N-AM CURAJ SA CONDUC (8)
Raspunsuri - Pagina 2
iliuta spune:
Ana, al tau sot n-are permis.....al meu e profesionist. Pentru mine are toata stima (la cum conduce).
Eu am fost in tara anul asta si am venit cu el de la tara. El bause o bere cu prietenii si am condus eu (noaptea). Vreau sa zic ca ma urcam in masina plina de iluzii, vroiam sa-mi demonstrez mie in primul rand ca pot, dar de fiecare data m-a facut sa cred ca nu-s in stare. La un moment dat mi-s dat si peste mana...
I-am jurat ca nu mai urc cu el in masina si tot urc.....Mi-e frica singura.....
Si am observat ca atunci cand sunt cu altcineva in masina ma descurc altfel, dar cand sunt cu el is stresata si uit tot ce trebuie sa fac....
VREAU SA CONDUC, VREAU, VREAU, VREAU, VREAU !!!!!
VA PUP SI NU FITI LASE CA SI MINE.
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
iliuta spune:
Simina, invat cum si o s-o fac. Sau trebuie acum?
Mihaela
Lorenza spune:
Mihaela,daca chiar vrei sa conduci,cu niciun chip nu mai pleca cu sotul,cel mai bine ,iti spun din experienta,inveti SINGURA.Daca crezi ca nu poti dintr-odata sa pleci singura,pleaca cu o prietena,cu cineva calm,care sa te ajute.Nu trebuie sa fi chiar paralizata de frica la volan,faci mai multe greseli.Gandeste-te ce ti-ar da mai mult curaj ca sa poti pleca la drum si actioneaza,cu cat amani,o sa-ti fie mai greu.Eu am amanat 11 ani si ce rau imi pare!
iliuta spune:
Lorenza vreau si sunt constienta ca, cu sotul meu in dreapta n-o sa fac nicio branza....
Anul asta am facut 5 ore cu un intructor, numai prin oras, in luna august...era plin de masini. Si vreau sa zic ce i-am zis si instructorului: Nu-mi vine sa cred ca conduc linistita, fara tipete, ca nu ma pune nimeni sa merg cu viteza ( sa nu incurc traficul), nu-mi vine sa cred ca merg printr-un asa trafic.....
Am putut, de fiecare data cand am mers am putut, dar el in loc de incurajat....ma face sa-mi pierd si putina incredere pe care-o am in mine ( pt condus)....
Mihaela
mamica dulce spune:
Buna fetele! Si eu am condus ieri si azi (cu vecina mea -e o doamna tare draguta,are 70 de ani si are permis de vreo 40)Dat fiind ca sotzul mi-e plecat in tarile calde de doua saptamani ...am carat-o peste tot cu mine saraca,dar acum nu mai conteneste cu laudele,ce bine ma descurc,ca o sa cada sotzu' lat cand vine...(pentru fetele care nu stiu,a plecat si m-a lasat cu cheile in mana:ia si condu si eu nici semnele nu le mai stiam dupa 9 ani de pauza)
Efectiv ma simt alt om..si ieri si azi am dus copilul la niste locuri de joaca super,am mers lejer cu 70 si intr-a patra (de unde pana acum o saptamana ma taram cu 30 pe strazi de 50 si chiar de 70-100 si ma injurau toti de numa-numa!
Am inteles curba la stanga,n-am mai transpirat de nu mai tin minte ba chiar am uitat sa-mi zic si rugaciunile si stiti cum ma inchinam?Mai ca nu faceam matanii in drum de frica,inainte sa plec si cand ajungeam cu bine acasa. Pacatoasa mai sunt,imi aduc aminte de Doamne-Doamne numai la greu...
NORMAL ca maine ma duc cu cupilasu' la gradi si marti la gradi si la job...si apoi vine,in sfarsit, consortul... Adio masinutza la discretie..sa nu mai zic ca ma sparge cand aude de cati bani am bagat benzina in 2 saptamani..(vreo suta douazeci de parai,terminati aiurea prin intersectii,asa,de amorul artei si acum mai am putin si iar se aprinde beculetzul
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
iliuta spune:
Bravo mamica dulce
Mihaela
Ana68 spune:
Salut soferite...
Haideti may dragelor,ca nu-i dracu chiar asa de negru...
Iliuta,te inteleg perfect si inteleg si teama ta alaturi de un sot profesionist in ale sofatului...Insa trebuie sa te gandesti ca si el a fost ca tine la inceput,trebuie sa ii spui si lui asta(zic si eu,ca nu stiu cat succes vei avea sa te inteleaga) si sa il ignori pur si simplu,atat cat poti,cand esti cu el alaturi...Zi ca el si fa ca tine...
Pai da,al meu nici macar nu are permis insa e maaarrreeee sofer,ce sa zic?El le stie pe toate si inca mai da si indicatii pretioase si cand vede ca il ignor mai si comenteaza...tocmai d-aia,poate aici e avantajul meu,ii spun sa-si ia carnetul si p-orma sa aibe tupeu la comentarii...
Ca vroiam sa-ti spun:soferie am invatat si eu tot cu un sot ca al tau,cu primul meu sot...si el tot profi in soferie era si ,cumva,bafta mea a fost ca i-a fost suspendat 3 luni permisul si avea nevoie de sofer,musai....asa ca am facut scoala de soferi la urgenta,am luat permisul din prima(ca imi halea urechile p-orma) si cum am luat permisul in ziua aia am si facut aproape 200 km cu el,ca trebuia sa ajunga urgent undeva.Cate am auzit si eu de la el si ce spume la gura a facut....nu mai zic,insa am ajuns sa il ignor,la un moment dat si m-am invatat la soferit...Cine stie daca in ziua de azi aveam permis,daca n-ar fi fost cu suspendarea lui?Iti doresc mult succes in continuare si mult curaj...ca de altfel si la restul soferitelor...
Sa aveti o saptamana minunata si fara evenimente!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
sali spune:
Buna dimineatza!
Si eu ma asteptam sa fie traseul mai aglomerat astazi, avand in vedere ca incepe scoala dar nu a fost deloc asa. Am plecat spre serv.la ora mea obisnuita, adica 8 fara un sfert dar nu a fost deloc altfel, nu stiu unde erau toti pietonii elevi la care crezusem eu ca va trebui sa dau prioritate.
Am avut ieri o mica "cumpana" la volan: am iesit dupa amiaza cu fiica-mea sa ne plimbam prin oras cu masinutza si pe o strada unde eu aveam prioritate m-am trezit gata gata cu un Cielo sa intre in mine, ca nu vazuse soferul ca are STOP.
Nu va zic ce senzatie tampita am avut cand l-am vazut pe ala cum vine de parca el avea dreptul si cum s-a auzit scrasnetul rotilor lui in incercarea de a frana brusc la viteza destul de maricica pe care o avea.
Atentie asadar, cand suntem pe un drum cu prioritate in care ies alte stradutze,mai bine incetinim si noi putin la intersectia cu acestea, ca vad ca putem sa o patzim, cu toata prioritatea noastra, fiindca altii nu se uita dupa semne.
Eu cand am vazut ce sigur venea Cielo ala, m-am gandit ca nu avea el STOP, asa ca, pt confirmare, am luat-o si eu apoi pe unde venea el si ce sa vezi...bineinteles un ditamai semnul de STOP care il obliga sa opreasca si sa se asigure stanga -dreapta inainte de a intra pe strada principala, pe care veneam eu.
Inutil sa va zic ca vreo 5-10 minute am fost destul de speriata, mai ales ca aveam si fetitza in mashina ,in scaunel...
Azi tr. sa duc mashinutza la spalatorie ca e murdara rau si azi dimineatza nu prea mai vedeam mare lucru prin parbriz si am si un traseu tampit pana la serv, cu tot soarele in fata si efectiv sunt orbita.
MissJJ spune:
Buna fetelor!
Indraznesc sa ma bag si eu aici la subiectul asta.
EU am permisul din nov 2002 si cam degeaba il am ca de condus nu prea pot zice ca am condus eu tare mult. In primul rand ca atunci cand mi-am luat permisul am mers cu tata si am condus de vreo cateva ori pe masina lui un opel astra karavan care atunci era nou si tata era mai stresat ca mine si am ales sa nu mai conduc cu el si apoi neavand masina la indemana m-am lasat la mana mea si nu m-am mai urcat la volan dar acum mergem in vacanta in ro si eu sunt din iasi si barbatul meu din baia mare si avem si o fetita si va trebui ori sa conduc opelul daca tata nu il vinde pana atunci sau sa inchiriem o masina ca vom avea ceva de circulat si acuma eu deja mor de frica ca toti se astepta sa conduc si eu sincersa sunt in plop si tare mi-e frica sa ma sui la volan si cand ma mai gandesc ca va fi si iarna mi se face si mai groaza.
Aici in uk o sa trebuiasca sa imi schimb permisul cu unul britanic dar ma gandesc ca ar fi bine cel putin pt aici sa fac si niste lectii ca aici ei sunt pe sens invers si tre sa ne luam masina ca fara nu prea se mai poate mai ales ca ne-am mutat mai in afara Londrei.
Deci ma primiti si pe mine in grupul vostru?
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
cheptinelena spune:
mada_mxm...bine ai venit!!!dar sa nu stai mult prin randul celor tematori de trafic rutier!!!ai condus in iasi? inseamna ca poti conduce cam oriumde...eu ieri aveam o groaza ca trebuie sa aduc copilasii la gradi...Azi sunt foarte mandra de realizarea mea...I-am adus cu brio de la gradi (dintr-un capat in altul al orasului)!!!Chiar imi place sa conduc!Zau imi place!Oare e posibil sa-mi gasesc o pasiune in asa scurt timp?Avand in vedere ca pana ieri o consideram corvoada?...Mai vedem...nu vreau sa ma pripesc!La volan te simti foarte increzatoare in fortele tare...e un sentiment ciudat!