Mamici de septembrie - octombrie 2007 (78)
Raspunsuri - Pagina 20
prisi spune:
buna dragele mele,
am intrat sa va salut, nu prea am timp ca sunt cam obosita , nu pot sta f mult timp in fund, iar pe spate nu pot scrie si am asa de mult de citit din urma
sa va povestesc cate ceva
pe 5 m-am dus la control si am ramas acolo pt monitorizare, era ceva in neregula cu tensiunea in cordonul ombilical, dr a zis ca poate facem cezariana , am stat de la 12 ziua pana la 11 noaptea in sala de nasteri si am asistat la 6 nasteri in direct, nu erau usi la salile de nasteri, asa ca a fost stresul vietii mele. pe la 11 m-au dus intr-un salon si am incercat sa dorm ca eram obosita si stresata, dar pe la 2 au incepu niste dureri de spate, am zis cae de la patul prost, care avea o gaura, m-am mai plimbat pe hol pana pa la 5 , am mai atipit de cateva ori, pe la 5 au inceput contractiile intai pe la 10 minute apoi pe la 7-8 , am zis gata tine DD cu mine si nasc normal, m-am dus am facut dus m-am arajat, durerile nu erau chiar nasoale, pe la 7 a venit Dr , am urcat pe masa mi-a rupt apa si a zis ca asteptam un pic, dar intre timp m-am mutat inapoi in sala de nasteri .pe la 7.30 au inceput contractiile la 5 min, a venit dr m-a consultat si nu zicea nimik, a zis ca-l asteapta si pe coferentiar sa ma vada, a venit cu jumatate de facultate de medicina dupa el, dupa care a venit dr mea si a zis ca nu am dilatatie si nu mai stiu ce si ca facem cezariana .intre timp aveam niste contractii da imi era rusine sa tip era plin de studenti pe acolo si de dr asa ca am strans tare de o bara a patului si dadeam la soricei.
m-au pregatit de operatie si pe la 10 a venit bebe, nu am auzit-o ca am avut anestezie totala. in timpul operatiei am facut hemoragie si am pierdut f mult sange. m-am trezit la un moment dat, eram deja la reanimare
cam asta a fost urmeaza recuperarea, inca sunt f slabita da multumita de treaba facuta, uit de tot cand ma uit la Mirunica
poze
Marta si Miruna
kriss79 spune:
Madalina, felicitari pentru micul Robert Stefan! numai sanatate si mult noroc in viata!
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina 34+ cu Alessia Stefana
Sabina spune:
sa va povestesc si eu:
cu o noapte inainte de operatie am avut contractii aproape continuu. Ma gandeam sa ma duc mai repejor la spital...
pana la urma m-am prezentat la ora 7.30, cum era prevazut. La camera de garda jale mare...nu ma baga nimeni in seama la receptia aia. Ca cica sa ma duc in ambulator.
Am iesit de-acolo si am inceput sa bocesc ca eu ma duc la loc acasa
A iesit o asistenta care a regl;at conturile, dr meu fiind in garda, in garda mi se face internarea.
Booon.Dau tel la dr, ii spun caam, ajuns, si ma cheama sus pe sectie.
odata ajunsa, surpriza!! sala de operatii e INAINTe de postoperator, dacatreci p-acolo si esti prea curios..brrrr.insa PO arata strasnic! renovat, frumos, nu senzatia de WC de gara de acum 5 ani.
Mi se recolteaza analizele si stau sa astept....
pe la 9.30 sun eu dr si il anunt ca ma plictisesc
Apare la mine in cateva minute, pipaie burtica si-mi zice ,dupa ce intreaba imprejur ce si cum, ca abia pe la 11 intram. Ma asigura ca nu-mi pune soinda inainte de anestezie , eu il anunt canu concep sa fie mai rau decat acum 5 ani, ca dacaatunci nu mergea toptul struna, eu a doua oara pe la spital nu mai calcam
Cam obraznica Sabinela cu domnu doctor
la 11.30 simt ca mor, dar nu-l mai sun,. ar fi fost penibil.
Intre timp, se tot aduc diverse fete de la operatie, eu ma infior, imi aduc aminte si ma apuca teama....
Cea de vis-a vis de mine ma intreaba, dupa ce-si revine: esti sabina de pe Forum? cu o fetita Sofia? eu nu m-am inregistrat, dar va citesc!!!
draga mamica, please, inregistreaza-te!!! acuma nu mai ai scapare
intrre timp apare anestezistul, ma intreaba ce vreau, ii spun ca rahiperidurala,
pe la 12 fara 10 ma cheama: hai, Sabina, sa vedem un bb!!!
Curaj, gaina, ca te tai!!
Dr statea intr-o camera alaturata, se odihnea inainte de operatie, a venit sa ma asigure ca incep imediat ce "mi se creaza oaresce nesimtiri"
anestezia-i gata, si sunt asezata pe masa...ma apuca instant un tremurici care nu ma va parasi pana la o ora dupa operatie.Si de emotie, si de la anestezie.
simt ca se lucreaza p-acolo, in timp ce dr ma intreaba a mia oara cum il cheama pe bb, ii spun cagheorghe si se bucura!! Le povesteste tuturor cum a trebuit la rugamintile nevestii sa adauge la numele feciorului p[ropriu si un Alexandru, dar ca el ar fi vrut numai gheorghe
"tata sustine: Gogu e nume de barbat!...si deodata aud un tipat!! La care nenea dr: ce faci mai, nici nu te-am scos si tu tipi la mine?? dragutul lu mama, el a dat de nitel aer si gata
mi-l arata asa plin de vernix, e un dulce...si e suprat pe viata rau de tot!!
pai are dreptate puiul lui amam!!
stiti ce i-au facut???
In sala de operatie exista acuma radio/casetofion ceva.Si suna o muzica din aia romaneasca proastaaaaaa.I-am zis doctorului: nu va suparati, da mie trebuia sa-mi puneti Bach!! el ma aproba (doar a avut o prima nevasta compozitoare) si se scuza ca nu au in dotare.Eu le promit o donatie in acest sens
dar pt Gheorghe, sa auda el primul sunet ceva de genu 3 sudest...ma scuzati, e mult prea mult pt nasul meu de elitista!!!
Urmeaza apoi prelevarea de celule stem, si plictis mare.Noroc de dr neonato, imi spune cabb e superbine, si ca are nota 10.
eu clantan acolo din greu, fara sa-mi fie frig, si asteeeept. Pana la urma se termina operatia, dr mai dadea lectii la mana doua(o dr f draguta, blonda cu ochi albastri si niste craci traznet), si lauda anestezia rahi.Cica generala e doar pt urgente.
mai vorbeau si despre diverse cazuri din spital, eu avand si medici in familie cam simteam atmosfera
se termina, ma duc la salon unde tremur cu nadejde.Dar sunt f vesela, toate asistentele ma dau exemplu.Am cu mine 6 doze de anestezic, care imi vor fi puse prin cateter.Imi propun sa nu fac abuz.
Urmeaza primul alaptat .Vaaai, ce fin e bb! e asa de mic si...cam diferit de Sofia, nu e asa rotund la trasaturi, e mai nastrusnic! Si are un cap superb, micut si delicat, dar bine bombat in sus, de baiat destept, nu e pepenash
acum tot ce-mi doresc e sa merg la salon si sa plec acasa!!
dar vai....nu sunt locuri am ramas asadar acolo pana doua zi...cu peripetii.
Pe la 10 noapteacer primul anestezic, nu mai doare nIMIC!! asa ca ma ridic singura in fund si ma rog de ei sa-mi scpada sonda...aiurea, nici gand.
Pe la 5 dimineata facal doilea anestezic(de pe la 3 jumate l-as fi vrut...dar stiam ca urmeaza scosul sondei si mobilizarea, asa ca l-am facut inainte de aceste momente.
Abia am baut putin ceai si supa...barbatu nu avea voie din cauza acelei sali de operatii...pe la 12 ma scol sa arunc o sticla, asitentele nepasatoare in acea tura pleaca din salon, iar eu aud niste zgomote si voci speriate: a lesinat, a lesinat!!!
imi revin, sunt adusa in pat si incep sa bocesc instant.Sesperie toata lumea, si le zic ca bocesc pt ca e un sistem tampit, ca am voie sa mananc iaurt deja si nu e lasat sotul sa-mi aduca, si ca ce e ingrijirea asta de tot rahatul.
Speriate, pana il chme pe sot care a avut iediat voie, mi-a dat una din asistente un iaurt de la ea, pe care in alte conditii nu l-as fi mancat, dar acuma orgoliul era ultimul necesar.
in sfarsit, pe la ora 4 ma muta in salon.Reusisme sa mananc piept de pui, ma simteam bine, si astpeta seara sa fac doza 4 de anestezic.Aiurea!! cateterul era scos de la cazatura se pare...asa ca ultimele ore in spital au fost cu dureri.Eu demoralizata...noaptea sunt tantari!!! vreau acasa, dar ai mei se mira.Tu la 48 de ore vrei acasa?? eu depresie crunta: nu ma mai iubeste familia!! nu ma vor acasa!!!!
pana la urma, sambata am reusit sa plec.Bb sugea foarte bine, dormea, era totul in ordine.L-am chemat pe badiu sa-mi facaexternarea, si el mi-a dat6 toatadreptatea, n-avea sens sa mai stau.
si uite-asa am ajuns acasa cu bb Gheorghe, zis Fomilu, cel mai cumintel copil din cati am vazut.
Sofia e in culmea incantarii, nu inceteaza sa spuna ca bebelusul ei e cel mai frumos, cel mai dragalas, cel mai dulce....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
prisi spune:
am uitat sa va zic de bebe, doarme si mananca, se trezeste cam la 3 -3.30, si e cuminte, nu a plans deloc pana acum, speram sa ne tina asa si sa nu inceapa colicii, mancam numai san si ne place tare la baita
mult succes celor care urmeaza sa nasca
bun venit acasa mamicilor si bebeilor, sa fie sanatosi, linistiti si sa-i faca fericiti pe parinti
LA MULTI ANI LUI GOE
iar pt maine pentru Sim a noastra
am pus si pozici cu Miru
poze
Marta si Miruna
sim_stoian spune:
Roxana, la fel si la mine lohiile, si-au schimnbat culoarea si oricum nu prea mai sunt. Cu crema nu ma dau, intentionez sa servesc niste masaj anticelulitic mai incolo.
Nana, vezi tu ce o sa te tina Andrei treaz noptile... Uite ce pateste Roxana din cauza triburilor
Alehiam, bine ai revenit! Sa fie sanatos si cumintel bb Robert! Cu cine ai nascut pana la urma?
Lia, nu stiu daca eu ziceam de Mozart. Hihihi, poate ziceam ca Stefan plange daca ii pun muzica clasica. Lui ii place Iris, Cargo, Nightwish. De', gusturile ma-sii... Semnul ala de la vaccin apare cam la 6 sapt, mi-au zis la spital.
Multumesc, Prisi.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Povestea nasterii
sim_stoian spune:
Azi m-a zapacit de cap Stefan. Cred ca are un puseu de crestere, a vrut la san f des. In afara de asta, nu a vrut sa doarma la locul lui deloc. E mai bine cu capul la umbra, sub tzatza mea, nu? Mai devreme adormise in brate si l-am pus pe paturica in patul nostru, dar vad ca deja se foieste si maraie. Macar sa doarma la noapte, ca azi nu prea a servit somnic...
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Povestea nasterii
Lia_B spune:
Sim, scuze, cred ca Betty. In fine, ideea era ca adoarme la muzica pe care a auzit-o cel mai des cand era in burtica. Cred ca bebeii isi aduc aminte de zgomotele din viata intrauterina si asta-i relaxeaza.
Lia, 3 saptamani - Runa Miruna
Annisia spune:
Fetelor, sunt ok. Nu va impacientati... Doar ca o tin langa din petrecere in petrecere... Amu iar astept invitati si trebe sa ma aranjez. Nu am apucat sa citesc tot din urma. Va multumesc frumos ca v-ati ganditara la mine. Trebe sa imi fac timp sa va povestesc cum fu cu nasterea mea... E ceva de cascadorii rasului. Concluzia e ca dupa ce l-am pupat de bun venit pe lume pe bebe Yannis Luca, l-am intrebat pe doctor daca mi s-a stricat machiajul... Ne-am ras tot travaliul si toata expulzia. Am avut un moral strong, de ma aratau aia cu degetul prin maternitate. Va doresc din tot sufletul sa aveti parte de o nastere ca a mea. Chiar nici nu pot sa spun ca stiu ce inseamna sa nasti. Nu am nici pe dracu - dureri, urme, sechele, mers cracanat, tinut de burta sau mai stiu eu ce trasnai. Sunt un om sprinten si grasut... Am 78 de kilograme, deci nu am scapat de prea mult. Bebe e cuminte foc. Doarme foarte mult si nu are pretentii de fel. Toata lumea il adora. Iar eu il pup non stop, de scumpic si finut ce e.
Ati cerut reteta unei nasteri usoare - INCONSTIENTA!!!!!
Va sarut pe toate si am atasat cateva pozici cu nascarea minune si minunatul nascut!!!!!
Bebe Yannis in evolutie
M-am facut mare
Roxali spune:
Prisi si Sabina ma bucur ca ati renuntat la cateva minute ptr noi...santeti si niste fericite daca sant papaciosi si somnorosi.
Ali33si Enrico 7ani
poze
mami25_7 spune:
Annisia bine ai venit tu si Yanis!Ma bucur ca esti bine.Abia astept sa ne povestesti cu lux de amanunte ce si cum.Distractie placuta in continuare cu musafirii.