Si-a mai revenit ciclul la"normal"dupa chiuretaj?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

ramonzca79,
Da-mi voie sa incep prin a-ti spune ca cel mai bine este sa astepti cu chiuretajul pana cand te convingi fara urma de indoiala ca nu se mai poate face nimic. Eu am facut chiuretajul in pripa la sfatul medicilor si dupa aceea am descoperit niste amanunte care m-au facut sa cred ca TREBUIA sa mai astept macar o saptamana. De obicei semne ca pierzi sarcina sunt faptul ca se inmoaie sanii (nu mai sunt dureroi) si incep vagi scurgeri. Inainte de astea, mai ales daca sarcina e pana in 8-9 saptamani, mi se pare mult mult prea devreme din mai multe motive, dar n-o mai lungesc. Iti zic astea pentru ca nu stiu povestea ta.
Despre chiuretaj trebuie sa iti spun ca depinde foarte mult la ce spital il faci si cu ce medic. Unii medici prefera sa faca anestezie totala. Dar anestezia totala nu este buna pentru organism. Eu am fost la Municipal, la cerere, fara internare. Am venit si in vreo juma de ora am plecat acasa. La Municipal se foloseste pe langa anestezia locala, o substanta care te relaxeaza foarte tare. Si uite asa nu pot spune ca a durut. Am avut o vaga senzatie la un moment dat ca aspiratorul acela trage in jos uterul, dar atat. M-am refacut foarte repede si nu mi-a mai curs deloc sange. Sigur ca depinde probabil si de medic. Eu am facut asta cu Badiu.
Deci, daca te interesezi din vreme cum fac ei chiuretajele acolo unde vei merge, prin ce metode, si cum e doctorul, ai sanse bune sa nu ai nici o neplacere fizica. Teama interioara insa e mare prima data E foarte mare. Eu am facut asta pe 20 Iunie. Daca as mai fi nevoita sa o fac a doua oara nu mi-ar mai fi frica. Dar tristetea e... inevitabila.
Deci, afla foarte bine dinainte ce anume iti doresti si ce anume iti ofera spitalul la care o faci.
Succes! Si ai grija mare. Poate nu e cazul de chiuretaj.

In asteptarea lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

alinushca...am mai fost la un eco...super performant unde s-a vazut sacul aproape gol si dimensiunea acestuia era pt 6 sapt nicidecum pt 10 cat am azi....so....mi s-a confirmat si aratat inca o data...

am renuntat la a face raclaj in matermnitate...voi merge la medicul care m-a consultat ieri...mi-a parut mult mai ok...mi-a promis ca nu o sa simt nimic si in plus am o prietena care a facut tot la el si a fost super multumita de tot...conditii, comportament precum si de urmari...

teama inca imi este dar...cu Dumnezeu inainte...nu-mi vine sa cred cat de linistita sunt...m-am resemnat si privesc optimista spre luna noiembrie cand voi incerca din nou daca va fi ok....o sa las menstra din oct si apoi si cea din noiembrie si apoi....vom vedea

sper sa nu fie prea repede.....

...vine barza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeam23 spune:

buna fetelor.eu am 3 luni de cand am facut chiuretaj, o sarcina de 4 luni si mie nici acum nu mi-a venit menstra, am luat duphaston 10 zile cum mi-a zis doctorul si acum astept sa vedem ce se intampla.cand am pierdut prima sarcina la 10 saptamani menstra a venit la 30 zile regulat, dar acum m-a uitat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

andreea, imi pare rau dar situatia ta nu este normala deloc. asta poate insemna ca ai facut sinechie sau ca inca nu ai ovulatie.
sigur este ca trebuie sa iti faci o ecografie endovaginala la un aparat performand de un dr. care sa aprecieze corect ceea ce vede, si in functie de ceea ce vede ( aspectul uterului, existenta sau nu a foliculilor) sa iti recomande ce sa faci in continuare.
pentru sinechie trebuie sa faci histeroscopie, doar asa dr. poate remedia sinechia, sa aprecieze in ce stare este dupa chiuretaj, pentru ca nu ii este usor sa suporte un chiuretaj la sarcina mare. pentru ovulatie, nu stiu sigur ce ar trebui sa faci, sa faci analiza de prolactina sau sa faci stimulare . dr. te va indruma.
dar mergi cat mai repede la un dr. bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-m spune:

Buna fetelor,

Eu am facut acum doua saptamani avort prin nastere naturala la 5 luni. Sangerarea sa oprit, dar mai vine din cand in cand cate o scurgere mica maronie (cam ciudat).
Sarcina asta am obtinuto prin fiv. Aveti idee cand as putea sa mai incerc unul.
Am dat cateva detalii la subiectul rezultat prost amniocenteza amniocenteza.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

cel putin trei luni trebuie sa lasi uterul sa isi revina, si daca atunci este bine, cred ca poti incerca din nou, despre sangerarea aceea la 2 saptamani, atat timp cat nu este sangerare abundenta si dureri nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, probabil ai luat antibiotic si antiinflamatoare.
daca nu se reia CM-ul dupa 5 saptamani, sa te ingrijorezi. in acest timp refa-ti imunitatea organismului pierduta in timpul sarcinii, pentru ca te poti alege cu o multime de prostii.
pregateste-te sa o iei de la capat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeam23 spune:

buna fetelor.imi cer scuze ca nu am dat mai multe detalii,in timpul sarcinii am pierdut sange mult,m-am chinuit cu dureri,contractii, sangerari cu gheaguri,din eco toti spunea copilul e bine dar eu mai aveam putin si ma duceam,am stat internata cam toata sarcina. chiuretaj l-am facut cu anestezie totala,mi-au pus o perfuzie(punga) de sange,am facut analiza la sange si a iesit ok,am facut eco endovaginala,pe 30 octombrie si eram la ovulatie, dupa duphaston 3 zile am avut dureri groznice de burta,gen contractii, simteam uterul , ovarele si nici urma de sange...

Mergi la inceput