Retete cu brocolli
As vrea sa stiu retete cat mai multe cu brocolli,ca imi place la nebunie!
Raspunsuri
Kya spune:
Eu fac o salata cu brocolli, dupa care sotul meu e inebunit:
rosii,
ardei gras,
ceapa rosie
brocolli in buchetele mici
si
branza marinata - asta ii da tot farmecul: tai branza in cubulete mici si o pui la marinat intr-un amestec de ulei, otet (de preferinta balsamic) si piper. Vreo 2 ore daca lasi branza la marinat e destul.
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
Corina spune:
Eu fac pireu pt ca altfel printzesa mea nu il maninca:
Cartofi si brocolli in aceeasi cantitate se fierb in apa cu sare,se strivesc apoi se pune unt,putina smintina,cascaval ras si daca vreti galbenus de ou(fiert tare)!
principe spune:
supa crema de brocoli,
1 litru de consome de pui,
un brocoli de marime mijlocie
1 ceapa mijlocie 3-4 catei de usturoi
o ceasca de smintaina.
2 linguri de parmezan
crutoane de piine uscata(1 cescuta)
fierbi in consome brocoli ,il bagi la blendre .intr-o tigaie calesti un pica ceapa si usturoiul ,le bagi si pe ele la blender cu crema de brocolii mai dai in clocot de citeva ori crema obtinuta.
servesti cu smintina si parmezan deasupra,iar in crema o poti acompania si cu crutoanele de piine.
este fff buuuuun
monica mami de print
Siminaf spune:
Eu am facut si sufleu, cum se face cel de conopida. Dar parca tot cel de conopida a iesit mai bun.
Alte retete mai stiti, ca si mie-mi place mult de tot?! Dar sa fie cu el fiert/copt, ca altfel nu-l pot minca.
adriana spune:
Brocolli+conopida in tigaie cu putin ulei pana se inmoaie si se rumenesc.
Paste fierte si scurse..
Trantesti brocolli peste paste, si daca vrei, mai adaugi niste mozzarela..
Voila.
andiaroro spune:
Gratin cu brocolli-reteta clasica:
sos bechamel,brocolli, parmezan(gruyere,cascaval, etc), sare, nucsoara.
Peste un strat de buchetele de brocolli se toarna sosul, se presara parmezan-ul si se da la cuptorul incins pentru 35 de minute la 180 de grade.
Gratin de brocolli cu telemea (feta)
brocoli, branza rasa, smanatna, parmezan(gruyere,cascaval, etc)
Un strat de smanatna, un strat de buchetele de brocolli, un strat de branza rasa, un strat de brocolli,etc. Ne putem juca alternand straturile in functie de inaltimea tavii, dar trebuie incheiat cu un strat de smantana si un strat de parmezan.Se da la cuptorul incins pentru 35 de minute la 180 de grade.
Pt ambele gratin-uri brocolli trebuie fiert in prealabil cateva minute in apa cu sare.
ps: Imi pare rau, dar nu am cantitati ca-s specialista bucatariei "ochiometrice"
ana si alexandre (17.02.2006)
principe spune:
brocoli tempurizat
brocoli fiert cu sare
2 albusuri batute spuma un galbenus un pahar de apa cit se paoate de rece .
2-3 cuburi de gheata ca sa tina compozitia rece
sare,piper
faina cao o ceasca ,cit sa iasa o compozitie ca ptru clatite.
incingi uleiul bine,apoi brocoli il treci prin compozitie si-l frigi.
poti face o tempura mixta cu mai multe vegetale ,peste ,crab.
servesti cu sos de soya si wasaby.
chis de brocoli....miine ca acum mi-e somn.
monica mami de print
Luna75 spune:
reteta mea e foarte simpla si delicioasa
fierb brocolli (bucatele) in dispozitivul cu aburi,dupa care ii presar din abudenta cu cascaval ras tip mozarella.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by Kya
Eu fac o salata cu brocolli, dupa care sotul meu e inebunit:
rosii,
ardei gras,
ceapa rosie
brocolli in buchetele mici
si
branza marinata - asta ii da tot farmecul: tai branza in cubulete mici si o pui la marinat intr-un amestec de ulei, otet (de preferinta balsamic) si piper. Vreo 2 ore daca lasi branza la marinat e destul.
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
Si pe urma cubuletele de branza le amestec cu salata?
Brocolli crud sau fiert?
Dory232002 spune:
Salata de brocoli
Salata: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba
Sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala 1 lingura de zahar 1 lingura de otet de mere 1 lingura suc de lamaie 1 catel de usturoi taiat.
Brocoli cu usturoi si sos de soia
1 catel usturoi
200 ml ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita boia de ardei iute
4 brocoli
2 linguri sos de soia
Se caleste tot usturoiul in uleiul de masline la foc mic pentru 10-15 min pinca cind se inmoaie. Se opreste focul si se adauga boiaua iute si jumatate lingurita sare. Lasati sa se raceasca la temperature camerei.
Brocoli se pune intr-un vas cu apa clocotita in care s-a adaugat sare. Se tine cam 3 minute. Se scoate si imediat se pune intr-un vas cu apa si gheata ca sa oprim fierberea si sa mentinem culoarea verde. Se scurge si se amesteca cu jumatate lingurita de sare,citeva linguri din uleiul in care am prajit usturoiul, cu sosul de soia si cu cateii de usturoi. Se serveste rece sau la temperature camerei.
Paste cu brocoli si carnati picanti
400 g paste (de ex Rigatoni), sare, 1 ceapa, 500 g brocoli, 1 ardei rosu, 150 g carnati picanti, 2 linguri ulei de masline, piper, 2 linguri busuioc.
Fierbeti pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Apoi strecurati-le, le treceti prin jet de apa rece apoi le lasati la scurs.
Curatati brocoli si spalati-l, apoi taiati-l buchetele. Puneti brocoli la fiert timp de 4 min in apa cu sare, apoi il puneti la scurs. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o cubulete. Spalati ardeiul, stergeti-l cu un servet de hartie, curatati-l de seminte si taiati-l inele. Indepartati pielita de pe carnati si taiati-i feliute.
Incalziti uleiul de masline in tigaie si caliti ceapa. Adaugati carnatii,ardeiul si brocoli si caliti 4 min. Adaugati pastele, sare si piper.
Serviti cu busuioc presarat.
Pasta primavera
½ cana buchetele de brocoli
½ cana ciuperci taiate
½ dovlecel
½ cana ardei gras rosu sau verde
½ cana mazare proaspata sau congelata
1 lingura ulei de masline extra-virgin
2 catei de usturoi
1 lingura de unt
¾ cana parmezan dat pe razatoare
500 g paste fainoase
1/3 cana patrunjel tocat marunt
Toate legumele se taie marunt.
Intr-un vas mare se pune apa si cand fierbe se adauga brocoli, ciupercile, dovlecelul, ardeii si mazarea. Se acopera vasul si se lasa pe foc timp de 10 minute.
Untul si parmezanul se pun intr-o tigaie la foc potrivit si se amesteca incontinuu pentru a nu se prinde. Cand se ingroasa putin si sunt bine incalzite, se ia tigaia de pe foc.
Se fierb pastele timp de 10 -12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg bine.
Pastele se impart in 6 portii si se acopera cu garnitura de legume si cu sos. Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se servesc imediat.