*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (31)*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Teoretic, dar numai teoretic, o echo morfologica se desfasoara asa: intri in cabinet, te pui pe masa si doctorul incepe sa ii insire asistentei o serie de valori. Cum ar fi: circumferinta capului, aspectul creierului si a altor organe vitale (plamani, stomac, splina, ficat etc.), vorbeste despre inima (ca are 4 camere, bine dezvoltate), apoi trece la membre (ca fiecare are cate 3 segemente si cate 5 degete), apoi il masoara, il cantareste, specifica sexul, mai vorbeste in dodii vreo 10 minute de nu intelegi nimic, se uita la orbite - sa fie simetrice, nasul si gura sa fie OK si normale. Apoi schimba scula si ia o alta, mai mare. Ca sa poata face 3 sau 4d. Mai zice 2-3 chestii si acolo. La final, iti spune in cate saptamani esti si cand trebuie sa nasti.

Aceasta teorie s-a aplicat la mine, cu Pop, la Diagnosis. Honey, tu ai dat 250 euro, da' in Germania. Eu am dat 4.400.000 lei in Romania. Dar a meritat, pentru ca am fost absolut sigura ca ce zice omul acolo e adevarat! Pop, Herghelegiu si Iosup sunt cei mai buni.

La sfarsit mi-a dat toata fisa pe care a scris-o asistenta, cu tot ce a dictat el, mi-a capsat pozele (8, parca, la numar) si cd-ul cu imaginile 4d si alte poze. Deci am plecat cu ceva acasa, pentru ca acele valori eu va trebui sa le duc la ginecolog, sa le interpreteze. Bine, el ne-a zis ca totul e in regula cu Creata 2, dar iarasi teoretic, asta ti-o spune medicul ginecolog curant.

So, daca nu e prea tarziu (am fost in sedinta pana acum), sper sa te ajute informatiile. Daca nu, poate ajut alte mamici.

V-am pupat!

PS: maine seara avem photo shooting.
PS2: tot ieri, in ziua in care am aflat ca vom avea fetita, a simtit si sotul meu cum dadea din craci.

Creata 1 + Creata 2 in 21+ (22+ dupa UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Adriana , informatiile neaparat necesare pe care trebuie sa ti le ofere o ecografie morfologica sunt cele legate de dimensiunile lui bebe ( diametrul capului , cerebelului , dimensiunea oaselor - femur , tibie , humerus , ulna , diametrul toracelui , abdomenului , etc ), membrele -daca sunt trifragmentate si egale , miscarile fetale si tonusul apoi modul de dispunere a principalelor organe si starea lor ( inima , ficat , stomac , vezica urinara , structuri craniene ) , apoi pulsul lui bebe si fluxurile sangvine.Si nu in ultimul rand...sexul lui bebe .
In urma masuratorilor facute , se face o corespondenta intre dezvoltarea fatului si nr. de saptamani la care corespunde dimensiunea respectiva si se vede daca are sau nu retard de crestere , daca se dezvolta bine.
In afara de asta , trebuie sa-ti spuna si despre placenta- grosime maxima si grad de maturitate , lichid amniotic , cordon ombilical si artere uterine ( IR-uri ) . IR-urile se masoara cu doppler-ul si asta presupune ca ecograful la care te duci sa aiba si aparat doppler.
Cam asta ar trebui sa sti in urma unei ecografii morfofetale...sper ca ti-am fost de folos.

24+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Irinouka , mai esti pe-aici ...?
Ce faci , vii diseara ?

24+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Eu sunt zuza rau cu ecografiile...mi-am facut in 23 de sapt la Iosup si mai am o programare in sapt 25 la Herghelegiu . Ma rupe de bani , insa vreau sa stau linistita , sa am si a doua parere , mai ales dupa ce am citit povestea Soniei scrisa de Kay , care a facut morfo la Iosup si nu i-a vazut o malformatie grava la inimioara.

24+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Dap, Gatta...stiu ca voi ati zis de 30 Sept. ...insa jumatatea mea a zis ca el mai mult de-o saptamana nu poate sta fara mine. Plus ca, Samabata el nu lucreaza, deci e mai usor sa se trezeasca dimineata, sa conduca 4 ore si apoi sa se relaxeze acasa, decat sa faca aceleasi 4 ore si apoi sa plece la serviciu pana seara la 10:30.
Maine imi iau biletul de avion si apoi va anunt exact cand vin in tara si , daca vreti..sa stabilim o zi si-o ora sa ne vedem.
Mi-ar face mare placere, mai ales ca asta va fi prim si ultima sansa sa ma vad cu voi.
Pupici dulci zuzici.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 18+ 70%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Laura dimitris, Nemary & Honey - multumesc de urari, va pup de drag! Si nu numai pe voi!

Laura dimitris - super ca ti-ai rezolvat cu programul! Te-ai scos! Cat despre echo morfologica de trim 2, din cate stiu eu, se face intre 20 si 24 saptamani.

Honey - super tare ca s-a ivit oportunitatea sa vii in tara!!! Eu sper sa ne intalnim... Si eventual facem 2 intalniri. Cine poate ajunge in timpul saptamanii, sa te cunoasca pe tine, si cine poate ajunge duminica, la intalnirea mare. De ce nu?!

Monica - docdecap - imi pare rau, dar chiar nu pot ajunge azi sa ne vedem. Next time? Please, please, please??

Iulia - prostii! N-are nicio legatura sarcina cu botezatul, cum n-are nicio legatura nasitul cu legatura de rudenie. Stai linistita!

Valentina - fii increzatoare!!! Chiar daca ai programare la ora 8.30, poate doctorul a inceput programul la 4. De obicei, asa se intampla...

Poate joi, dupa ce aduc pozele cu burtica, cele noi, aduc si cateva de la morfo si le pun pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by gattasalvaje

quote:
Originally posted by Lala_D

Felicitari pentru zuzele ce au aflat sexul bebelusilor si bafta multa celor care merg la eco

IR-urile sunt indicii de rezistenta ai arterelor uterine. Ai vazut ca interpretarea lor se face in functie de varsta sarcinii.

valori normale IR artere uterine:
sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)

valori normale artera ombilicala:
sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Lala D , ai cumva vreun link cu valorile IR-urilor pe fiecare sapt. de sarcina ? M-ar interesa , pt ca si eu am ceva probleme cu ele si iau Aspenter.

23+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Nu am.
Acesta este un tabel pe care l-am primit de la dr meu cand m-am plans ca am valori crescute .
Mi-a spus sa ma plang cand oi fi in trim III si atunci doar daca bebelusul nu creste conform graficului ecografic corespunzator varstei.

De atunci eu nu m-am mai stresat cu valorile.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Lala D , e adevarat...n-ar trebui sa ma streseze IR-urile pana-n trim. III , insa , daca e ceva in neregula , ma gandesc ca se poate remedia cu tratament pana atunci...Ti-am zis ca doctorita mea mi-a dat aspenter pana in sapt. 28 ca sa-mi fluidizeze circulatia. Acum la morfo de trim II , IR-urile mi-au iesit bine si ma asteptam sa-mi zica sa nu mai iau Aspenter , insa n-a fost asa ... iau in continuare pana in sapt. 28 , 1 pastila la 2 zile...

24+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Creata,Irina va multumesc de raspunsuri...hmmm,ma gandeam si eu ca-s vorbe aiurea,adica na...sa nu poti nasi daca esti gravida...
fetelor,eu am tot citit ce-ati scris despre eco morfologica si mi-am dat seama ca mie nu-mi face dr meu asemenea masuratori.numai cand am facut TT-ul a masurat-o pe bebica din cap pana-n talpi(asta fiind la o clinica particulara),dar in rest cand ma duc la eco ii masoara capu,piciorusu,manuta si se uita la inimioara daca-i bate cum trebuie.
asa ca imi fac si eu o programare la un alt cabinet,sa-mi faca o morfologica adevarata.

Am uitat sa va spun ca sambata asta am fost la cumparaturi in ungaria si nu m-am putut abtine sa nu cumpar cateva hainute pt gagica.si duminica asta merg din nou...si-i voi lua mai muuuuuulteeee.
uitati AICI sper sa va placa

U ALL

iulia 23+ iris-maria

POZE

uite cum crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

iulia, spune-mi te rog cat te-a costat patutul in Ungaria?? eu vreau sa imi iau acelasi model din Timisoara, doar ca e pe roz. sunt curioasa daca e vreo diferenta!!!
frumoase lucrusoare!!!sa le foloseasca bebelina sanatoasa!!!

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

viitoare mami 33+ de bubulina IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">

bubulina noastra

AMR maxim 7 sapt!!!!

www.flickr.com/photos/10626344@N03/1394238661/in/photostream/" target="_blank">am intrat in luna a8-a!!!!"

Mergi la inceput