Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (17)
Raspunsuri - Pagina 3
Balbina spune:
Adi, mm, ce bine arata checul tau, sint innebunita dupa checuri insiropate.
Am remarcat mai demult si tortul cu 3 feluri de ciocolata, arata impresionant si imi inchipui ca e f. bun. Sint convinsa ca ti-ar reusi 100%.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
nati tot aici esti?
cum ii merge piticului la gradi?...poti naste linistita sau mai trebuie sa mergi cu el cateva zile pentru acomodare ?
moama ce super arata tortul ala cu 3 feluri ce cioco
eu azi vreau sa fac praji cu nuca de cocos, cioco si crema(ca am niste albushuri de la ciorba de burta)
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Balbina spune:
Monica, tot aici sint.
Vlad deocamdata e incintat la gradinita, in orice caz, merge cu placere, nu plinge cind il las (ptiu ptiu), iar seara imi povesteste tot ce-a facut in timpul zilei, ce-a mincat, cu cine/ce s-a jucat. In principiul bebelina poate aparea cind vrea ea. Asa ca noi acum sintem in asteptare.
Succes la prajiturit! N-am mai reusit sa incerc prajitura asta inainte de a naste, deja poate pe la Craciun o sa ma apuc si eu de ea.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
monica-elizabet spune:
ma bucur tare mulr ca-i place la gradi...lasa ca prajiturica o faci impreuna cu bbelina
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
monica-elizabet spune:
iata si prajiturica mea cu cocos, cioco si crema de vanilie
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5112091725791469762
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
adi69 spune:
Natalia,e prima data cand fac chec insiropat,n-am stiut ca iese asa bun.
Nu cred ca fac tortul,ma mai gandesc,am primit intre timp o comanda de tort de cioc"de ala de care faci tu" asa suna comanda,prin urmare ma apuc de facut tort"asa cum fac eu" ca e ptr o graviduta si nu de alta,dar mai naste inainte de termen de pofta.
Acu ma apuc de treaba.
Monica,superba prajitura,cred ca si gustul pe masura.
Stii ce rugaminte am la tine? Scrie te rog ce e in fiecare poza, cum se cheama si daca poti si doua trei cuvinte despre ce contine(asa imi va fi mai usor sa cer reteta..).Ma duc sa mananc ceva ca m-a lovit brusc foamea dupa ce am vazut pozele.
Alynutza spune:
Adriana am vazut link-ul si-acum . Mai ales ca eu sunt ciocolatoasa rau. Notez reteta si cred ca il fac de ziua sotzului (mai este pana atunci, sper sa am atata rabdare). Ce-as vrea sa te intreb: oare cata apa e necesara pentru a inmuia o foaie de gelatina? Eu in afara de gelatina care se pune peste fructe n-am facut creme cu gelatina. De fapt, una, pentru mousse-ul de capsuni, care a fost un esec total. Deci, daca mai ai sfaturi despre cum sa fac o crema cu gelatina care sa si iasa, te rog frumos.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
adi69 spune:
Alinuta,n-am folosit nicodata foi de gelatina,nici n-am vazut in comert pe la mine prin zona(poate nu m-am uitat eu bine),insa ,la pasta de zahar folosesc 5 gr gelatina(jumatate de plic de la dr Oetker) si o moi in 30 ml apa,asta ar veni o lingura si un pic-eu masor cu un biberon vechi pastrat de la Catalina.Dupa ce o moi o incalzesc putin,doar o idee,si se lichefiaza.
Din cate tin minte,scrie acolo ca o foaie de gelatina are 3 gr,eu as pune din oki 1,2 linguri de apa,pana se umfla si as scurge surplusul de apa(daca ramane).Dar tot pe acolo am citit ca au fost fete care au facut tortul fara gelatina si au spus ca a avut tinuta.
Eu ma gandeam sa folosesc 1 plic de gelatina dr Oetker(10 gr) impartit la 3,cate o parte ptr fiecare crema,asta ar insemna sa pun cate 20 ml de apa de gramajoara.Lasata putin la umflat si apoi adaugata la amestecul de smantana cu ciocolata cald.
Alynutza spune:
Nu stiu de ce am avut impresia c-am vazut gelatina foi la Cora, in zona cu budinci/esente si alte asemenea. Ma si uit azi, ca am drum pe-acolo. Mai vad, daca se poate face si fara gelatina, nu stiu daca m-as risca (dupa 'minunata' experienta). In reteta zicea cate 2 gr. e gelatina per fel de crema, n-o sa fie prea mult daca imparti un plic de 10 gr. la 3?
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
adi69 spune:
A! Eu n-am Cora pe aici..
Nu-s de ce retinusem 3 gr.
Hai ca m-am mai uitat inca o data pe reteta,scrie acolo ca a pus foaia de gelatina in apa la muiat,apoi " am scos gelatina din apa rece si-am bagat la microunde.." pai daca o poti scoate din apa nu mai conteaza ce cantitate folosesti,trebuie doar sa fie acoperita de apa,sa aiba de unde-si trage.Nu?