Zuzele (acum mamici) in bucatarie
Raspunsuri - Pagina 11
docdecap spune:
mitsule, iaca:
1 kg faina
1/2 kg zahar
amoniac (stins cu lamaie) 2 plicuri -ar trebui 20 gr, mie mi se pare cam mult, cresc prea tare in cuptor si nu se mai cunoaste bine forma decupata, mai ales daca e mica
2 galbenusuri
un pahar lapte
4 linguri ulei
jumate din zahar se arde (caramelizeaza) si se stinge cu 1/4 l apa. cu cat lasi sa se coloreze mai mult, cu atat mai inchisa la culoare iese coca si turta.
aceeasi cantitate de zahar poate fi inlocuita daca vrei cu miere.
se mai pun cuisoare zdorbite, cat sa iti placa tie de aromata.
spuma se face din albusurile corespunzatoare celor 2 oo puse mai devreme frecate direct cu zahar pudra. vreo 2-3 linguri de zahar la albus, gusti sa iti placa. mai pui si zeama de lamaie, sa nu fie gretos de dulce, eu pun aproape juma' de lamaie. da' trebuie sa tooot freci la ea, apoi o pui pe turta coapta cu o punga careia i-ai facut o gaura mica intr-un colt. dupa ce ai terminat cu ornatul, restul de spuma o pui peste turtitele coapte adunate intr-un lighean si amesteci. asa ies mazgalite uniform, le intinzi pe o hartie dup-aia pana se usuca.
sa stii ca treaba cu ornatul e cel mai fun, restul e cam nasol acuma cu burtica, sa stai aplecata sa intinzi foaie si sa decupezi forme. mai faceam o chestie -cand oboseam- ,faceam serpisori din coca -ca la plastilina, si taiam betigase mici si le coceam asa. foarte buna oricum
te , cu cozonacul recunosc ca sotu' e maestrul, si nu are reteta, e atat de artist ca il face asa, "la mana"... ce mai, un Picasso!
Monica 38+ cu Serban
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
Gina M spune:
*** Eu chiar acum am la cuptor: "Cozonac in 2-a culori."
Va pastez si voua reteta.
Cozonacii sunt produse traditionale romanesti cu aspect si gust de sarbatoare, asa cum este si acest cozonac in doua culori. In plus acest cozonac in doua culori aduce un strop de fantezie in plus, prin aspectul vesel si plin de culoare. Sigur acest cozonac in doua culori, plin de arome si savoare isi va castiga un loc de cinste pe masa d-voastra.
Ingrediente
1 l lapte
2 kg faina
12 linguri cu varf de zahar
6 oua
250 ml ulei
putina sare
drojdie cat o nuca
cacao cat doresti
vanilie
rahat
nuca tocata
Mod de preparare
Se amesteca bine zaharul, ouale, uleiul, sarea, laptele putin caldut si drojdia sfaramata;
Se lasa maiaua la dospit pana ce incepe sa faca basici;
Se imparte compozitia in doua, in jumatate se pune cacao dupa dorinta;
Se amesteca si framanta fiecare jumatate de compozitie, cu faina treptat (aluatul obtinut trebuie fie mai moale) si si se lasa o ora la dospit;
Din fiecare aluat se fac 4 painisoare. Se intinde o foaie de aluat alba, se pune rahat taiat cubulete si nuca inmuiata cu putin lapte si vanilie, si apoi foaia cu cacao. Se ruleaza, se aseaza in tavi si se lasa la dospit circa 15 minute;
Se da apoi la cuptor si cand sunt aproape gata, se ung cei 4 cozonaci cu ou batut spuma si se mai coc 10 minute.Va
Poze - David Jonathan!
honey79 spune:
Azi mi-a venit pofta de iahnie de fasole si gogonele.
Am fasolea, as putea face iahnia, acum cat mai pot, pana vine bebe, caci dupa-aceea, n-am sa am voie... nu?
Dar, n-am gogonelele.
Asa ca, am gasit la magazin rosii verzi... mi-am luat vreo 7 si le-am bagat intr-un butoias de plastic. Sper sa se acreasca pana-n weekend.
Iar atunci, sa-mi fac pofta.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
38+ sapt
Vali
AMR : less than 2 WEEKS !!!
Octavia75 spune:
Buna tuturor zuzelor,
Va scrie o zuza de 13+, gourmeta nevoie mare. Iata o reteta pe care o prepar destul de des pe care zuzul (sotul) meu o apreciaza foarte mult.
Necesar:
2 piepti de pui
2-3 conserve de ciuperci taiate (stoarse se zeama)
2 plicuri de ciorba de ciuperci de la Knorr
1 cutie de smantana
Pieptii de pui se feliaza ca pentru snitel, se bat si se trec prin praful de ciorba.
Intr-un vas de jena (sticla termorezistenta) mai adanc, uns cu ulei, se pun alternativ snitelele si ciupercile, ultimul strat fiind de ciuperci. Se stropeste cu putin ulei si se da la cuptor (incins in prealabil) cam 30 min. la foc mediu. Cand e aproape gata se scoate din cuptor, se acopera cu smantana si se mai lasa 5-10 minute la foc mic.
De obicei avem garnitura de cartofi piure.
Pofta buna tuturor.
Cu drag,
Zuza Octavia75 13+
bebe mic
monicaa spune:
Mango Tiramisu (se pot folosi si piersici sau caise)
1 punga de Cantuccini 250g (sunt biscuiti italienesti tari cu migdale)
850 ml Mango la conserva (aici sunt 2 * conserva la 425 ml) sau fructe proaspete dar trebuie sa fie foarte bine coapte
250 g Mascarpone
500g Branzica slaba de vaci
4 linguri zahar
suc de portocale (5-6 linguri)
4-6 linguri de Amaretto
o pungutza de felii migdale ptr decor
Cantuccini se zbrobesc in bucati mai mici si cu o parte din ei se tapeteaza fundul unui vas de Jena sau de sticla.(se recomanda un vas mai plat si mai lung).Biscuitii din tava se stropesc cu suc de portocale si Amaretto.
Mango-ul se scoate din conserva si se pastreaza sucul. Inafara de 4 felii, fructul se face piure.
Mascarpone, branza de vaci, zaharul si sucul de mango + portocale se amesteca. Se pune suc in functie de cat de fluida se doreste consistenta.(reteta originala e cu 4-5 linguri..mie mi s-a parut cam putin si am mai pus).
In tava peste biscuiti se pune un strat de crema si apoi un strat de piure de mango. Peste piure se pune restul de crema si se presara restul de cantuccini plus bucati de mango(din cele 4 felii ramase) si se presara feliile de migdala.
Reteta originala spune sa se caramelizeze feliile de migdala in 4 linguri de zahar. Eu le-am pus asa (am mai scapat de ceva calorii).
Se pune 3 ore la frigider.
Merge super cu o limonada sau o socata rece rece.
Pofta buna!
Asa arata la sfarsit
http://good-times.webshots.com/photo/2325812890103538713NsocGR
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi
mnarcisa spune:
Super tare subiectul.
Eu cica nu am pofte, dar dupa ce am citit ce ati tot scris voi pe aici nu mai pot. Vreau castraveti murati si dovlecei pane
Sa oferit socrela sa imi faca (foarte dragut din partea ei,), dar cand am fost sa ii iau ierau prajiti simpli (fara ou) si cu mult marar si usturoi si mie nu imi place mararul. Am mancat eu ca sa o fac fericita pe ea dar mie tot mia ras gandul la DOVLECEI PANE su mult usturoiiiii.
Si am sa iau si cativa castraveti sa pum sa se mureze.
in seara asta pregatim un curry se pui
****************************
Narcis George bobocel premiant de cl I si
Narcisa 18+
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
regulile trebuiesc invatate, pentru ca apoi sa ne permitem sa le incalcam
Ereena spune:
nu am abandonat subiectul ,doar l-am "reprofilat" acum trecem la retete pentru bebelusi
piure de legume cu avocado
1 cartof
patrunjel
1 dovlecel mic
3-4 buchetele de brocoli
1/2 jumatate de avocado
1 lingurita de ulei de masline extra virgin sau o bucatica de unt (mie avocado mi se pare deja cam "untos" si uneori renunt la ulei sau unt)
cartoful copt in coaja de preferat ,daca nu ,mege si fiert. brocoli si dovlecelul se fierb cu patrunjelul. dupa ce sunt gata se pun in blender(pentru cei mai mici ) si se fac piure cu jumatatea de avocado . se adauga o lingurita de ulei de masline
MATEI
Primul 5.10.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI
Ereena spune:
piure cu spanac
1 cartof mai maricut
frunze proaspete de spanac
1 galbenus
iaurt/smantana dupa preferinta
ulei de masline
se fierbe cartoful, se adauga spanacul putin mai tarziu pt ca fierbe mai repde .apoi se zdrobesc/blenduiesc ,se adauga galbenusul si putin ulei de masline.inainte de servire se pune deasupra o lingura de iaurt sau smantana
MATEI
Primul 5.10.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI
stancutza spune:
CIORBITA DE ROSII - pt cateva zile
- 2-3 morcovi mijlocii
- 1 ardei gras
- 1 ceapa medie
- 1 pastarnac / radacina de patrunjel
- putina sare
Se fierb impreuna. Cand au fiert toate, adaugi continutul unei conserve de rosii decojite, si taitei / paste (orice forma). Se mai lasa 10 minute sau cat e necesar ca sa fie pastele bine fierte.
Dupa ce si acestea au fiert se paseaza cu furculita (dupa preferinte, ceapa si ardeiul pot fi scoase). La servire adaugi iaurt gras sau mantana, dupa gustul piticului.
BROCOLI CU OU - o portie
- cateva bucatele de brocoli
- putina sare
- un galbenus fiert tare
- 2 lingurite branza de vaci
- unt sau smantana, dupa gust
Se fierbe brocoli si cat e cald se paseaza cu oul, branza, untul / smantana.
Pofta buna la pitici!!!!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei