Cezariana vs nastere naturala

Cezariana vs nastere naturala | Autor: clarrice

Link direct la acest mesaj

Am ramas extrem de surprinsa sa aflu parerea unui medic ginecolog, cum ca, cezariana ar fi mai buna decat nasterea naturala. Sustinea ca ei recomanda pacientelor sa nasca natural din ratiuni economice in primul rand si ca daca ar fi sa intrebi doctoritele ginecoloage cum au nascut sau cum ar naste, majoritatea ar raspunde ca prin cezariana.
Sustinea cu foarte mare convingere ideea ca toata munca asta a lor de convingere ca nasterea pe cale naturala e mai buna, e doar un basm si ca realitatea e tocmai alta.
Zicea ca a citit niste studii in care s-a constat ca femeile ce au nascut pe cale naturala, au suferit probleme cu rupturi de perineu spre batranete.
Eu cred ca ar trebui sa luam in dicutie si studiile care s-au facut cu femeile ce au nascut prin cezariana si complicatiile ulterioare.
Oricum, am ramas siderata, mai ales pentru ca toate astea veneau din gura unui ginecolog.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

se discuta de ceva timp despre problema asta aici: de ce atat de mult cezariene in Ro? (ai vreo 30 de pagini de citi inainte )

Roxana

Mergi la inceput