapa sa zambeasca voluntar intre 4 si 6 saptamani. Ingrid cred ca a inceput la 4 saptamani (eu credeam ca elimina gaz, dar am vazut ca daca eu nu ii zambesc nici ea nu o face)
Editez: Probabil si tu crezi ca zambeste ca elimina gaz, cand colo bebe zambeste la tine.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul

gabiarama spune:
Cam asta a fost atmosfera de dimineata .Au plins amindoi ,dar i-am gasit linistiti .I-am lasat doar pina la prinz pt ca cei de la cresa asa au hotarit ca e mai bine .Adevarul ca pina la ora 10,30 cit am stat pe holurile alea au urlat copiii non stop .Cind l-am luat pe Tudu statea linistit la masa , ba chiar se juca si cu lingura prin aer .La Mihnea am avut ceva surprize ,din alea neplacute .Am fost anuntati dimineata ca nu are pat ,si sa ii duc unul pliant .Se pare ca nu m-am interesat mai din timp (asta e motivul dat de directoare si de educatoare ).Asta s-o creada ele ,atita timp cit sunt 12 copii in plus peste norma e si normal sa ramina unii si fara patuturi ,mai ales ca nu i-am dus absolut nimic educatoarei ,nici o atentie nimic . Si uite asa am ajuns eu o mama iresponsabila in ochii sotului
Nonna , ce relaxata sunt eu acum la al treilea copil
Acum serios vorbind ,cel mai bine e sa il faci direct pe al treilea
Poze