N-AM CURAJ SA CONDUC (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Vezi ca deasupra mesajului,sunt niste iconuri.Apasa pe ultimul dintre ele,ala e delete reply.
Daca vrei doar sa editezi,apesi al doilea icon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

quote:
Originally posted by Ana68
Majoritatea lor scriau ca felul in care instructorul te invata franarea este gresit.Adica instructorul zice asa:apesi ambreiajul intai si apoi frana.Dar cica sunt situatii cand nu mai poti face asa si tocmai d-aia uneori frana e confundata,din cauza panicii,cu acceleratia si se intampla tragedii.Cica bine este sa apesi frana si cand masina e aproape oprita apesi imediat ambreiajul,ca sa nu opresti motorul.

E prima oara cand aud asta, si eu tot ca tine schimb in viteza inferioara: ambreiaj, frana si nu invers... o sa incerc cum ai zis, dar nu cred ca am sansa sa ma obisnuiesc asa. Multam de informatie si mie chiar imi plac explicatiile astea detaliate, ca si eu tot soferita incepatoare sunt. Norocul meu e ca imi place si mi-am depasit frica repede. Va pup pe toate si spor la sofat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

quote:
Originally posted by Lorenza

Vezi ca deasupra mesajului,sunt niste iconuri.Apasa pe ultimul dintre ele,ala e delete reply.
Daca vrei doar sa editezi,apesi al doilea icon.

sa vedem daca reusesc.....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Am reusit...
Sa stiti ca la faza cu ambreajul si frana si eu am invatat asa la scoala, dar sotul meu m-a certat incontinuu sa ma dezvat. Mi se pare greu sa pun intai piciorul pe frana, apòi pe ambreaj.....

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Buna,Si eu sunt soferita incepatoare...am luat carnetul cam de un an si jumatate dar conduc efectiv de vreo luna si am trecut prin chinuri groaznice de frica. Acum mi-au mai trecut...cel putin pe traseul cel mai bine stiut acasa-birou si invers nu mai am nicio problema, cand ma abat de la drum incep iar emotiile... Off, cu ambreajul si cu frana, bineinteles ca si eu tot asa am fost invatata, intai ambreajul si dupa aceea frana si nu pot altfel orice-as face, e chiar asa grav daca raman cu obiceiul asta prost?
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Totusi ma enervez acum......toti instructorii ne invata la fel....gresit. De ce? Ca apoi sa ne fie noua si mai greu???? Nu e bine.....

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mai fetelor,cred ca ideea asta a instructorilor "ambreiaj-frana" este luata ca atare ca sa nu se sperie cel ce invata soferia,adicatelea daca pui frana brusca si uiti sa apesi ambreiajul se opreste motorul,nu?Ia amintiti-va de cate ori ati oprit motorul in timpul scolii de soferi,uneori poate chiar in mijlocul intersectiei si cate priviri urate ati avut din partea instructorului?Eu una am avut parte chiar si de injuraturi grosolane(la care fie vorba intre noi,am raspuns pe masura).Ca sa nu mai pun la socoteala claxoanele belicosilor care au uitat ca si ei au fost invatacei...
Fetelor,eu am incercat varianta frana-ambreiaj,merge,insa nu mi se lipeste...uit sa fac asa.Imi amintesc numai cand ma concentrez sa fac asa sau cand chiar imi propun sa franez asa.
Cum scria o soferita de-a noastra aici,manevra asta o fac mai mult soferii profesionisti,nu amatoarele ca noi...e sigura varianta frana -ambreiaj,chit ca opresti motorul,decat ambreiaj-frana,unde intradevar, cand masina e pusa pe liber si merge in virtutea vitezei imprimate...distanta de franare se mareste considerabil.Pe cand asa,frana -ambreiaj,motorul se caleaza(cred ca asta e termenul) intra in hurducaiala aia de care povesteam mai devreme,nu stiu sa explic tehnic ca nu ma pricep la cupluri motoare si alte angranaje d-astea,cred ca e vorba si de alimentarea cu carburant...si atunci distanta de franare e mai mica.Cam asa cred eu.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Deja m-am ametit numai citind Ana....

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencar spune:

ANA draga mea a cala motorul ineamna a ramane fara pic de ulei iar chetia cu franarea e face cu maina in viteza, franezi cat ai nevoie i apoi apei ambreiajul ca a i dai treapta care ete neceara vitezei pe care o ai. Daca tu pui maina pe liber in primul rand a nu crezi ca faci economie la combutibil ci din contra conumi ceva mai mult, mie mi a trebuit ceva timp pana a ma conving de ata dar acum am maina cu calculator i mi pune exact conumul cand ete in viteza i cand ete pe liber iar al doilea lucru daca eti cu maina pe liber atunci cand vei frana automat crete ditanta iar daca eti cu ea in viteza vei frana pe o ditanta mai mica pentru ca te ajuta motorul i ti pun incer ca am permi de aproape 11 ani i merg zilnic prin bucuretiBafta tuturor i a nu va fie frica ca vi e oprete motorul daca franati prea mult doar imtiti i voi cand trepideaza maina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Din ce-am inteles de la al meu, daca tin ambreiajul calcat cat franez se maresete distanta de franare. Dar cum in Bucuresti nu prea poti circula cu viteza, merge condus si asa, insa in afara orasului e recomandat frana si apoi ambreiaj. Eu oricum nu ma pot dezobisnui.

Mergi la inceput