Nou stil de viatza (150)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Neata!

Azi sunt nervoasa.

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Merita sa tinem o cura?

Oamenii de stiinta sunt de parere ca nu. Conform statisticilor, marea majoritate a dietelor nu functioneaza pe termen lung. In general, persoanele care tin o astfel de cura pierd initial 5-10% din greutate, poate ceva mai mult, dar ulterior recupereaza tot ce au dat jos, de obicei cu un "bonus". Conform "Science Daily", acestea sunt rezultatele unui studiu riguros, facut asupra a 31 diete pe termen lung.

Slabirea se produce de obicei in primele sase luni, insa in majoritatea cazurilor subiectii pun la loc ce au pierdut (de obicei si ceva peste) in urmatorii 4-5 ani. Ba mai mult, un studiu arata ca persoanele care au tinut diverse diete au castigat in greutate considerabil mai mult in urmatorii doi ani decat persoanele care nu au tinut nici un fel de dieta.

Care e cauza? Probabil faptul ca cei care doresc sa slabeasca privesc dieta ca pe un tratament neplacut, o perioada dificila care trebuie abordata cu curaj si trecuta strangand din dinti. Ceva care la un moment dat se termina si pot reveni la viata fericita, abuziva, de inainte.

E logic, marea majoritate a curelor de slabire sunt planuri alimentare care indica pe zile si ore exact ce si cat sa mananci. Un astfel de program, oricat de stiintific si echilibrat ar fi el, nu poate fi tinut o viata intreaga. Si ce faci la sfarsit?

In locul dietelor, cercetatorii recomanda miscare si alimentatie moderata. In loc de a urma orbeste un plan gata facut de catre cineva care nici nu te cunoaste, e mai bine sa intelegi cate ceva din ceea ce se intampla in propriul tau organism, pentru a-l ajuta sa functioneze optim. Poate ca rezultatele nu vor fi spectaculoase, dar sunt garantate si durabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justasmallkiss spune:

Tzuni,ti-e foame? dulce sa treaca nervii.

http://delialaryssa.fotopages.com/
IOANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Neata!
Carmen, sa ma treci si pe mine inapoi la treaba. Nu stiu exact cate kg am in prezent, 55 si ceva.
Delia, merci! Treaba e ca-mi plac mult. Cred ca e la fel ca la pepeni. Cam o luna de zile am mancat mai mult pepeni si mancare mai deloc si ma mentineam la aceeasi greutate.
N-am vazut intrebarea ta despre torturi, dar vad ca ti se recomanda cofetarii. Noi in ultima vreme suntem fani Agapitos. Sunt vreo 3 cofetarii in Bucuresti. Adrese exacte nu am. E una pe la Rosetti (str. Jean Louis Calderon, cred), una pe la Unirii.

Azi am mancat o banana si cateva boabe de struguri. Din pacate cafeaua am baut-o cu zahar. Mai departe nu stiu ce mananc.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Ioana, da, inca e mucos. Si noi pe langa el.
Tu cand ai examenul? Sa-ti tinem pumnii.

Tzuni, cine te-a suparat azi? Seful sau vreo colega 'binevoitoare'?

Mergi la inceput

Foloseste-ti mintea ca pe un generator de alternative.

....
asta tot imi repet de dimineatza, dar va las pe voi sa cititi:

"Studiile actuale arata ca dieta este o preocupare constanta a omului modern. Mai mult de 50% dintre adolescente si mai bine de 20% dintre baieti au incercat cel putin o data o dieta.

Mai mult decat atat, in unele cazuri, pierderea initiala in greutate este ulterior dublata de cresteri in greutate dupa incheierea dietei.

Mecanismul ambitiei
La nivelul mintii rezida si mecanismele fine ale actiunii si reactiunii, ale vointei si ale perseverentei. Ai putea crede ca este vorba despre un aliat, nu? Despre un prieten care ne pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a ne apropia de imaginea dorita? Ei, uneori chiar asa si este. Pe de alta parte, mintea mai este depozitara unor tendinte contrarii, cum ar fi indolenta, cedarea prea usoara in fata placerilor de moment, vina, lipsa de planificare. Mintea noastra mai este si depozitarea pe termen lung a tuturor succeselor si esecurilor noastre - inclusiv la capitolul dieta.

Cu siguranta stii asta, dar prefer sa ti-o mai spun odata - consider dieta mai degraba o provocare a mintii decat a trupului. Si o proba de perseverenta. Gandeste-te la mintea ta ca la un bidiviu naravas. Daca il vei struni, daca il vei antrena cum se cuvine, te va duce foarte departe.

Fa din mintea ta un aliat cand tii o dieta si nu vei da gres. Nu o lasa sa-ti impuna pofte si placeri alimentare "interzise".

Ce se poate face?
Cateva reguli de igiena mentala in cazul in care esti decisa pentru o dieta care ti-ar putea schimba viata:

Rezolutia
- Creeaza momente de bilant pentru a tine sub control dieta!
- Genereaza alternative la mancare!
- Nu dispera, persevereaza!
- Obisnuieste-te cu situatia: acum tii dieta si nu ai voie sa mananci in afara ei!
- Ofera-ti premii ori de cate ori ai reusit sa atingi un "prag" pe care ti l-ai propus dinainte!

Actiunea
- Noteaza-ti in fiecare seara, intr-un carnetel, "victoriile" (dar si micile infrangeri) de peste zi.
- Nu te gandi la dulciuri, ci la un sport, la cariera ta. Foloseste-ti mintea ca pe un generator de alternative."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine77 spune:

Salutare natiune!

Justa, spor la chestionare.
Tzuni, eu nu ma vad in stare sa tin Daneza, dar tu esti campioana la asa ceva...Daca crezi ca este necesar sa o tii....spor la treaba
Ce ai patit de esti nervoasa?
Anda, bun venit!

Meniul pe azi:
7.30- o cafea neagra + o felie de muschi Azuga+ o felie paine graham
10.30- cafea decofeinizata+ doua felii sunca Praga+ doua felii cascaval
16.30- (nu am cum mai devreme de ora 16.30 pt ca intru in sedinta 4 ore)o salata mare cu de toate- vad eu ce ma inspira
19.30-20.00- ton cu lamaie

Pupici pt toata gasca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mephala30

Merita sa tinem o cura?

acum sunt SI mai nervoasa

Mergi la inceput

quote:

Tzuni, cine te-a suparat azi? Seful sau vreo colega 'binevoitoare'?

Nu, mephala , pe mine sunt nervoasa. Am mancat azi noapte pe la doua. E drept ca un ou si o rosie, dar ... Daneza dragaaaaa, la revedere te-am lasaaaat...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tzuni

quote:

Merita sa tinem o cura?

acum sunt SI mai nervoasa

hei!
nu ma enerva si pe mine! ok?

Mergi la inceput