Sa nu radeti de mine! Eu nu am dat niciodata importanta acestui lucru, pana cand am auzit o discutie intre doua doamne care combateau de zor "problema" asta. Una dintre ele sustinea ca sarea ar trebui pusa la inceput, ca sa fiarba bine odata cu legumele pentru a le da gust la toate, cealalta spunea ca dimpotriva, sarea ar trebui pusa la terminarea mancarii ca sa nu faca legumele sa isi piarda proprietatile. Eu trebuie sa recunosc ca pun sarea atunci cand imi aduc aminte. Oi gresi, de aceea va rog sa ma luminati si pe mine: are importanta cand e sarea pusa? Si daca da, cum trebuie procedat?
Nici eu nu am acordat atentie pana acum.
La tv. am vazut bucatarii punand sarea la sfarsit in mancare. Rareori am vazut ca puneau sarea la inceput cand fierbeau legumele separat.
Pun sarea la sfarsit sau deloc, uneori(in acest caz isi pune fiecare in propia farfurie cat doreste).
Folosesc sarea la inceput doar cand marinez carnea.
Gustul sarat il iau legumele oricum, fie ca e pusa la inceput, fie la sfarsit.
Vitaminele le pierd oricum prin fierbere.
din ce am vazut pe la tv am inteles ca la ficatei se pune sarea la sfarsit, la fel si la cartofi. la legume nu mai tin minte la care se punea la inceput, la cele congelate sau la cele proaspete???
eu in general pun condimentele la sfrasit.
diana, denisa si raisa
poze
Eu pun intodeauna la sfarsit.. asa m-am obisnuit..
Un bucatar zicea la un program ca sarea se pune la sfarsit pt ca legumele, carnea etc. isi lasa apa cand pui sarea..