Gradinita "Casa cu pitici" Pitesti
E noua, curata, intr-o zona nepoluata, are curte, educatoare dragute...e fff aproape de casa noastra. Aparent toate-s bune. Am auzit pe unii insa zicind ca nu e de dus copilul acolo in nici un caz. De ce?! Voi ce stiti despre aceasta gradi? Si despre educatoarea Denisa, care are acum grupa mica?
Astept cu emotii comentariile (Ioana a mers de doua ori cite putin si pare multumita)...
Gabi si Ioana
Raspunsuri
filofteia spune:
Gabi m-am gandit sa-ti raspund eu pentru ca esti din Pitesti.![]()
Despre gradinita nu stiu ce sa-ti spun, caci baiatul meu incepe clasa I acum si a fost la una particulara de pe langa noi (in spate la L-uri intr-o casa), de care am fost foarte multumiti.
Vreau sa-ti spun insa ca daca tie ti-a placut sa-ti duci linistita fetita acolo. Un mare atuu ca este aproape de casa. La noi in Pitesti nu prea am auzit povestile de groaza care apar in Bucuresti.
Foarte important este cum se va acomoda fetita cu domnisoara Denisa. S-ar putea sa-i placa s-ar putea sa nu. Fiecare copil are preferintele lui. Fiind insa o educatoare tanara, sansele ca sa-i placa sunt mai mari. In plus educatoarele tinere au alt stil de educatie, mai aproiat de copii acestui secol.
Succes la gradinita si sa treceti cu bine de emotii!
PS: Cum sa n-ai emotii... Stiu eu ca sunt mai mari de cat ale lui Ioana.
Editez ca mi-am adus aminte ca are site ! Stiai? http://www.casacupitici.ro/prezentare.html
gabivalceanu spune:
Filofteia, multam de incurajari... (sunt cam stresata, e drept). Ioanei ii place de educatoare...deocamdata :) Sper sa fie bine... Ce nu-mi convine e ca nu prea-i disciplineaza, sunt vreo 2,3 copii haotici si ii cam lasa in plata Domnului... Mai vedem. M-am cam speriat c-am auzit c-ar fi nustiuce ciuperca pe-acolo si fac copii pneumonii repetate...dar sper sa fie legenda.
Apropo, la ce scoala merge puiul tau? Succes bobocelului...
Gabi si Ioana
Mmmaria spune:
Gabi, eu am ezitat sa iti raspund fiindca nu am informatii din experienta proprie. Am intalnit prin iunie vreo patru mamici care aveau copiii la gradinita asta. Doua dintre ele foarte multumite, celelalte doua extrem de nemultumite (una din ele chiar isi mutase fetita la alta gradinita, tot particulara). Acum imi pare rau ca nu am intrebat mai multe amanunte. Asa ca scorul e 2 la 2...Pana la urma, depinde si de copil si de parinte si de pretentiile fiecaruia. Vezi si tu cum si daca ii place copilului, daca se cunosc rezultatele...
Filofteia, la ce gradinita ti-ai dus copilul? Am auzit si eu ca in spate la L-uri ar fi una buna, poti sa imi dai mai multe amanunte te rog?
filofteia spune:
Noi am fost la "Ingerul Pazitor". Am fost foarte multumiti. Cand am avut neintelegeri le-am semnalat si le-au luat in seama, copilul nu a avut de suferit.
Gabi, nu te ingrijora, si noi auzisem despre gradinita lui fiimiu ca sunt cam dure educatoarele de acolo, apoi am constat ca era vorba doar de disciplina. Au un program cam incarcat, dar pentru Adi a fost perfect. Din 27 de copii, doar doi nu s-au adaptat, dar au venit pana la sfarsit aici. Eu cred ca este un scor foarte bun.
In plus educatoarele vorbesc mult cu copii, nu sunt smirna, merg foarte mult pe joc, ii invata sa fie civilizati. Nimeni nu tipa.
Colaboreaza cu parintii, sau cu cel care il duce la gradinita, daca stai de vorba cu personalul de acolo stii mereu in ce faza este copilul.
Adi a spus odata de un copil din parc "Nu merita sa mearga la gradinita la care am fost eu, ca acolo ne-au invatat cum sa ne purtam"
Sa inteleg Gabi ca deja ati fost la gradinita?
Acum mergem la 14 ca este sub balcon
. (noi stam in Nergu Voda)
gabivalceanu spune:
Da, Ioana merge deja de trei zile la gradinita...ii place, ea e oricum fff sociabila si dornica de copii.
Am vizitat si eu gradinitza voastra (eu o stiu drept gradinitza catolica, sper sa nu confund), era super mare si curata si cu doamne serioase si profesioniste... ce m-a dat inapoi au fost treptele alea cu gresie, faptul ca trebuia sa urce si sa coboare zilnic un etaj la masa... plus treptele de lemn pina-n mansarda, la joaca... M-am gindit c-as sta zilnic stresata sa nu se impinga (au totusi 3, 4 ani).
Mai stiu drept gradi buna, pe cea de linga scoala 9, in sistem step by step, e de stat...da tot asa, din auzite, nimic concret.
va salut, gabi si ioana
filofteia spune:
Da Gabi, este cea catolica, dar mai mult de jumatate sunt ortodoxi, ca noi. Am mers pe principiul ca si ei si noi avem o religie destul de puternica astfel incat sa nu fie nevoie sa ne convertim. De altfel ne-au spus de la inceput ca fac si religie, la modul general si asa a si fost. Se roaga inainte de inceperea orelor, masa, la terminarea zilelor, fiind religii apropiate pe noi nu ne-a deranjat. Singurul inconvenient este ca Adi de inchina ca ei, dar asta se dezvata. In plus a invata tot felul de cantecele gen "gurita, gurita ai grija ce vorbesti ca sus e tatl sfant care te priveste ce vorbesti, etc". Oricum nu sunt habotnici, iar educatoarele, desi catolice practicante sunt super deschise la nou si foarte pregatite profesional. Directoarea este psiholog.
Nu au fost probleme cu scarile pentru ca nu raman singuri niciodata.
In plus au dezvoltat un spirit de echipa, i-au invatat sa-si astepe randul la jocuri, sa nu se supere cand pierd, sa-si sustina punctul de vedere, sa nu se parasca unii pe altii. Noi in primul an (3,9 -4,9) am fost la cea de langa scoala 9, dar nu la step by step, ci la cea de 4 ore. Aveau numai doua grupe, dar am fost total dezamagita, nu a invatat mai nimic comportamental, iar singura poezie l-am invatat eu acasa, spunea mereu ca nu vrea la gradinita, iar cand ne intalneam cu colegi de-ai lui in oras se facea ca nu-i vede, chiar daca acestia veneau la el si il salutau (asta mi-a dat cel mai mult de gandit).
Cand l-am mutat la o luna deja se observa diferenta de comportament, acum mergea el la colegi cand ne intalneam in oras, ce mai diferenta de la cer la pamant.
Serbarile le fac in centru la parohia catolica, unde au o scena ca la teatru... super. Niciodata nu a ost nevoie sa-l invat ceva acasa pentru serbare, iar cea de sfarsit de gradinita a fost chiar exceptionala. Au cantat, dansat, spus poezii in germana, engleza, romana, tot pregatit de educatoare.
Hai ca am laudat prea mult gradinita noastra.
Mmmaria spune:
Multumesc mult de tot Filofteia pentru detaliere, ai atins cam toate punctele care ma interesau si pe mine. Eu oricum aveam de gand sa merg pana acolo sa vorbesc cu directoarea, sa vad ce si cum. Mai am o colega care mi-a recomandat gradinita asta si, sincer, eu in institutiile catolice am mare incredere.
Merci inca o data,
filofteia spune:
Cu placere Mmmaria,
atat doar ca au numai program scurt, dar eu asa imi doream.
Succes la gradinita!
Gabi iti spun inca odata sa stai linistita, daca sunteti la a treia zi si Ioana este fericita sunteti pe drumul cel bun!
gabivalceanu spune:
Filofteia, stiam ca-i super gradinita asta la care a mers baiatul tau (nu m-am mirat ca-i catolica, toti sunt crestini, plus ca e gradi, nu biserica, plus ca nepoatele mele sunt catolice (pt mine-i tot una), si stiu si pe doamna directoare (psiholog - e maare lucru! Are acum grupa mare, ca daca-avea grupa mica, o duceam sigur pe Ioana). Ti-am zis: cu treptele nu m-am impacat eu.
Te salut, Gabi si Ioana