N-AM CURAJ SA CONDUC (8)
Raspunsuri - Pagina 12
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by Ana68
'Neata fetelor...
Lorentza,e o idee buna ce ai scris...am incercat-o la greu...insa ma "domina" subconstientul si nush cum ar trebui sa fac ca sa fentez premonitia...ceapa ei de treaba!
Va doresc tuturor o zi excelenta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Hai mai,ca stiu ca nu vrei,dar daca asa te deranjeaza de tare,eu zic ca vreo cateva sedinte de psihoterapie te-ar ajuta sa te linistesti.In timp,zbuciumarile astea sufletesti pot sa-ti imbolnaveasca trupul.Vorbeste cu un psiholog sa afli adevaratele cauze.Nu e nicio chestie de rusine,sau mai stiu eu cum ar percepe-o unii.Pentru linistea ta si a familiei tale(pentru ca atunci cand un membru din familie are stari dintr-astea,ii afecteaza si pe cei din jur),fa un efort !
Hai,te pup!Nu ma lua in seama daca te-a deranjat ce te-am sfatuit!
cheptinelena spune:
Ana68, eu sunt anti medicamente...DAR, traiam stari nasoale inainte de a pleca undeva cu masina...Adica, doar ma gandeam ca pe seara trebuie sa plec undeva si gata...se usca gatul,imi ingheta sangele in ceafa, eram panicata si indispusa...Pana intr-o zi cand sotul meu (care nu stia cauza starii mele...sa-mi rada in nas)..mi-a zis sa iau un extraveral. Asa am facut si m-a calmat incredibil...A fost prima data cand am luat un calmant, pt ca imi venea sa si rad cat sunt de fraiera si pt ce ma consum!!!Si apoi am inceput sa ma autosugestionez...:ce atata caz ca doar is atatea babe la volan (sa ma scuze babele) si atatia analfabeti (si ei..scuze!)..incat...Deci, ia un calmant pt inceput (care nu e contraindicat in conducerea autovehiculelor) si apoi vei vedea ca decat sa devii dependenta de calmante, mai bine iti pui autosugestia la bataie!Hai cu spor si voie buna!
Ana68 spune:
Saluti dragele mele...
Va multumesc de sfaturi si zau ca imi prind extraordinar de bine incurajarile voastre...Saru-mana!
Iliuta,pupici inmiitzi pentru tine....cred ca toate suntem asa responsabile,ca altfel,cu toate complexele, temerile si fobiile noastre nu ne-am urca veci pururi la volan...
Lorentza...nu m-a deranjat absolut deloc sfatul tau,din contra...Eu am oroare de medici si alte d-astea...chiar ieri am fost la un control cu al meu barbat si cand am plecat d-acolo mi se parea ca am de la fiecare pacient care astepta acolo cate un virus sau cocosctroc...urasc spitalele si mai bine sufar ca un caine decat sa merg la medic...rar am intalnit medici care sa fie si oameni...Na,bun,revenind la oile noastre...stiu ce vrei sa spui cu zbuciumarile si trupul...astfel de zbuciume ma bantuie inca de cand eram mica,cam cand am inceput sa constientiez de aparitia mea pe pamant,pe la vreo 7-8 ani....si de atunci am invatat sa mi le stapanesc si sa mi le controlez,insa uneori devin mai puternice ca mine...ce sa fac?Ai mei,familia vorbesc....nu au parte de ele...rar ma plang,cand chiar imi ajunge cutitul la os, si asta din cauza ca am una bucata barbat acasa atata de mi-se-nrupist si flegmatic,ca mai bine nu-i spun nimic decat sa-l aud cum face misto de mine.Oricum,el a fost un profesor excelent pentru mine in lectiile de viata.Insa am indraznit sa va intreb si pe voi aici,despre astfel de chestii care mie mi se intampla,in ideea de a vedea cum sa gasesc o imbunatatire a metodei de a face fata unor astfel de vise tembele,ca altfel nush cum sa zic.Saru-mana de sfaturi!
Cheptinelena....am mai incercat eu extraveralul in conditii de stres,nu cu volanul,in alta situatie,cand a trebuit sa ma prezint ca parata intr-un proces si in viata vietii mele nu mai fusesem intr-un tribunal sau intr-o sala de proces si am halit un extraveral si la vreo ora inca unul si a fost pish...apa de ploaie,parca si mai rau m-am agitat...Si cum scriam mai sus,prefer sa nu iau pastilute...Sa sti ca autosugestia e o treaba tare buna,am incercat-o si are rezultate,de cele mai multe ori...asa ca o utilizez ori de cate ori pot,caci sunt situatii cand clar nu mai am timp de asta...si merg pe mana destinului...
Dragelor,sa aveti o zi minunata si fara nici un eveniment neplacut!Pupici si mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mamica dulce spune:
Buna dimineata dragelor,ati mai condus? Eu am lipsit de pe forum vreo 5 zile,am fost la soacra-.mea ,cale de 500 de km din care cam jumatate am condus eu,si la dus si la intors.Sunt tare mandra de mine ca am ajuns intregi acasa.Consortul statea in dreapta si nu ma lasa sa scad sub 130 pe autostrada ba chiar am mers cu 170.Cel mai nasol e la iesirea de pe autostrada unde trebuie sa merg "normal" cu 70 si in primele minute am senzatia ca ma tarai.Dar azi dimineata deja mi-am dus barbatul la firma,copilul la gradi si n-am mai depasit 50,deja mi se parea ca merg prea tare.
Va pup,spor la condus!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
iliuta spune:
Mamica dulce esti super tare.......130- 170...stiu ca pe autostrada nu se cunoate dar....Esti Tare !!!!!!!!
Eu n-am mai condus. Sper sa reusesc sa-mi iau o masina mica si sa ma practic....
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
iliuta spune:
Am vrut sa zic sa mai practic....scuze..
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
cheptinelena spune:
Felicitari mamica dulce!!!E o mare realizare sa stii...acum ceva timp ti se parea imposibil probabil...Eu am de facut in ac week-end vreo 230 km si la retur idem...sper sa am aceleasi vesti ca si tine...Nu mi-e teama (tare), dar voi avea si copilasii in spate care stiti voi cum e...te deranjeaza cu mii de intrebari, etc...Spor la sofat voua tuturor!
Val_ spune:
Ma alatur si eu grupului vostru. Am carnet din 2002 dar nu am condus de loc de vreo 3 ani. Motivul: un accident, sa zicem relativ minor, (datorita masinii ca altfel putea fi mai grav) in urma careia mama a ajuns cu piciorul in ghips.
As spune ca si sotul meu este vinovat de faptul ca acum nu ma pot urca sub nici o forma la volan, pentru ca, dupa accident nu m-a mai lasat sa conduc. A fost de parere ca mai am nevoie sa iau ore de condus, eu m-am incapatanat sa nu le iau si am ajuns sa nu mai conduc de loc.
Situatia a devenit insa anormala pentru ca s-a intamplat de multe ori sa iau taxiul in timp ce masina statea linistita in fata blocului. Iar starea mea s-a agravat intr-o asemenea masura ca acum am un discomfort foarte mare, chiar si cu sotul meu la volan.
Practic fiecare drum (inclusiv in Bucuresti, nu mai zic in afara) a devenit extrem de stresant pentru mine. Aproape ca am nevoie de calmante ca sa plec cu masina, in calitate de pasager. Cu alte cuvinte, se pare ca a devenit o fobie. Si din pacate nu este singura.
Acum as vrea sa reincep sa conduc dar sunt si eu constienta ca fara ore suplimentare imi va fi imposibil. Cunoasteti cumva un instructor bun si rabdator?
oana1177 spune:
Buna fetelor!
maine fac si eu un an de cand sunt soferita cu permis permanent :))
(la noi aici, intai treci ex teoretic si ai un permis provizoriu pt cel mult 9luni, depinde de ce tip de instructor iti alegi :)); eu am inceput sa conduc cu al meu sot ca instructor - asta pt ca aveam ceva cunostinte de condus, facusem 15ore in Rom cu un instructor super - dupa care am schimbat sotul cu un instructor pe bune, cu masina de scoala cu tot :)) ; dupa un nr de ore cu instructorul, am avut dreptul sa conduc singura sau cu inca o pers in masina; in fine, n-am condus singura niciodata, am avut tot timpul "taca-taca" langa mine :))
acum un an am luat permisul dar am condus numai in weekend-uri si numai de gura sotului, care cica vrea sa ma stie in siguranta in ziua cand voi pleca singura la drum :))
nu va povestesc ce chinuri, nu vroiam deloc; masina mare, noua... degeaba drumuri libere cu soferi rabdatori caci eu tot nu eram tentata de condus
de o luna, mi-a cumparat sotul masina; una mica si nervoasa; si o conduc singura; si stiti ce bine e? nu mai calez motorul, nu mai tremur, pun GPS-ul si ma duc :)) ; s-a dovedit ca stiu sa franez si sa schimb viteza si fara "taca-taca" langa mine si cred c-o fac chiar bine :))
momentan fac un curs de specializare la 120km de casa; deci... fac zilnic 240km si sunt tare mandra de mine ca reusesc; dar... am o problema care ma ingrijoreaza si ma jeneaza tare: vorbesc urat cand conduc, ii injur pe aia care ma enerveaza in trafic, nu ma pot abtine ; cateodata ma scap si cand e al meu sot cu mine si se uita crucis, nu ma cunostea asa; nici eu...
aveti vreo solutie pt mine?
Val, daca vrei, am pastrat nr de tel al instructorului meu din Rom si ti-l pot da; e un om deosebit de calm; te invata sa conduci "babeste", nu te baga in trafic din prima si nu se enerveaza niciodata
Toate cele bune si curaj!