Filme care v-au impresionat

Filme care v-au impresionat | Autor: Oliv75

Link direct la acest mesaj

Buna
Intrucat iubesc cinematografia nu m-am putut abtine sa nu deschid un subiect cu aceasta tema. Daca ar fi vorba sa-mi expun preferintele as scrie destul de mult pt ca as fi tentata sa le si explic si v-as plictisi de la inceput Acum cand scriu si fiind vorba de DC mi-am adus aminte de un film cu adevarat impresionant "Sophie's Choice" cu Meryl Streep . As putea descrie in cateva cuvinte actiunea filmului si situatia imposibila cu care s-a confruntat eroina la un moment dat, deschizand astfel o dezbatere, dar sincer este o dilema cu care nu numai ca e ingrozitor sa te intalnesti dar e la fel de dureros sa ti-o imaginezi.
Deci, ce filme v-au marcat copilaria, adolescenta, tineretea si ma opresc aici pt ca toti suntem tineri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

"Splendoare in iarba" cu Natalie Wood si Warren Beatty.
Este un film clasic, de dragoste din 1961, l-am vazut si revazut de zeci de ori si de fiecare data cand am ocazia ma uit cu aceeasi placere.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106868
acolo este un subiect legat de cinematografie... Poate foloseste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Cel mai terifiant film pe care l-am vazut vreodata a fost "Salo" de Pier Paolo Passolini. L-am vazut acum mai bine de 10 ani, o singura data dar m-a marcat profund. L-a mai vazut cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Eu vin de la "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", care m-a impresionat intr-adevar prin calitatea executiei si prin autenticitatea personajelor!

Cu totul altfel m-a impresionat seamanul sau intru autenticitate, "Moartea domnului Lazarescu".

"Sophie's Choice" l-am vazut pe la 14-15 ani si nu-mi amintesc decat ca a fost extrem de lung. Dar tot din perioada aia, tin minte un titlu de film care - credeam eu - m-am marcat: "Cainta", al unui regizor din Gruzia. Azi nu-mi mai amintesc din el decat impresia de WOW.

Dar mi-a placut si m-a marcat La Strada, al lui Fellini.

Si, recent, "La mome", cu Marion Cotillard - un film ravasitor despre viata lui Edith Piaf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Tin minte ca eram in clasa I si am vazut "Vraciul". M-a impresionat profund, poate si pentru ca aveam o durere groaznica de cap atunci. L-am revzut inca o data sau de 2 ori, am citit si cartea, insa impactul n-a mai fost acelasi. La fel m-a impresionat si replica din Twin Peaks ca "nu toate sunt ceea ce par a fi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Dintre filmele romanesti 'Occident'de 5 ani nr 1 in top pt mine
Dintre filmele straine 'What's eating Gilbert Grape' cu un Johnny Deep perfect intr-un rol foarte puternic, 'Das Leben den anderen'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La vita č bella cu Roberto Benigni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Multe , dar imi vine acum in minte "Mai bine nu se poate" cu Jack Nicolson si Hellen Hunt (sper ca am scris corect , daca nu , iti dai tu seama.E cam tarziu acum )

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ultimul film pe care l-am vazut, de fapt este un documentar si m-a impresionat pana la lacrimi: Children of Beslan http://www.imdb.com/title/tt0480753/ , este vorba despre copii luati ostatici la scoala din Beslan. Este unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am vazut, poate si din cauza faptului ca totul este vazut din prisma copiilor, ei povestesc, de necrezut cat de mult s-au maturizat dupa aceasta experienta, practic pe langa faptul ca si-au pierdut parintii, fratii, prietenii, si-au pierdut si copilaria, trist, foarte trist.
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba
http://en.wikipedia.org/wiki/Beslan_school_hostage_crisis

Trebuie vazut neaparat,dar va spun ca o sa plangeti si o sa va umpleti de furie (eu cel putin asa m-am simtit)

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Mi-au placut ff mult "Gandhi", "Lawrence of Arabia", "Der Undergang"; ultimul film mentionat reda admirabil ultmele zile ale lui Hitler si ale regimului nazist. M-a impresionat enorm cand, spre sfarsitul filmului, dna Goebbels isi omoara copiii cu sange rece ca sa nu fie capturati. Imi venea sa urlu de furie!!

Mergi la inceput