N-AM CURAJ SA CONDUC (8)
Raspunsuri - Pagina 3
MissJJ spune:
Elena ms. Mai in iasi am condus bine condus e mult prea mult ca scoala de soferi am facut-o pe un opel vectra rablagit care tot tipmpul avea ambreiajul stricat si mai tot timpul ajungeam la jumatea orei in service cu el si in rest eu conduceam si instructorul se uita pe geam dupa gagici sau vb la mobil. In rest de condus am condus destul de bine si la examen si in timpul scolii dar de parcat habar nu am bine cu fatza da si atunci ocup doua locuri in loc de unul ca nu reusesc sub nici o forma sa estimez marimea masinii pe care o conduc. dar cand ma gandesc ca noi venim la jumatea lui dec acasa si la starea drumurilor din iasi deja ma ia groaza bine ca stau la fost autogara si nu e departe sa merg pana in centru plus mi-e atre frica de tramvaie aici nu sunt asa ceva. Numai cand imi aduc aminte cum coboara ca nebunii din copou si la sensul ala gratoriu de la casa tineretului numai ma gandesc ca da unul peste mine. Ufff is belea eu si masina, baba si mitraliera.
---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
cheptinelena spune:
mada_mxm...si eu sunt printre nebunii care vin din copou..Ai dreptate!In acel sens giratoriu te duce traficul...Mai frumos e pe la gara, Podu Ros ...Dar stai linistita, daca iti cunosti masina nu vei avea probleme. Imagineaza-ti ca eu imi duc copiii la o gradinita pe langa Casa sindicatelor (zona Piata Nicolina)...si locuiesc in Copou...dupa Casa Sadoveanu.Alaltaieri mi se parea imposibil sa-mi duc singura copiii...azi mi se pare ca e normal, firesc...si cat se poate de simplu!In dec eu ma tem mai mult de zapada!Dar poate vom avea o iarna ca cea trecuta!Bafta la noroc!!!
MissJJ spune:
Elena si noi tot in copou am stat gard in gard cu televiziunea. Acolo am stat pana pe la 20 de ani cand am vandut casa si ne-am mutat la apartament pe arcu la vilutzele alea. Sorry pt offtopic!
mai si eu am frica de zapada si ghetus si la nebunii din copou ma refeream amai ales la tramvaie ca vin cu o vitez tin minte odata cand mergeam cu o colega cu tramvaiul a reusit sa intre in alt tramvai din fatza lui de viteza ce avea deci nu sunt sanatosi.
Plus taximetristii astia deja sunt beleaua belelelor. Chiar tot asa conduc ca disperatii, de parca ei au construit soseaua?
cheptinelena spune:
Taximetristii si soferii de pe maxi taxi sunt "spaima soselelor" in toate orasele, sunt sigura. Ei sunt stapani pe masinile lor (asta le e jobul)si strada e "a doua lor casa"...Isi permit cam multe, e drept!Despre tramvaie...si eu aveam frica de ele pt ca nu le cunosteam statiile si mergeau cu viteza mare si hop!frana-statie...Daca nu erai pe faza luai calatorul pe capota.Eu nu cunosc Iasul bine; stau de 7 ani aici si am mers prin centru mai mult...Cartierele periferice sunt o necunoscuta...nu ma incumet sa ma duc cu masina pe acolo...Na, frica de necunoscut!Am locuit 22 de ani la Sibiu...era mult mai aerisit traficul acolo. Era, pt ca acum e f aglomerat si Sibiul. Fratele meu s-a intors din Londra sapt asta si mi-a zis ca se circula greu si acolo...Pana te intorci in Iasi, fa-ti curaj si exerseaza pe strazi mai linistite pe acolo...ai sa vezi ca-ti va veni f usor aici...Singura prbl ar putea fi pozitia volanului (stanga/dreapta)
carmencar spune:
[ Bravo fetelor vad ca unteti mai curajoae eu incer nu tiu ce m a face fara maina am noroc ca otul ete pe tir i maina ete la mine ca altfel nu tiu ce m a fii facut[up]
mamica dulce spune:
quote:
La volan te simti foarte increzatoare in fortele tare...e un sentiment ciudat!
Stii care e sentimentul meu ciudat? Pe vremea cand mergeam cu "peojosul",adica eram pieton cinstit.. ma uitam cu groaza la strazile pline de masini,la trafic,la unii nebuni ce mergeau ca apucati de streche...ma gandeam ca EU sa fiu in mijlocul strazii la volan...imposibil!! Mie mi-e frica sa traversez strazile aglomerate si pe verde zau ca am o problema cu traversatul si cu traficul,din postura de pieton.
Si nu pot sa cred ca acum merg in ditamai masina si de cateva zile nu mi-am mai luat claxoane Si ca am bagat a patra,ca am mers cu 60,m-am descurcat la stop-and-go pe ploaie torentiala..
Bineinteles, si acum cand sunt pe jos ma uit la trafic si ma crucesc ca ma descurc de fapt in el...
ESte intr-adevar un sentiment ciudat.
Sincera sa fiu mi-e frica sa pronunt cuvintele magice Ma descurc bine,sau Mi-am dat drumul la condus sau VAI!!! Conduc binisor. Un fel de superstitie ca daca intind coarda prea tare mi-o iau pe cocoasa cand nu ma astept.
Sotzul meu vine in sfarsit joi acasa,,mai am 3 drumuri singura cu masina pana atunci,ma rog sa fie totul bine...
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
cheptinelena spune:
mamica_dulce, este a 3-a zi pentru mine cand imi duc singura copiii la gradi. E un drum lung, traversez orasul si factorul max de stress sunt cei doi copii (2 ani si 5 ani) care cer:guma, da mai tare muzica...Apoi:mi-e cald/frig...etc!!!Simt ca ma descurc si ma descurc chiar binisor!Vorba ta..."nu mi-am mai luat de mult claxoane". Vreau sa spun ca dimineata am asa, un nod in stomac, nejustificat...pt ca stiu clar ca ma descurc in trafic. Mersul cu masina e ca si mersul pe bicicleta; nu se uita. Deci tu, dupa aceasta experienta (de a conduce fiind sotul plecat)vei vedea ca te vei descurca f bine la volan...doar ca inevitabil apare acel nod in stomac inainte de a urca la volan. Trebuie doar sa ne incurajam si sa ne spunem:lasa ca ma descurc eu!! Stii ce fac eu cand imi apare teama de condus? Ma gandesc de ce soacra mea poate, de ce vecina mea trecuta de 60 ani poate, de ce majoritatea pot?Eu ce am in minus?Curaj la condus fetelor si nu va lasati intimidate in trafic...
MissJJ spune:
Mamica_dulce si eu cu traversatul chiar si pe verde sunt belea mai ales ca am si caruciorul cu mine daca nu ma asigur de 30 de mii de ori tot e ceva. Ca Florin rade de mine si zice haide mai ca tu dormi la semafor pai vreau sa fiu sigura ca nu da unul peste mine si mai ales peste carucior.
Eu cand sunt in masina, copilot, e f bine dau si sfaturi chiar dar cand tre sa ma sui eu la volan gata se schimba treaba.
marlenn spune:
Azi am avut examenul...la 18.15 am terminat cu totul...si l-am luat...Am avut emotii mai ceva ca la admiterea la facultate...
La sala am obtinut maximum de puncte, insa la traseu am tremurat de emotii de nu mai stiam nici care e stanga sau dreapta...Examinatorul de la traseu a fost fff aspru insa am reusit sa trec peste cu brio...
Si cum ieri am fost ziua mea de nastere, pot spune ca mi-a facut singura un cadou de ziua mea, dar la care o contributie uriasa a avut instructorul meu caruia ii voi fi recunoscatoare toata viata...
Dupa ce ne vine masina, revin cu aventuri din trafic...
iliuta spune:
Felicitari Marlenn. Sa nu te lasi acum. Condu !!!!!!!!!!
Mai voi totusi aveti curaj sa mergeti singure prin trafic......eu stiti la ce m-am gandit? O sa ma trezesc la 2-3 dimineata cand nu e nimeni pe strada si-o sa conduc...toata strada va fi a mea....pana-mi trece frica....sper...
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela