cat de des va spalati pe par?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Inainte sa am bebele, ma spalam pe cap zilnic; de fapt, era singurul mod in care imi puteam aranja cat de cat coama. Si asa mi se parea si normal, la fel cum faci dus zilnic, e normal sa iti speli si capatzana, nu?
Acum...cam la 2 zile, pentru ca nu mai am timpSi chiar si atunci, sunt cu pitica la usa, langa cada, prin bideu, ca nu vrea sa plece chip de langa mami

XIO, m-am uitat la poze si ai un par tare frumos; cam asa e si al meu, numai ca e mai cret si o idee mai lung. Bine, tu esti fata faina per total. Dar, si mie mi se pare o distanta cam mare intre spalari - 5-6 zile, sau cel putin asa am inteles din ultimele postari. Nah, acu fiecare face cum vrea si atata timp cat ne simtem bine, restul chiar ca nu mai conteaza.

numai bine

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Buna fetelor!
Eu ma spal la 2 zile, dar am o prietena care se spala zilnic la par si cand am intrebat-o daca nu ii face rau mi-a zis ca a vorbit cu un hair stilist care i-a zis ca nu e adevarat ca spalatul des la cap face rau. Dimpotriva, factorii externi cu care intra in contact parul zilnic, si care fac rau parului (soare, praf, etc)sunt indepartati prin spalarea parului zilnic. Si al meu se ingrasa f. rpd si arata cumplit atunci cand il las mai mult de 3 zile nespalat, dar in ultima perioada cade f. mult si atunci am renuntat sa il mai spal asa des.
Pupici tututor!

N.Petros

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bine , mai Conchita , vad ca stii si cum imi miroase , transpira si cum se simte parul meu . sa o lasam asa , ca e inutil.

Noe ...si eu il vroiam cretz
Daca se unge mai repede sau daca se murdareste mai repede evident ca il spal , dar in medie cam o data la 5 -6 zile.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Si nici dupa dus. Asta apropo de pori deschisi. Pur si simplu eu ma simt vulnerabila. Si de aceea nu servesc mai niciodata dus dimineata, numai seara.

Nu inteleg, tu iesi afara uda si dezbracata dupa dus? Cat crezi ca dureaza dupa un dus fierbinte sa se inchida porii si sa se usuce complet pielea in conditiile in care te usuci cu prosopul si te imbraci? Eu zic ca e undeva intre 1-2 minute pana cand corpul tau isi regleaza temperatura dupa dus si usuca resturile de umezeala ramase dupa uscatul cu prospopul.

quote:
Sincer cred ca sapunirea pielii mai mult de o data/zi nu este benefica.

De cate ori pe zi te speli pe maini? Care e diferenta intre a te spala pe maini si a te spala sub brat sau prin zonele intime?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Si nici dupa dus. Asta apropo de pori deschisi. Pur si simplu eu ma simt vulnerabila. Si de aceea nu servesc mai niciodata dus dimineata, numai seara.

Nu inteleg, tu iesi afara uda si dezbracata dupa dus? Cat crezi ca dureaza dupa un dus fierbinte sa se inchida porii si sa se usuce complet pielea in conditiile in care te usuci cu prosopul si te imbraci? Eu zic ca e undeva intre 1-2 minute pana cand corpul tau isi regleaza temperatura dupa dus si usuca resturile de umezeala ramase dupa uscatul cu prospopul.

quote:
Sincer cred ca sapunirea pielii mai mult de o data/zi nu este benefica.

De cate ori pe zi te speli pe maini? Care e diferenta intre a te spala pe maini si a te spala sub brat sau prin zonele intime?

Bird, porii mei nu se inchid in 2 minute . Si am spus c-asa ma simt eu, vulnerabila. E vreo problema? Sti mai bine TU cum ma simt EU??

Iar daca tot ma citezi, atunci fa-o macar exact.. si nu spicui ce-ti convine ca sa dea altfel decat m-am exprimat eu. Deci cum zisei?? Sa repetam. Ochii mari, urechile ciulite:

Sincer cred ca sapunirea pielii mai mult de o data/zi nu este benefica. Vorbesc de piele in general.. nu de acele zone care, mai ales vara, necesita sa fie spalate mai des. Dar in rest si un dus cu apa simpla face extrem de bine.

Si acum sa traduc: acele zone la care ma refeream si care necesita a fi spalate (inclusiv cu sapun ) mai des de 1 data/zi sunt:
- mainile, mai ales mainile
- picioarele
- zona genital-anala
- sanii+subbrat
- fata

Acum e clar??

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

quote:
...porii mei nu se inchid in 2 minute . Si am spus c-asa ma simt eu, vulnerabila.

Am inteles, porii tai sunt speciali si se supun altor legi fizice. Nu-i nimic, nimeni nu-i perfect .

quote:
Si acum sa traduc: acele zone la care ma refeream si care necesita a fi spalate (inclusiv cu sapun ) mai des de 1 data/zi sunt:
- mainile, mai ales mainile
- picioarele
- zona genital-anala
- sanii+subbrat
- fata

As adauga pe lista si gatul, mai ales la ceafa transpiri daca e cald de la par. Dar daca tot speli mai des de 1 data pe zi cu sapun toate aceste zone, ce mai ramane? Nu e mai simplu sa te bagi sub dus? Sau pielea de pe abdomen si spate (unde nu ajungi cu sapun oricum) are regim special, ca in rest le speli pe toate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Dar daca tot speli mai des de 1 data pe zi cu sapun toate aceste zone, ce mai ramane? Nu e mai simplu sa te bagi sub dus? Sau pielea de pe abdomen si spate (unde nu ajungi cu sapun oricum) are regim special, ca in rest le speli pe toate .

Pai si cine-a zis sa nu te bagi sub dus, daca asa iti e mai simplu??? Pt spalaturile nr 2, 3, 4, 5,.., and the sky is the limit poti sa bagi si sub dus, da sa nu sapunesti decat "zonele". Asta-i tot. In rest, apa simpla e numa buna. Vara mai ales, sa te racoreasca si improspateze. Iarna poti s-o faci si mai ca pisica. Si mai ramane destula piele.. adic cam toata intinderea.

Da multe curiozitati mai au unii. Si cu orishe pret dupa nod in papura. Bre, da acum si la traseul sapunului pi corp??!! Mare ti-e forumu..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

quote:
...porii mei nu se inchid in 2 minute . Si am spus c-asa ma simt eu, vulnerabila.

Am inteles, porii tai sunt speciali si se supun altor legi fizice. Nu-i nimic, nimeni nu-i perfect .

Si cam caror cunoscute legi ale fizicii nu se supune corpul Ruxandrei?
Sa fie oare Axioma 1 a dinamicii porilor, care zice ca "odata un por dilatat de la contactul cu apa calda, se va contracta la loc in maxim un minut"?
Sau poate Axioma 2 extinsa a dinamicii porilor, corelata cu gradul de confort, care zice ca "odata porul inchis la un minut dupa ce efectul apei calde a incetat, gradul de confort absolut e obligatoriu sa se instaleze"?

Mai Bird, tocmai tu sa nu stii ca nu toti oamenii sunt la fel si ca ar cam fi indicat sa respectam confortul si deciziile fiecaruia?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Mai Bird, tocmai tu sa nu stii ca nu toti oamenii sunt la fel si ca ar cam fi indicat sa respectam confortul si deciziile fiecaruia?

Eu nu aveam probleme cu confortul si decizia, astea sunt treaba fiecaruia. Dar porii nu tin de confort si nici de decizie , aia cand e cald se dilata si cand e frig se contracta indiferent de decizia 'purtatorului'. Nici macar nu am incercat sa caut legatura dintre pori (indiferent de starea lor) si raceala sau vulnerabilitatea resimtita de purtatoarea porilor indelung deschisi . Acum sunt rea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai mai Bird, eu nu am inteles de ce trebuie sa i se demonstreze cuiva care spune ca nu se simte confortabil daca iese afara dupa dus, ca cc greseste si ca normal ar fi sa se simta confortabil, dand un exemplu personal, sustinut chiar de legi ale fizicii .
Fata a zis ca ea prefera sa faca dus seara, nu dimineata. Care-i baiu'? Ca presupun ca e un bai, daca e luata deoparte si prelucrata, nu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput