copii cu boala celiaca/intoleranta la gluten
Raspunsuri - Pagina 4
Marisavl spune:
Multumesc
Multumesc Pisicutei... si lui Philip pt ajutor. Aveti si scuzele mele ca nu am facut-o mai devreme. Am avut de umblat cu dosarul pt prelungirea concediului de maternitate ptr fetita. Pana la D-zeu te mananca sfintii Akm am timp sa incerc sa fac prajituri.Raisa deocamdata nu se omoara dupa ele, dar iiplace sa guste tot. Ce baga in gura, molfaie, suge, ce face, apoi suipa afara. Nu care cumva sa inghita ceva, ca e dezastru!
Pt Ileana10 - iti dau acelasi raspuns ca si Pisicuta: si in cazul nostru Raisa e la limita inferioara a graficului de crestere. Sunt momente in care simt ca a pus ceva grasime pe ea, ca apoi sa vina zile cand iar o vad desirata si slaba. Nu vrea sa depaseasca 85 cm, iar la greutate cand avem 10.800, cand 10.300
danis spune:
multumindu-va in avans pe intelegere, voi muta subiectul la sectiunea potrivita, si va invit sa continuati acolo discutia
de asemenea, va invit si sa aruncati o privire la articolul de pe site:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1711
cu mult drag,
danis
asdera spune:
Buna!
Din forumurile pentru celiaci se discuta foarte mult despre contaminarea cu gluten a multor produse.Din cunostintele mele nu exista o certificare internationala pentru faina produsa in Romania ca este gluten free.Si nici nu s epune la dispozitia celor care solicita o minima analiza/explicatie.
Iti recomand producatorii internationali prezenti si in Romania(mai scumpi dar safe!)
Eu cumpar Dr.Schar....greu faci diferenta intre cu gluten si fara gluten.
PS;In Bucuresti iti livreaza gratis acasa.
www.qlife.ro
Asdera
asdera spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marisavl Multumesc Multumesc Pisicutei... si lui Philip pt ajutor. Aveti si scuzele mele ca nu am facut-o mai devreme. Am avut de umblat cu dosarul pt prelungirea concediului de maternitate ptr fetita. Pana la D-zeu te mananca sfintii Akm am timp sa incerc sa fac prajituri.Raisa deocamdata nu se omoara dupa ele, dar iiplace sa guste tot. Ce baga in gura, molfaie, suge, ce face, apoi suipa afara. Nu care cumva sa inghita ceva, ca e dezastru! Pt Ileana10 - iti dau acelasi raspuns ca si Pisicuta: si in cazul nostru Raisa e la limita inferioara a graficului de crestere. Sunt momente in care simt ca a pus ceva grasime pe ea, ca apoi sa vina zile cand iar o vad desirata si slaba. Nu vrea sa depaseasca 85 cm, iar la greutate cand avem 10.800, cand 10.300 |
asdera spune:
Buna!
Referitor la problema de crestere.Se defineste international ca failure to thrive(esecul cresterii).Implicatiile sunt mari pe termen lung.
Nu te speria si in tarile civilizate incidenta malnutritiei la copii ajunge la 30% la internare....
Recomandarea mea este sa folosesti o formula hipercalorica( 1kcal/1ml)indicata in astfel de patologie.
Gaseste un medic pediatru cu care s a vorbesti deschis acest aspect.
Succes
citat din mesajul lui Marisavl Multumesc Multumesc Pisicutei... si lui Philip pt ajutor. Aveti si scuzele mele ca nu am facut-o mai devreme. Am avut de umblat cu dosarul pt prelungirea concediului de maternitate ptr fetita. Pana la D-zeu te mananca sfintii Akm am timp sa incerc sa fac prajituri.Raisa deocamdata nu se omoara dupa ele, dar iiplace sa guste tot. Ce baga in gura, molfaie, suge, ce face, apoi suipa afara. Nu care cumva sa inghita ceva, ca e dezastru! Pt Ileana10 - iti dau acelasi raspuns ca si Pisicuta: si in cazul nostru Raisa e la limita inferioara a graficului de crestere. Sunt momente in care simt ca a pus ceva grasime pe ea, ca apoi sa vina zile cand iar o vad desirata si slaba. Nu vrea sa depaseasca 85 cm, iar la greutate cand avem 10.800, cand 10.300 |
lumy26 spune:
Buna ziua. Am o fetitza de 2 ani si 2 luni care a fost diagnosticata la 1 an cu intoleranta la gluten si lactoza, dupa multe episoade diareice si dureri de burtica, mucus in scaun, nu lua in greutate.De atunci am incercat sa ii dau sa manance alimente fara gluten si fara lactoza, i-am facut analize periodic , si medicul mi-a prescris Kreon si debridat. ( la Iasi), pana cand am auzit de un medic homeopat din Piatra Neamt, care mi-a garantat ca fetitza mea in cateva luni o sa se faca bine. Acum, spre bucuria si mirarea mea copilul bea lapte cu lactoza si mananca orice, dupa 4 luni de tratament cu produse homeopate. sunt foarte fericita si multumita.
heer spune:
lumy 26 ma bucur ca fetita ta e bn!da-mi si mie adresa si tel doctorului din piatra neamt.noi avem o situatie asemanatoare si am primit accelas diagnostic in iasi.Merci!
lumy26 spune:
medicul se numeste Dominte Igor si il gasesti la poleclinica cu plata din Piatra Neamt.Cu multa placere. Sper sa va fie de folos
heer spune:
multumesc mult Lumy!
Am o intrebare pt cei care se confrunta cu intoleranta la gluten:Poate fi unul dintre simptome constipati?baetelul meu a primit diagnosticul de celiac ,el fiind tot timpul constipat,greutatea sub minim,lipsa apetitului,stari de voma.Ce parere aveti?
pisicuta si matei spune:
citat din mesajul lui heer multumesc mult Lumy! Am o intrebare pt cei care se confrunta cu intoleranta la gluten:Poate fi unul dintre simptome constipati?baetelul meu a primit diagnosticul de celiac ,el fiind tot timpul constipat,greutatea sub minim,lipsa apetitului,stari de voma.Ce parere aveti? |
Sigur..constipatia poate si un simptom al bolii..am gasit chiar o pag in romana cu info ok: http://ro.wikipedia.org/wiki/Celiachie. Dar diagnosticul a fost pus doar pe baza simptomelor sau au fost facute teste de sange..biopsie?!