Mamici de Noiembrie -Decembrie2007(74)
Raspunsuri - Pagina 21
pet.cost2005 spune:
Neata !!!!!
Raportez o bbblina sanatoas, voioasa si activa. Totul ok, are 1,5 kg. ... mi-a dat de facut analize printre care si glicemia ... greutatea (mea) ok, tensiunea cam mare (vesnica mea problema) ... si cam atat!!! Poze nu am ca nu mi-a dat ... da' oricum are un aparat cam nasol ca nu prea se vede bine .. i-am vazut fetisoara, dargalasa de ea !!!!
M-a programat pt. eco morfo de ultimu trim ... o sa imi dea peste 2 sapt. alte analize pt. vizita cu anestezistul ... bagajul pt. spital ... pt. bb NIMIC, doar un schimb ca sa o scot din spital, iar pt. mama e valabila lista de pe prenatal ...
adina - nu m-ai socat cu ideea de naste acasa, da' iti spun si eu ca esti curajoasa. Eu nu as putea. Ma simt mai in siguranta intr-o structura specializata.
Am visat aseara numai nasteri ... eram inca sub efectul vizitei la dr cred. Am nascut de vreo 5 ori ... pe toate caile posibile si imposibile
, cezariana, epidurala, natural ... si m-am trezit toata transpirata dupa un atata efort ... hahahahaaa ...
Petronela
bb Silvia
anacami spune:
la fel, si cei de la Bebeconfort (Franta) produc asemenea seturi de pat- cu aparatori...
Roxana, poate conteaza si medicul si aparatul pe care ti s-a facut ecografia; si greutatea la fel, mai ales ca marja de eroare difera de la aparat la aparat...
Anca, bafta la eco. Ref. la cezariana, cred ca trebuie sa te gandesti tu cum esti pregatita sa nasti- ref. la motive, in strainatate multe din celeinvocate in Romania nu ar indica cezariana (miopie, etc,etc)...stiu pe cineva care a avut cu mai putin de un an inainte un accident rutier destul de serios cu bazin rupt,etc si tot nu i se rec. inca cezariana ((in Italia)- in apropierea nasterii se hotaraste dr., functie de evolutia de pana atunci.
Sa folositi caruciorul cu placere, imi placea si mie la Sebi (inca nu erau in Ro); este cel care are si termometru
???
Camelia, Sebastian
si Stefania 
lista necesar bb
laura1713 spune:
quote:
Originally posted by dany26
RGE , Erika si Jasmine felicitari pt bebeii grasuni!!!!!!!Of ce as vrea si eu sa aflu asa vesti bune....dar mai am 2 sapt pana la eco.
Voi ce eco ati facut?3D , 4D sau 2D? Cat costa un 4D de trim 3?
Dany2007....la inceput asa am vrut eu sa fac cezariana...(asa vroiam dintotdeauna) dar de curand am aflat si ca am suflu sistolic la inima..si nu prea am voie sa fac efort mare...deci...tot la cezariana ajungSuper tare faza cu sculatul noaptea si trasul de pijamale...i-am povestit si sotzului si radea
Anca felicitari pt sapt 32!!!!!!!!
Eu stiam ca e cel mai bine sa il tii pe bb pana in sapt 38...ca cica in sapt 37 inca i se mai dezvolta plamanii...Deci e ok si la 36?29+
ANDREI
Dany26, nu sunt medic, dar in legatura cu suflul sistolic stiu ca are cel putin jumatate din populatie. Nu este o chestie grava. Si mie mi-au descoperit la cateva luni suflu sistolic, si am facut EKG pana pe la 13-14 ani, cand nu a mai aparut nimic. Asta este de fapt o fanta in peretii inimii, si de aceea apare ca bataie neregulata. Insa pe masura ce trece timpul, pe masura ce creste organismul, creste si inima si se astupa intr-o anume masura respectiva fanta. Eu asa stiu si desi stiu de mica de suflul meu sistolic, niciodata nu am tinut cont de asta cand am facut ceva.
Acuma probabil depinde de la pers. la pers. si cel mai bine e sa faci cum zice doctorul, dar nu trebuie sa o iei in tragic.
Pupici
Laura
31+
pussi spune:
am comandat si eu camera X 2.. desigur! asta este: http://www.pinolino.de/katalog/assets/s2dmain.html?http://www.pinolino.de/katalog/530257972600847d7/index.html
vad ca apar mai multe, e vorba de camera NINA
PUSSI
27+
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA BURTICA ROZ
MAI AVEM 10 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
adinag spune:
Hai ca-s pe fuga, m-a sunat moasa ca intarzie ca i s-a prelungit o alta vizita la cineva.
Flory, riscul exista, dar minimal - doar daca nu sunt legate bine sau la o distanta prea mare intre corditele alea se legat de pat. Insa atunci se pot coase cateva suplimentare, incat sa nu-i incapa capusorul intre pat si aparatoare.
insa in general mi se pare SIDS o tema fff interesanta, cateva linkuri:
http://www.keepkidshealthy.com/newborn/newbornquicktips/prevent_SIDS.html
http://pediatrics.about.com/od/safety/a/05_sids.htm
http://www.preventsids.org/
Si aici se spune clar ca unul din mmotivele principale este supraincalzirea (chiar scrie si de caciulite in casa). Recomandat este sa nu fie mai mult de 18° in camera in timpul noptii/somnului. Recunosc ca nu am respectat asta, ca vara ce fac? Insa iarna sigur nu am niciodata peste 20° in timpul somnului, de obicei mai putin, ca eu inchid de regula caldura pe timpul noptii, ii dau drumu abia dimineata sau o pun pe 16°.
Adina 25+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
RGE spune:
..eu m-am apucat de spalat..am bagat chiloteii si camasile de noapte pt bagaj la spalat si perdeau din bucatarie la inmuiat.....am o gramada de facut...avand in vedere ca peste 2 saptamani de atunci incolo pot naste oricand...tre sa luam covoare, pt bebe mai sunt o gramada de luat, curatenie in toata casa..si nu am nici un chef sa ma apuc...parca tot simt ca mai am mult dar pe de alta parte mi-e frica...sa nu ma prinda cu "...in vine"![]()
CAMI...intre Sanador si Euroclinic intr-o saptamana este diferenta de 400 grame bebe, placenta de la 2 a trecut la 3 cu microcalcifieri
ROXANA
34+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 6 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
ralucis spune:
salutare! Nu am mai apucat sa intru de mult aici, am fost si sunt tare prinsa cu serviciul, plus ca am fost si nasi de botez saptamana trecuta, doar cateva poze aici,
http://www.flickr.com/photos/20241237@N00/
nu am mai avut baterii la camera si inca nu ne-au trimis cumetrii pozele lor. Pe 30 botezam iar, asa ca sper ca atunci o sa am mai multe poze. Eu am intrat inn sapt 30, deci am 29 implinite, si deja nu mai pot sa mai dorm deloc noaptea, ma doare spatele rau, nu imi mai gasesc locul in nicio pozitie. la 28 de sapt fetita mea avea 1200 de gr, cf ecografiei facute la dr mea. revin, sper sa mai citesc din urma.
RGE spune:
..fetelor eu am o intrebare....apa se poate rupe daca colul este lung si inchis??...sau...cum ne dam seama ca se apropie nasterea?...mai intai apar contractii dureroase?(cam din ce saptamana ar fi normal sa apara?).....si dupa contractii se elimina dopul si se rupe apa???....adica eu cum o sa-mi dau seama ca se apropie??...plus de asta daca as incepe sa am contractii dureroase as intra in panica..cam din ce saptamana pot sa apara??
ROXANA
34+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 6 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
ancadragoman spune:
Gataaaaaa.....am facut mancare si am spalat o masina ca maine este sarbatoare .
Pussi felicitari ,hai ca mai ai putin

anca
32+
Maria
poze
AMR 8 saptamani

!!!!!!!Of ce as vrea si eu sa aflu asa vesti bune....dar mai am 2 sapt pana la eco.