celulele stem
Raspunsuri
viezurila spune:
total pro; mi se pare o chestie de viitor, un efort minim pe care pot sa il fac pentru sanatatea/ viitorul lui bebe; m-am uitat pe site-ul celor de la cryosave dar apoi l-am intrebat pe gine al meu daca a mai facut recoltare si mi-a dat un fluturas pt cei de la http://www.cordbloodcenter.com/ro/ care sunt mai ok ca pret si am inteles ca sunt si primii intrati in RO. practic ii suni, primesti prin curier o trusa de recoltare pe care o dai gine la nastere si el recolteaza dupa nastere apoi tu suni la cei de la Cluj ei trimit curier sa ridice "pachetul" dupa care te suna sa iti spuna daca celulel sunt ok de depozitat si de abia apoi platesti
+18
geo_ionita spune:
Viezurila: trusa de recoltare cat te costa??? Sunt alti bani pe langa cei 33 de mil?
Georgiana
22 sapt.
Rodi9 spune:
Eu nu cred ca recoltarea de celule stem ajuta copilul. Din cate am citit eu nu pot ajuta din cauza materialului genetic care e acelasi. Practic daca Doamne fereste copilul face leucemie nu poti folosi celulele recoltate la nastere pentru ca au acelasi material genetic. Poti in schimb sa le folosesti cu succes la un frate/sora. Eu am donat celulele stem pentru baietel si pentru fetita aveam de gand sa le donez dar am plecat repede de acasa si am uitat trusa de colectare acasa, ca printesa nu a vrut sa astepte cezariana programata si a venit mai devreme. Am zis eu daca nu le folosesc sa le foloseasca altcineva.
viezurila spune:
geo_ionita in pretul de baza intra si trusa iti citez de pe site-ul celor de la cordblood#350;Īn pre#355;ul de baz#259; este inclus#259; prelevarea de sānge ombilical, transportul, prelucrarea #351;i examinarea. Īn afar#259; de pre#355;ul de baz#259;, ve#355;i pl#259;ti o tax#259; anual#259; pentru conservare.
Īn nici un caz nu ve#355;i pl#259;ti mai mult!
Statul: Romania
Tariful de baz#259;: 3270 RON
Taxa anual#259;: 90 RON + TVA (107,1 RON)
Īn baza contactului, v#259; trimitem toat#259; documenta#355;ia necesar#259;; dup#259; semnarea contractului asigur#259;m pentru medicul participant la na#351;tere kitul de prelevare, instruirea lui īn caz c#259; īnc#259; nu a efectuat o prelevare de sānge ombilical #351;i dup#259; na#351;tere, transportul sāngelui placentar prelevat. Dup#259; preg#259;tirea transplantului #351;i examinarea acestuia (examinarea poate dura pān#259; la 30 de zile), v#259; trimitem īn#351;tiin#355;area privind preg#259;tirea transplantului #351;i parametrii s#259;i. Dac#259; ve#355;i fi mul#355;umit de rezultat, ve#355;i achita īn termen de 14 zile pre#355;ul de baz#259;, eventual ve#355;i pl#259;ti īn rate conform īn#355;elegerii contractuale.
Taxa de depozitare o ve#355;i pl#259;ti anual. Īn cazul īn care uita#355;i s#259; face#355;i acest lucru, v#259; vom īn#351;tiin#355;a īn scris s#259; achita#355;i taxa respectiv#259;, percepānd o majorare corespunz#259;toare cheltuielilor de somare #351;i īntārzierie. Nu trebuie deci s#259; fi#355;i īngrijra#355;i c#259; īn cazul uit#259;rii achit#259;rii taxei de depozitare transplantul ar fi lichidat.
rodi9 inteleg si punctul tau de vedere dar nu peste tot unde am citit scrie ca avantajul cel mai mare este acela ca provin de la cel pe care vrei sa il tratezi deci compatibilitatea este 100% ..
+18
Rodi9 spune:
Sunt compatibile 100% dar se considera ca au acelasi material genetic care a cauzat boala deci copilul s-ar putea imbolnavi din nou. In plus se considera ca celulele stem luate din cordonul obmilical sunt mult mai adaptabile si mult mai putin probabil sa fie respinse de sistemul imunitar deci se pot folosi chiar daca nu sunt 100% compatibile. Asta a fost motivul principal pt care m-am hotarat pentru donare. Nu se stie ca va functiona pt copilul meu, plus sansa de a le folosi e minima, pe cand daca un copil bolnav le va folosi cu sanse maxime de a se insanatosi. Depinde de cum privesti situatia.
geo_ionita spune:
Viezurila: Imi pare rau dar nu am inteles prea multe din mesajul tau...
Georgiana
22 sapt.