Cine va fi ales Patriarh ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

quote:
Originally posted by Ana Stroe

mda...Biserica Ortodoxa e tzap ispasitor, s-a golit cumva sacul in care patriciu, nastase, marko bella si alti hoti au tot bagat mina; au terminat de exportat lemn brut din Harghita, Covasna, si alte zone si acum le sta in git biserica cu paminturile ei;
sa nu-mi spuna nimeni ca tocmai pamintul taranilor l-a furatBiserica Ortodoxa si alte basme pentru adormit oameni de buna credinta...si mai tragem o poveste cu Cuza care n-are a face si astupam gura oamenilor. jenant
de averile Vaticanului ce sa mai spunem atunci.

http://www.floriinro.ro/

N-avem treaba noi cu averile Vaticanului. Este real faptul ca Nenea Cuza s-a ocupat de secularizarea pamanturilor bisericii, pamanturi care au apartinut nobililor si domnitorilor care le-au lasat bisericii dupa moarte. Deci nu a abuzat biserica si nu a saracit ea taranul roman, sa nu ne amagim...
Despre alegerile pentru scaunul patriarhal, o sa avem ocazia sa traim toti schimbarile: ele vor fi poate numai la capitolul administrativ, caci Daniel este un foarte bun manager, insa este posibil sa fie si la tipicul slujbelor, canoanele Sfintilor Parinti, compromisuri privind relatia cu celelalte confesiuni. Ecumenismul a fost condamnat de Sfintii Parinti, nici macar Parintele Staniloae sau Parintele Cleopa, nasul de calugarie al P.F. Daniel, nu au fost vreodata de acord cu el. Si mai exista voci care asociaza acest ecumenism cu masoneria, miscare deasemenea condamnata de biserica.
Dumnezeu sa ne apere si sa protejeze sfanta Evanghelie a lui Hristos si Scrierile Sfintilor Parinti de vantul schimbarilor!

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Marilena, mai stiam cite ceva din amintirile de generala despre Cuza si secularizare ; am protestat insa pentru ca nu vedeam legatura directa dintre averile BOR ale anului 2007 si tzaranul roman al zilelor noastre (care duce lipsa de orice, numai de pamint de lucrat nu:));comparatia mi s-a parut ridicola si foratat (ma rog, e doar parerea mea)

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Pai Ana, eu am intarit ceea ce ai spus tu, nu am contrazis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Incerc sa imi fac si eu o impresie despre noul patriarh. Sint multe opinii transante de toate partile.
Adriana, unde ai citit tu despre demolatul minastirii Petru Voda? Mi se pare prea de tot...

quote:
Originally posted by adriana

quote:
Cine ajunge in zona Neamtului , comuna Poiana-Teiului, sat Petru-Voda, sa caute zona in care se afla Manastirea Petru-Voda, intr-o zona superba , ca mediu inconjurator, numai munti si iarba verde, ... iar aici se pot vedea 3 cladiri si anexele acestora, cu destinatiile mai sus mentionate.
Acesta este un argument personal in al lauda pe Patriarhul Daniel pentru ce a facut pe vremea cat a fost mitropolit... or mai fi si neajunsuri, compromisuri.

Dragelor, e adevarat ca e sublim la Petru Voda, dar nu stiti chiar totul.. Tot ce s-a facut acolo a fost ridicat si gandit de parintele Iustin Parvu, un maaare preot si traitor in Hristos.. Mitropolitul Daniel a spus ca in momentul in care va ajunge Patriarh, va trece cu plugul peste aceasta manastire.. e dragut, nu se ascunde..
Sa-l ajute Sfintii sa nu se infunde prea tare cu tot ce face si spune...
In rest, ma abtin de la orice urare in ceea ce-l priveste....

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Eiii, nu va face Preafericitul asa ceva tocmai cu o manastire unde oamenii merg cu ultimele lacrimi ca sa-L gaseasca pe Dumnezeu in rugaciuni si cuvinte de mangaiere...nu cred ca ar risca asa de mult. In fond, poate chiar nu a facut afirmatia asta, cine stie? S-au auzit multe, n-or fi toate adevarate...sa speram ca va fi bine si sa asteptam roadele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by adriana

quote:
Cine ajunge in zona Neamtului , comuna Poiana-Teiului, sat Petru-Voda, sa caute zona in care se afla Manastirea Petru-Voda, intr-o zona superba , ca mediu inconjurator, numai munti si iarba verde, ... iar aici se pot vedea 3 cladiri si anexele acestora, cu destinatiile mai sus mentionate.
Acesta este un argument personal in al lauda pe Patriarhul Daniel pentru ce a facut pe vremea cat a fost mitropolit... or mai fi si neajunsuri, compromisuri.

Dragelor, e adevarat ca e sublim la Petru Voda, dar nu stiti chiar totul.. Tot ce s-a facut acolo a fost ridicat si gandit de parintele Iustin Parvu, un maaare preot si traitor in Hristos.. Mitropolitul Daniel a spus ca in momentul in care va ajunge Patriarh, va trece cu plugul peste aceasta manastire.. e dragut, nu se ascunde..
Sa-l ajute Sfintii sa nu se infunde prea tare cu tot ce face si spune...
In rest, ma abtin de la orice urare in ceea ce-l priveste....

Draga mea ,

Mi s-a uscat sufletul la cele scrise de tine. Sper sa intelegi din cele ce iti scriu mai jos, ca stiu foarte bine ce se intampla pe acolo, insa sa o darime nu cred... si stii de ce , ca a devenit o " vaca buna de muls " sorry ptr. exprimare, dar stii tu mai bine la ce ma refer. Tatal meu este verisor cu parintele Iustin. Daca vrei o sa iti trimit cartile lui sa i citesti adevarata viata. Acel pamant este sfant , o data ca este predestinat pentru aceasta manastire... cand parintele Iustin era in inchisoare, a visat tot ceea ce noi astazi vedem cladit acolo... mai mult pamantul pe care este asezamantul manastirii cu toate anexele este al oamenilor , rudelor si taranilor din zona, care a fost donat strict pentru parintele Iutin si gandurile lui de lagatura dintre lacas si oameni. Mai mult parintele Iustin a trecut printr-un atentat de crima, daca ai auzit, si a fost omorat alt preot. Nici macar un patriarh, papa, ori alta functie lumeasca nu poata sa treaca peste vreerea lui Dumnezeu. Stiu multe lucruri bune sau rele intamplate acolo, si crede-ma pe cuvant, ca nimic omenesc nu poate sa distruga acolo , decat daca asta va voi Dumnezeu. Noi ce ce am fost alaturi de parintele Iustin inca de pe vremea tineretii lui, a necazurilor prin , care am trecut l-am considerat un sfant in viata. Se incearca multe cu acea manastire, dar repet este ridicata cu suflet si vreere de Sus... asa ca Daniel este o parghie umana fara putere in fata Domului si nu cred sa renunte el la veniturile financiare pe care le aduce aceasta manastire. Sincer, ma rog pentru Daniel sa nu ii treaca prin gand asa ceva, ca s-ar putea sa nu se stie , ce il poate trasni din senin.
Eu sunt crescuta sub obladuirea parintelui Iustin, pentru ca la scurt timp dupa eliberarea acestuia, tatal meu a fost arestat... Dupa ce am ajuns si eu sa am o oarecare pozitie sociala, am ajutat cat am putut mai bine. Tata a cedat si el teren, eu am dat banuti sau materiale, etc. Biserica si Clopotnita este ridicata din suflete omenesti, care ne chinuiam sa il ajutam pe parinte sa isi implineasca visul din inchisoare... Ar fi multe de spus...
Ma rog din nou pentru Daniel sa nu se puna cu credinta oamenilor din Nordul Moldovei, ...
Atat mai scriu: la inceputuri aceasta manastire era , sa zicem Profunda, acum are iz comercial. Ce o sa vrea Dumnezeu aceea o sa fie! Daca Dumnezeu va ingadui demolarea ei, atunci inseamna , ca noi oamenii nu meritam acea manastire, cel putin dupa moartea parintelui Iustin. E cumva impotriva acestei manastiri, banuiesc, pentru ca in cartile sale, Parintele Iustin Parvu, cam le spune adevarul in fata oamenilor despre Adevarata fata a bisericii ortodoxe din zilele noastre. Unde mai pui ca a facut inchisoare cu parintele Cleopa ...
Dumnezeu sa vegheze asupra noastra si a celor ce ne conduc.
Sa auzim numai de bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

women13, stiu.
Nu mai e vorba de daramarea ei fizica, ci de o altfel de distrugere, din interior.
Si Mitropolitul Daniel este responsabilul, aici pe pamant... Nu mai conteaza ca este parghie, pus sa faca, etc.. si Iuda a fost, dar a avut libertate de alegere...

...

Myrrha, am citat doar ce a spus chiar IPS-ul.. era intr-un ziar un interviul cu el si cam asta a spus despre acel "cuib"..

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Si totusi postarile tale se bat cap in cap... Ba spui ca e minunat ce a facut IPS-ul la Petru Voda, ba spui ca par. Iustin a ridicat tot ce e acolo cu ajutorul locuitorilor...
Hm... ce sa mai crezi in ziua de azi..

Mergi la inceput