Filme care v-au impresionat
Buna
Intrucat iubesc cinematografia nu m-am putut abtine sa nu deschid un subiect cu aceasta tema. Daca ar fi vorba sa-mi expun preferintele as scrie destul de mult pt ca as fi tentata sa le si explic si v-as plictisi de la inceput Acum cand scriu si fiind vorba de DC mi-am adus aminte de un film cu adevarat impresionant "Sophie's Choice" cu Meryl Streep . As putea descrie in cateva cuvinte actiunea filmului si situatia imposibila cu care s-a confruntat eroina la un moment dat, deschizand astfel o dezbatere, dar sincer este o dilema cu care nu numai ca e ingrozitor sa te intalnesti dar e la fel de dureros sa ti-o imaginezi.
Deci, ce filme v-au marcat copilaria, adolescenta, tineretea si ma opresc aici pt ca toti suntem tineri?
Raspunsuri
Criss75 spune:
"Splendoare in iarba" cu Natalie Wood si Warren Beatty.
Este un film clasic, de dragoste din 1961, l-am vazut si revazut de zeci de ori si de fiecare data cand am ocazia ma uit cu aceeasi placere.
Criss si Alex
ralnied1 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106868
acolo este un subiect legat de cinematografie... Poate foloseste!
Oliv75 spune:
Cel mai terifiant film pe care l-am vazut vreodata a fost "Salo" de Pier Paolo Passolini. L-am vazut acum mai bine de 10 ani, o singura data dar m-a marcat profund. L-a mai vazut cineva?
smillaraaq spune:
Eu vin de la "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", care m-a impresionat intr-adevar prin calitatea executiei si prin autenticitatea personajelor!
Cu totul altfel m-a impresionat seamanul sau intru autenticitate, "Moartea domnului Lazarescu".
"Sophie's Choice" l-am vazut pe la 14-15 ani si nu-mi amintesc decat ca a fost extrem de lung. Dar tot din perioada aia, tin minte un titlu de film care - credeam eu - m-am marcat: "Cainta", al unui regizor din Gruzia. Azi nu-mi mai amintesc din el decat impresia de WOW.
Dar mi-a placut si m-a marcat La Strada, al lui Fellini.
Si, recent, "La mome", cu Marion Cotillard - un film ravasitor despre viata lui Edith Piaf.
Adria_ spune:
Tin minte ca eram in clasa I si am vazut "Vraciul". M-a impresionat profund, poate si pentru ca aveam o durere groaznica de cap atunci. L-am revzut inca o data sau de 2 ori, am citit si cartea, insa impactul n-a mai fost acelasi. La fel m-a impresionat si replica din Twin Peaks ca "nu toate sunt ceea ce par a fi"
oanademunck spune:
Dintre filmele romanesti 'Occident'de 5 ani nr 1 in top pt mine
Dintre filmele straine 'What's eating Gilbert Grape' cu un Johnny Deep perfect intr-un rol foarte puternic, 'Das Leben den anderen'
aidaciolac spune:
Multe , dar imi vine acum in minte "Mai bine nu se poate" cu Jack Nicolson si Hellen Hunt (sper ca am scris corect , daca nu , iti dai tu seama.E cam tarziu acum )
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
miereamara spune:
Ultimul film pe care l-am vazut, de fapt este un documentar si m-a impresionat pana la lacrimi: Children of Beslan http://www.imdb.com/title/tt0480753/ , este vorba despre copii luati ostatici la scoala din Beslan. Este unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am vazut, poate si din cauza faptului ca totul este vazut din prisma copiilor, ei povestesc, de necrezut cat de mult s-au maturizat dupa aceasta experienta, practic pe langa faptul ca si-au pierdut parintii, fratii, prietenii, si-au pierdut si copilaria, trist, foarte trist.
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba
http://en.wikipedia.org/wiki/Beslan_school_hostage_crisis
Trebuie vazut neaparat,dar va spun ca o sa plangeti si o sa va umpleti de furie (eu cel putin asa m-am simtit)
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
Oliv75 spune:
Mi-au placut ff mult "Gandhi", "Lawrence of Arabia", "Der Undergang"; ultimul film mentionat reda admirabil ultmele zile ale lui Hitler si ale regimului nazist. M-a impresionat enorm cand, spre sfarsitul filmului, dna Goebbels isi omoara copiii cu sange rece ca sa nu fie capturati. Imi venea sa urlu de furie!!