Contractii nedureroase (3)
Raspunsuri - Pagina 17
g24hit spune:
am asa emotii....
parca as vrea sa vina bebeluta sa o vad sanatoasa langa mine....dar ma gandesc ca ar fi bine sa mai stea macar o saptamana in burtica sa mai creasca......
ba vreau, ba nu vreau.....
offf parca acum e tot mai greu....atatea ganduri si emotii...
ENI 36+
IULIA
micsunea spune:
Buna fetelor,
n-am mai scris de mult ca nu am mai gasit capitolul!!!
Dar acum nu-l mai las!
De-abia am facut ieri 28 de saptamani, dar toata saptamana am avut niste contractii groaznice!
Nici nu stiu ce sa ma mai fac. Marti noaptea m-am dus la maternitate in urgenta si mi-au dat 100 mg progesteron pe zi. Si magneziu. Si buscopan daca ma doare burtica.
Ieri am fost la doctor si m-a pus in concediu medical. Colul era inchis dar cred ca s-a scurtat, era destul de scurt in orice caz.Drumul pana la doctor ieri, m-a terminat, am avut contractii non stop, ore in sir pana am adormit.Doctora parea destul de ingrijorata, mi-a zis ca nu-mi garanteaza nimic, ca am un uter care se contracta din orice.
Azi de dimineata mi-era mai bine, dar acum m-am dus la masa si am mancat o ciorbita. Felul 2 ramane pe alta data ca iar a inceput un sir de contractii care nu se mai termina. M-am intors pe canapea... Sper sa se mai linisteasca burtica.
Sunt moarta de frica!
Micsunea
28+
Ginger00 spune:
Micsunea-si eu am contractii de ma apuca toate caldurile,nu alta.Tratamentul pe care mi l-au dat mie e tot progesteron 100mg tot a doua zi dar nu prea ma ajuta asa ca mi-au prescris alt tip care aici se cheama Lentogest si e mult mai tare ca celalalt si tot nu ma lasa.In plus mai iau No-spa si stau mereu in pat,ies doar pentru a merge la vizitele obstetrice.Pentru contractii am fost si internata pentru risc de nastere prematura la 24 de saptamani pentru ca chiar asa nedureroase mi-au scurtat colul la 1,3 cm,asa ca ai grija si daca vezi ca ai prea multe intr-o ora (cca 8-10) fugi la spital.Multa sanatate
+29
sufletelele mele
Atat mai avem
micsunea spune:
Buna fetelor,
Buna Ginger,
sper sa tii bebelusii cat mai mult in burtica! 29+ e deja ceva!
Eu numar si orele de-abia astept sa ajung la 29, apoi la 30 apoi poate la 32 SA....
Mie nu mi-a dat decat un supozitor de buscopan, dar azi l-am trimis pe sot la farmacie sa-mi ia spasfon, ehivalentul lui no-spa din cate am inteles eu)dar farmacista n-a vrut sa-mi dea decat buscopan ca a zis ca e mai bun.
Am luat deja un supozitor si parca ma simt mai bine.
Eu cred ca am uter contractil si am senzatia ca nu e nimic de facut, poate dor de rugat la DD sa nu nasc prea devreme.
O sa imi iau consultatie la doctor la fiecare 2 saptamani sa-mi mai masoare colul. Imagineaza-ti ca marti (acu 4-5 zile) cand m-am dus la miezul noptii la maternitate mi-au facut doar o monitarizare si m-au pus sa revin in doua zile daca sunt la fel de rau! Deci nu mi-au masurat colul! Asa ca nici nu prea am incredere in ei!
Din pacate uterul contractil e cel care se contracta si daca razi, deci in afara contractiile fara motiv, le am pe toate cele cu motiv, adica de cum ma misc, cum tusesc, cand ma duc pana la toaleta!!!!
Ieri seara cred ca am avut vreo 30 de contractii, aveam senzatia ca nici nu se mai relaxeaza burtica deloc!!
Multa sanatate si curaj,
Micsunea,
28+
Ginger00 spune:
Oricum sa mergi la spital daca ai multe nu astepta ca mine (4 zile de contractii non stop),iar daca nu-ti convine spitalul,schimba-l,eu asa am facut iar acum ma simt mult mai bine tratata si urmarita de aceasta clinica .
Te pup si mult noroc sa duci sarcina pana la capat
+29
sufletelele mele
Atat mai avem
micsunea spune:
Multumesc Ginger de incurajari!
O sa incerc sa fiu cat mai brava si sa merg la doctor daca se intetesc contractiile si nu mai scap de ele!
Revin zilele urmatoare cu vesti, in rest continui sa citesc mesajele si de la odisea mea si de aici (mai fac cate un salt si pe la prematuri)
In urmatoarele 5 saptamani voi fi pe canapea cu calculatorul in brate ...
Micsunea
28+
PS GINGER, cum erau bebelusii la ultima echografie?
Ginger00 spune:
In saptamana 28 aveau 1050 si respectiv 960 gr. acum cred ca au mai luat vreo 150-200 grame pe ei,deci erau in norma (la gemeni nu ai aceleasi valori ca la unul singur).Din pacate baieteii sunt mult mai gingasi decat fetitele si doctorita mi-a zis ca e mai sigur sa trec de 30 saptamani.Problema mea acum e ca unul are intestinele dilatate si poate v-a avea nevoie de o interventie chirurgicala imediat ce se naste,deci astept intalnirea cu chirurgul care v-a valuta situatia lui si v-a decide daca trebuie sa faca cezariana de urgenta in urmatoarele saptamani...acum contractiile au trecut pe planul doi...(sorry daca am fost off-topic)
+29
sufletelele mele
Atat mai avem
g24hit spune:
salutare
fetelor imi pare rau ca nu sunteti ma bine....
Micsunea sa stii ca si eu tot asa numaram zilele....si am luat no-spa si scobutil(buscopan) de 3 ori/zi apoi am trecut pe gynipral dar nu avea efect mai puternic decat celelalte.si am stat cuminte in pat, ma ridicam doar la masa ,la baie....acum nu mai iau decat cate un no-spa si mi-a zis dr sa ma mai plimb....dar tot frica imi e pt ca bebeluta e cu 1-2 saptamani mai micuta...mult,mult curaj si multa rabdare....
Ginger imi pare rau ca BB nu e chiar bine....iti tin pumnii pt saptamana viitoare. poate totusi nu e nimic grav.
eu am contractii in continuare....unele dor ,altele nu...asta e...

ENI 37+
IULIA
micsunea spune:
Buna fetelor,
ce bine e sa te incurajeze cineva din cand in cand!
Ginger, mai ai un pic si ajungi la cele 30 de saptamani!
Sper sa nu fie nevoie de cezariana in urgenta!
Oricum, am inteles ca nu atat greutatea cat timpul petrecut in burtica e important! Adica un bebelus chiar foarte slab, daca a stat mai mult in burtica la mami e mult mai bine decat unul grasut (eventual si de 1,5 kg sau mai mult) dar care n-a ajuns saracutul la 30 de saptamani.
Pentru ca cu cat stau mai mult cu atat au organele mai bine dezvoltate, mai ales functiile neurologice, stomacul si plamanii.
Fiecare zi conteaza, am inteles ca o zi in plus aduce 2% sanse in plus pentru bebelusi (sanse de supravietuire si de lipsa sechelelor)!!!
Sunt asa de admirativa pentru mamicile care poarta mai multi bebelusi si stiu ca e mult mai dificil si mai riscant, dar daca doctorii sunt atenti, o sa fie totul bine!
Ginger, sa ne spui cand mai ai noutati, poate ii mai lasa pe bebelusi in burtica mai multa vreme. Ei chiar au nevoie de intestine momentan, nu poate sa mai astepte operatia? Ca in burtica la mami poate pot sa stea si cu o problemuta la intestin...
Va pup si va doresc multa sanatate!
Micsunea 28+
aurel_cris spune:
Fetelor am citit pe la alte subiecte ca ANCUTA noastra a nascut,FELICITARIIIIIIIIIII

,bun venit pe lume Mariuca

Fetelor ieri am avut o zi mai buna,am fost nevoita iar sa ies afara vreo 3 ore,dupa aceea am avut inima cat un purice de frica sa nu ma apuce contractiile.Aseara totusi am 
caci nu gasim odata o casa si noi sa cumparam ca trece timpul,vreau sa scap de stresul asta.
GINGER abia astept vestile de miercuri,sper ca va fi bine si mai stau baietii la mami in burtic

MICSUNEA sper ca s-au mai potolit contractiile,cauta sa stai in pat cat de mult poti

ENI acum cred ca va veni randul tau sa iti ti fetita in brate,cum te mai simti??

23+