cola sau pepsi in sarcina
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
miri_mik spune:
nemary, ma refeream la cola light fara cofeina, ca daca fetele au pb cu tensiunea degeaba beau light ca nu le ajuta cu nimic.
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by nemaryquote:
Originally posted by bb_yasmiquote:
Originally posted by miri_mik
fetelor, exista cola light fara cofeina.....
pusici
la noi nu exista....
----------------------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
33+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastraAMR maxim 7 sapt!!!!
exista si Cola si Pepsi light, daca iti place. eu cand am pofta beau cam jumate de pahar de pepsi(cola nu imi place). Cu toate ca inainte de a ramane gravi mancam fff multe dulciuri, acum zac prin frigider ca nu ma mai atrag de loc.
Mari21+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
si cu ce ma ajuta pespsi Light?? tot are cofeina!!!!!
mie oricum mi-au iesit foarte bune analizele facute acuma 3 saptamani!!
------------------------------------------------------------------------------------
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](zana.gif)
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
docdecap spune:
fetele, ma bag si eu in discutie, cu alta treaba
mi-a zis foarte recent o prietena farmacista ca femeile insarcinate nu trebuie sa consume LIGHT. (adica inclusiv guma de mestecat, decat cu mare moderatie). contin fenil-alanina, care poate dauna fatului. O sa mai dau un search sa vad daca mai gasesc despre asta, pana acum nu am citit pe nici un site.
de baut pepsi eu m-am abtinut sa nu consum mult odata, imi luam cate 0,5 l, ca daca ma trezeam cu sticla mai mare in casa, aia era.
mie si fara copil imi da uneori stare de agitatie, parca bazai, cum nu beau cafea deloc, era cam multa cofeina...
acum ma mai tin treaza cand am treaba, ca altfel asa trag la somn...
ma mai interesez de light si va spun
Monica 24+
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
nemary spune:
quote:
Originally posted by miri_mik
nemary, ma refeream la cola light fara cofeina, ca daca fetele au pb cu tensiunea degeaba beau light ca nu le ajuta cu nimic.
confuzia mea, sorry
![](bang.gif)
Mari
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaD/RamonaD.jpg)
RamonaD spune:
Fetelor,sper din suflet ca sfatul meu va va ajuta.Mi-am facut zeci de procese de constiinta ca am baut pepsi in timpul sarcinii.Am incercat sa ma abtin,dar ca si voi nu am putut.Si de la 2 degete puse-ntr-un pahar am inceput sa beau cate-o sticla,si asa mai departe.Copilul meu s-a nascut prematur la 36 saptamani fara ca nimeni din familia mea sa aiba aceste probleme;am facut analize si stiu ca asta a fost motivul principala al nasterii premature.Copilul este bine,nu a fost agitat cand era bebe si este foarte cuminte si istet,dara are probleme cu ochii-va purta ochelari toata viata,pentru ca are astigmatism.Consecintele unei nasteri premature pot fi grave.Pot aparea diverse afectiuni-ii multumesc lui Dumnezeu ca asta e singura problema pe care am intampinat-o!
Ce sa va mai spun? Au trecut aproape 8 ani de la nasterea copilului meu si abia de o luna si jumatate am terminat definitivcu aceasta obsesie de a bea pepsi sau cola.Ingrasa extraordinar de mult-cand am ajuns in sala de nasteri aveam 74 kg,si in urma cu acea luna si jumatate de care va spuneam ajunsesem la 86!!!-acum am 77 dupa ce m-am lasat.Acumulam kg fara a manca,beam doar pepsi;eu de ani de zile nu mai stiam ce gust are apa!Atentie!Pepsi si cola creaza dependenta.Daca nu reuseam sa beau ma durea capul ingrozitor,simteam ca-mi plezneste de durere.Si ce rau mi-a fost in primele 2 zile cand m-am lasat de aceasta bautura nociva..Va jur ca nu va aduce nimic bun.
Aveti grija de voi si de piticii vostri!Cu prietenie,
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
Ramona eu am trecut de etapa de care povestesti tu!! inainte sa a ramane insarcinata beam doar cola/pepsi pana la 2 l/zi, nici nu stiam ce gust are apa. nu pot sa spun ca m-am ingrasat de la el sua ca nu am putut sa renunt (pt ca nici nu imi doream sa renunt!). dupa ce am ramas insarcinata nu am mai pus gura pe cola/pepsi pana pe la 5 luni, dupa care am inceput sa beau cate putin. oricum nu cred ca e mult 0.5 /zi si restu pana la 2 l apa! normal ca cel mai bine ar fi sa ma abtin, dar cum zicea si o alta fata pe aici decat sa poftesc, sa salivez dupa el....mai bine beau o gurita!!!
-------------------------------------------------------------------------
33+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
Ank83 spune:
Eu stiu bebei nascuti la 36 de saptamani care nu au nici o problema.si chiar daca mamica a facut totul ca la carte si nu a bagat nici un gram de cola , cafea, bere sau vin tot nu a reusit sa duca pana la 40 de sapt sarcina.
Ideea e sa nu exagerezi... dar cate un pic e permis orice.
Ank 35+
Raul
Mai avem maxim 5 saptamani pana la marea intalnire
!!!
pet.cost2005 spune:
Sunt perfect de acord cu ank83 ... totul e sa nu abuzezi. In rest, totul e permis. Nu am ajuns la stadiul sa beau cola in loc de apa (nici acum in sarcina, nici inainte) .... Si eu cred, ramona, ca problemele tale cu bb sau sarcina nu aveau ca motiv cola ... asta e parerea mea!!!!!!
Petronela bb Silvia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaD/RamonaD.jpg)
RamonaD spune:
Nu stiu ce sa zic...dupa atatia ani inca ma mai invinovatesc.Nu-l las sa bea nici pe el,desi a mai gustat,dar de pe 11 august,de cand eu n-am mai pus gura pe pepsi ii este si lui interzis.Nu stiu de ce am nascut prematur daca nu de la asta?Ca de fumat nu fumez,nu faceam eforturi fizice,chiar nu stiu de ce!
Sincer va spun ca eu n-as mai bea deloc;m-am mai pacalit in trecut ca beau doar un pahar,si azi asa,maine asa pana cand iarasi ajungeam la 2 litri pe zi.Chiar cred ca provoaca dependenta;de unde atunci durerile mele de cap daca nu aveam...aveam chiar comportament de drogat,parca eram in sevraj,va jur!
Si cum naiba s-au dus 8,5 kg intr-o luna si 10 zile de cand nu mai beau;e-adevarat,iau si tratament,dar mi-au confirmat si medicii ca asta e principalul motiv pentru care am reusit sa slabesc.Am dat cautare pe google la bauturi acidulate dulci si m-am ingrozit.Cred ca am fost la un pas sa-mi distrug ficatul.Pai noaptea eu dormeam cu sticla de suc la cap!Si din ce beam,d-aia mi-era sete mai rau!
Va pup si va doresc o sarcina usoara si mai vorbim.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru.
Ank83 spune:
quote:
Originally posted by RamonaD
Nu stiu ce sa zic...dupa atatia ani inca ma mai invinovatesc.Nu-l las sa bea nici pe el,desi a mai gustat,dar de pe 11 august,de cand eu n-am mai pus gura pe pepsi ii este si lui interzis.Nu stiu de ce am nascut prematur daca nu de la asta?Ca de fumat nu fumez,nu faceam eforturi fizice,chiar nu stiu de ce!
Sincer va spun ca eu n-as mai bea deloc;m-am mai pacalit in trecut ca beau doar un pahar,si azi asa,maine asa pana cand iarasi ajungeam la 2 litri pe zi.Chiar cred ca provoaca dependenta;de unde atunci durerile mele de cap daca nu aveam...aveam chiar comportament de drogat,parca eram in sevraj,va jur!
Si cum naiba s-au dus 8,5 kg intr-o luna si 10 zile de cand nu mai beau;e-adevarat,iau si tratament,dar mi-au confirmat si medicii ca asta e principalul motiv pentru care am reusit sa slabesc.Am dat cautare pe google la bauturi acidulate dulci si m-am ingrozit.Cred ca am fost la un pas sa-mi distrug ficatul.Pai noaptea eu dormeam cu sticla de suc la cap!Si din ce beam,d-aia mi-era sete mai rau!
Va pup si va doresc o sarcina usoara si mai vorbim.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru.
dar cu glicemia stai bine dupa atata cola si pepsi.??.. eu nu beau chiar asa de mult de felul meu.Mai nou beau ca mi se da cum se spune , dar inainte nu eram fan prea mare coca cola .
oricum la mine sucul nu prea tine de sete... daca nu e si apa tot degeaba
![](icon_smile_big.gif)
si nu te mai invinovati atat pt asterea prematura.Am o fosta colega de liceu la care i-a murit bebele la sf sarcinii si cauzele au ramas un mister si in ziua de azi si crede-ma ca nu a facut exces din nimic.
Ank
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
Mai avem maxim 5 saptamani pana la marea intalnire
![](al9leacer.gif)
![](al9leacer.gif)